0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« -: Май 15, 2011, 20:43:42 pm »
  Здравейте, след много мислене реших да споделя проблема си тук. Надявам се някой да успее да ми даде адекватен съвет. Наистина незнам какво да правя. На 21години съм от София. Преди малко повече от месец усетих лека болка при уриниране и оскъден секрет. В началото не им обърнах внимание, дори правих секс със сериозната си приятелка без презерватив. След 2 седмици обаче отидох на преглед и уролога ми предписа изследвания в Геника-ДНК за микоплазми,уреаплазми и хламидия и в Цибалаб за трихомони и еакулат. Естествено още същата вечер се запознах със бактериите и симптомите и отговаряха на моите. Излязоха положителни уреаплазми,хламидия и трихомони от двете. Доктора ми предписа лечение с Фасижин,антибиотик Зимакс, Флажил и витамини. Ок въпреки лошите коментари за Цибалаб и съветите за 2 прегледа поне, реших да се лекувам и да повярвам тъй като наистина имах и все още имам леко парене.А и какво правя, ако вторите прегледи са различни от първите.
  Проблемът е там,че съм спал единствено със сериозната ми приятелка през този период. 12януари-досега. Преди нея спах без презерватив ноември или декември не си спомням хубаво. Но и на трите бактерии пише, че симпомите се появяват от 3 до 5 седмици, т.е. аз ги получих около 1 арпил като върна назад логично е сериозната ми приятелка да ги е имала и от нея да са.
  Онзи ден обаче тя отива на преглед и лекаря и взима секрет и не открива нищо, пуска и единствено пак в Геника за хламидия, т.е. трихомони и уреаплазма той изключва да има. Освен това и казва, че бялото и течение е ОК.И не и предписва нищо, като на всичкото отгоре през периода, в които аз съм имал симптоми спахме веднъж без също. Как е възможно. Логиката някъде абсолютно се губи. Но аз наистина съм имал единствено с нея полов контакт през цялата 2011.

  Тъпча се с лекарства без да знам дали трябва. Като естествено за всичко това се дават много пари. 

  Кажете ми какво да мисля, изледванията ми не са правилни или?
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #1 -: Май 15, 2011, 22:44:02 pm »
Здравей, chspasov!
Единственото, което мога да ти кажа, е че в случаи на открити инфекции при един от партньорите лечението се провежда едновременно и при двамата независмо от резултатите на втория. По време на лечението правете секс единствено с презерватив. Само не разбрах защо няма логика приятелката ти да бъде изследвана за микоплазми и уреаплазми... Пийте си антибиотиците и 10 дни (или колкото ви е препоръчал урологът) след приключването им пуснете контролни изследвания, тъй като понякога тези инфекции са упорити и са нужни повече от 1 курс с антибиотици за излекуването им. Успех!
*
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #2 -: Май 15, 2011, 22:51:00 pm »
Единственото, което мога да кажа е че не винаги е задължително и двамата да имат нещо-мъжът ми имаше хламидия и я лекува, а аз не съм имала никога-не са ме лекували. Значи е възможно. Обаче защо е изключил доктора другите две неща е чудно.
Пусни си изследване и на друго място за по-сигурно.
« Последна редакция: Май 15, 2011, 22:59:27 pm от shanoar »
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #3 -: Май 15, 2011, 22:55:07 pm »
Не според мен трябва, но той и е взел секрет и го е гледал на микроскоп 5 мин и е казал, че всичко е наред и е предписал излседване само за хламидия в Геника.

Това, че и двамата трябаа да се лекуваме е ясно, но той и е казал, че засега нищо не трябва да пие.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #4 -: Май 15, 2011, 22:59:30 pm »
Според мен и момичето трябва да си пусне микробиология и микоплазми и уреаплазми и да се лекува. Не знам доколко тези неща могат да се изключат при нея само с 1 преглед и то без изследвания. Иначе има вероятност да се въртят в омагьосан кръг.
Правят се посявки и се изчаква 48 часа за да се установи има ли, няма ли инфекции. Какво е гледал на микроскопа 5 мин и какво се вижда не знам :?. На мен ми се вижда малко несериозно.
« Последна редакция: Май 15, 2011, 23:04:27 pm от gergana :-) »
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #5 -: Май 15, 2011, 23:25:45 pm »
Аз се съмнявам вече в моите изледвания, със сигурност има нещо тъй като имам симптоми. Въпроса е какво наистина е! :( :?
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #6 -: Май 15, 2011, 23:34:16 pm »
В твоите не виждам защо да се съмняваш. Още повече, че имаш ясно изразени симптоми. Пий си лекарствата и бъди доволен, че си ги открил навреме :wink:.
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #7 -: Май 16, 2011, 00:36:17 am »
а за секса нали може да си правя, обаче задължително с предпазни мерки?!
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #8 -: Май 16, 2011, 08:33:04 am »
Да може с презерватив както писах и по-горе :wink:. Но нали разбираш, че ако ти си изпиеш лекарствата, излекуваш се, а същевременно приятелката ти не е изследвана и лекувана веднага след това може да последва ново заразяване и нови антибиотици. И така до безкрай...
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #9 -: Май 16, 2011, 13:48:38 pm »
засега непременно си ползваме...поне месец. Но странно, че почти си изпих лекарствата и пак от време на време усещам леко парене. Наистина е съмнявам в достоверносста на тези лаборатории. Как може човек докато е болен да мисли, абе верни ли са изледванията или не.  Това е истинска пародия...
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #10 -: Май 16, 2011, 13:58:55 pm »
Възможно ли е да съм заразен преди месеци -над 3.
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #11 -: Май 18, 2011, 22:12:31 pm »
Трихомоните при мъжете дават симптоматиката, която описваш след години съжителство с тях. Хламидиите в много голям процент от случаите не дават симптоматика, т.е. ако симптомите ти са от тях, трябва да си доволен, че са се проявили. Доктора е гледал под микроскоп за трихомони при приятелката ти - те са големи и се виждат под микроскоп. Но най-добре и тя да си пусне всичко от твойте неща  :) Хубаво е да се изследваш и за гонорея ако секрета е гноевиден, въпреки че си замъглил картината с антибиотиците, които вече пиеш. Като спреш лекарствата си пусни контролни изследвания най-рано след месец, даже два. Тези неща са много, много упорити може да се наложи да ги бориш месеци наред с няколко курса лекарства.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 22:14:08 pm от Valima »
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #12 -: Май 19, 2011, 02:42:47 am »
Днес гинеколога на приятелката ми и предписва за хламидиите антибиотик Azitrox. Освен това ря има гинеколог роднина и днес говорихме и с него и той пък каза, че моя антибиотик Зимакс според него няма да ме излекува въпреки, че уролога ми ме накара да го изпия два пъти, и че според него Азитрокса бил добър вариант и за мен срещу хламидиите.

Вече наистина се обърках, как може два лекара да са на различно мнение по такива сериозни лекарства, все пак това е антибиотик и то скъп - дадох само за него 2 пъти по 30лв....

А иначе разбирам, че са упорити и вече съм се примирил със многото даване на пари, нерви и всичко, но поне искам да ме лекуват правилно, а май май и това няма как да знам, тъпча се с лекарства и после ако пак покаже + наново всичко, така излиза :( :( :(...
*
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #13 -: Май 19, 2011, 15:29:08 pm »
В крайна сметка приятелката ти има ли хламидии или не?-защото не разбирам, ако няма и се предпазвате с презервативи защо я тъпчат пък нея с антибиотици. Последно не се разбра дали тя има трихомони, ако да също трябва да пиете лекарства и двамата, ако не се пазите. Тях може да влачиш кой знае от кога- симптомите са точно парене и сърбеж. Хламидиите често са без симптоми, те са т.нар. тихи убийци, много са подмолни и увреждат доста неща, така че не скачай срещу терапията, а я повтаряй колкото трябва и не е лошо да повтаряте изследванията.
Re: Трихомони,Уреаплазма и Хламидия
« Отговор #14 -: Май 19, 2011, 23:18:49 pm »
Да има хламидии.

днес бях при уролога ми тъй като свърших всички лекартва и в момента симптомите са отшумели. Каза ми една седмица след края на флажила т.е. другата седмица да си пусна изледване за еакулат и трихомони, че били най-упорити? Какво мислите. Какво се случва , ако покаже пак +. Уролога ми каза ,че ще ги лекувам венозно.