0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #80 -: Април 23, 2011, 14:58:00 pm »
Сами, права е педиатърката ти - "Колийф" е ензим лактаза и подпомага разграждането на лактозата. Откакто давам "Колийф" и "Биогайа" при Дани няма проблем с колики. Мнооого рядко може и да помрънка 5-10 мин. и това е всичко.
Преди това пробвах капки "Лефакс", "Саб-симплекс", "Еспумизан"...нямаше особена файда, да не кажа никаква. Всички те са си симетикон напрактика, но под различни търговски наименования.
Та според мен поне, пробвай с "Колийф", аз го давам преди всяко хранене и веднъж дневно "Биогайа". Но все пак моето бебе е по-голямо и е на АМ, така че за дозировката трябва да питаш педиатъра си. Иначе в листовката на "Колийф" си пише как се дозира и как се дава и при кърмени деца и при деца на АМ, ако в празничните дни не можеш да се чуеш с лекар, предполагам и сама би могла да дозираш. Дано и при твоето бебе има толкова добър ефект, колкото и при моето, че тези писъци и рев до посиняване като му е зле...на мен лично ми действаха много зле на нервите и психиката :( Мразя да се чувствам безпомощна и да го гледам как се гърчи детето, както е при всяка майка де.

На всички пожелавам светли и щастливи празници и преди всичко много, много здраве!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #81 -: Април 23, 2011, 15:14:21 pm »
Колийф не ни помогна, само един път дадохме и имаше краткотраен ефект. На втория път се спука да реве и го спрях.
Ние боядисахме, направих една торта за утре и сега отивамена разходка :)
[/url][/url]
*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #82 -: Април 23, 2011, 15:48:12 pm »
Колийф не ни помогна, само един път дадохме и имаше краткотраен ефект. На втория път се спука да реве и го спрях.
Ние боядисахме, направих една торта за утре и сега отивамена разходка :)

При някои деца - нищо не помага за пустите колики. В крайна сметка, за да установим дали нещо помага, или не помага конкретно на нашето дете, освен да пробваме - не виждам друг начин. Аз честно казано, не разчитах на ефект от "Колийф"-а, след като другите опити да облекча коликите бяха неуспешни, ама ей на - точно той пък помогна при моето бебе. А и бях длъжна да пробвам всичко възможно, независимо дали ми се вярваше, или не че ще има ефект... Някои родители стоически понасят периода с коликите, ама аз не съм от тях явно  :lol:
И все пак, независимо какво давате, би трябвало поне ден-два да се приема по някаква схема, че да се види има ли файда, няма ли. Един-два приема на някакъв препарат не мисля, че могат да дадат "ясна картина" за ефективността. Последното е лично мнение естествено, а и не съм лекар, но принципно ефектът от повечето медикаменти си проличава след като се вземат повече от един-два пъти, дори при АБ е така.

Дано Сами открие все пак нещо, което да им върши работа. От торбичката с черешови костилки при Дани също имаше някакво облекчение. Е, не е като да му мине, но го успокояваше в някаква степен, поне да спре да се дере и само да мрънка - пак е нещо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #83 -: Април 23, 2011, 16:08:58 pm »
Момичета за коликите пробвайте със сешоар!
Насочете струята към коремчето от разстояние през пелена,
а сешоара пуснат на леката степен.На Калина нищо друго не й помагаше.
Капките облекчават или не, и какви да бъдат те, е до дете и степен на болка!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #84 -: Април 23, 2011, 16:40:27 pm »
Благодаря ви, дано се успокои малко че големи празници ще изкараме..  :( Рева и гърчовете наистина са ужасно стресиращи за всички. А както и педиатърката ми каза- като видим зор всичко може да се пробва- не вреди..
Колийф ще пробвам- може ензимите да са му от полза, а иначе сме на Инфакол (от тези със симетикон) и мога да кажа, че въпреки всичко имат някакъв ефект. Но явно когато е най-зле не е достатъчно. Жбрул е права за приема на капките и ефекта- и неонатоложката ми каза, че симетикона трябва да се натрупа и да се пие по схема. От 1-2 приема нищо няма да има ефект.
А тези торбички със костилки продават ли се някъде? Със сешоар също пробвах - докато работи- добре, но после пак е същото.. Чудя се дали не съм яла нещо - от сладолед може ли да е??
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #85 -: Април 23, 2011, 18:27:50 pm »
торбички с костилки- в ДМ
на какво хранене е детето- ако е на кърма и не му стига може за това да реве  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #86 -: Април 23, 2011, 20:11:09 pm »
на какво хранене е детето- ако е на кърма и не му стига може за това да реве  :([/color]

Именно и аз имах такъв проблем-не липса на кърма ами това че мама му си мислеше че той си хапва добре за около 30 мин..Оказа че синчето ни си хапва бавноооо..многоо бавноо.И педиатърката каза че едва когато той буквално заспи тогава значи се е нахранил.И наистина така си и стана  :wink: Сега си хапва ,играе си,спира и после пак започва..И когато клюмне главата назад-айде мамо слагай ме да спинкам :) Или другия вариант е по-често по-малко.. Също помага при мен..
Сами миличка ние сме имали засега кризи с коликите точно 2 пъти..Което си е добре обаче аз очаквам включвания.Далеч съм от мисълта че ми се е разминало..Има временно действие на капки и други чудеса..Коликите са нещо от което не може да избягаме мисля :) Спокойно..ЩЕ си дойде всичко на мястото :) Как е бебчо иначе :)
*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #87 -: Април 23, 2011, 20:22:21 pm »
Сами, за костилките Мини ти е казала, в "DM" ги има, мисля че около 10-11лв. струваха. Лично аз, рев от глад и от колики - не мога да объркам, просто твърде различно звучат и изглеждат при Дани, но както винаги казваме- всяко дете си е различно. Дано се поуспокои дребчо скоро. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #88 -: Април 23, 2011, 23:36:09 pm »
Сами, при Никол нищо не помогна за коликите. Купувах и Инфакол, и Саб Симплекс и Колийф, но никакъв ефект. Помагаше само гушкането и разнасянето на ръце. А когато беше най-зле и слагах затоплена възглавничка с костилки и духах със сешоара. От възглавничката май имаше ефект. Явно коликите просто се израстват. Но ти давай нещо все пак, ако може поне малко да облекчи. А да, давах и чай Бебезан, а преди това чай от копър на Хип. Понеже нямаше ефект и тя не искаше да го пие, го пиех аз. Успех!

Вчера започнахме захранването на Никол. Дадохме и картоф с кърма. Не и хареса особено. Дави се и го плю. Днес беше по-добре. Изяде 2 лъжички, хе хе. На колко време се вкарваше следващата храна? На 7-10 дни ли беше?
Трябва ли да въведа всички основни зеленчуци и тогава плод или може и по-рано?

Малеее, днес баба му на благоверния само дето не ме линчува, че детето ми не пие вода :)


Хубав празник, момичета!  :)
« Последна редакция: Април 23, 2011, 23:38:02 pm от Раши »


Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #89 -: Април 24, 2011, 00:09:18 am »
Сами, разбирам колко ти е зле в момента - опитваш се да направиш всичко възможно и да облекчиш състоянието на бебчо. Аз също пробвах почти всички възможни лекарствени средства. Не мисля, че имаше някакъв кой-знае ефект от тях. За щастие, коликите при Камен и при Стоя бяха доста по-малко и по-кратковременни. При Мина беше различно - уж според неонатолозите беше най-зряла /макар и най-малка/, ревеше като за световно.
Попита за съвет - ще ти дам два: Единият е стар изпитан метод - гладиш памучни кърпи, бархетче, тензух и налагаш над бодито, притискайки леко с ръка. Вторият ми бе споделен от една доста опитна акушерка в Майчин Дом-Сф: Обръщаш детето по коремче и буквално "го залепяш" по протежението на лявата си ръка до лакътя, главата му остава леко встрани да си виси от лакътя ти, с длан притискаш и леко надигаш коремчето му нагоре, дясната си ръка можеш да използваш за потупване по памперса. Надявам се да съм го обяснила що-годе добре, може би има някъде в интернет онагледяване... При нас определено това вършеше работа.
А, и трето - търпение. Това отминава и се забравя. Следва следващото...  :wink:
В момента даже не помня дозировката на отделните капки за колики. :)

Ние сме с някакъв вирус - преди 3 дни Камен с разтройство и повръщане. За два дни се стабилизира, но от снощи и двете девойки, барабар с мама и дядо... :lol:

Весели и спокойни празници, момичета!  :balk_40:
*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #90 -: Април 24, 2011, 03:42:11 am »
Като ви чета - явно само на моя син гушкането не му понасяше с колики. Гушках всякак, майка ми ми показа и тази хватка, която Цвети описва, ама и аз не мога да я обясня по-добре - той още повече се дереше като го гушкам. Накрая като го оставех да си лежи някъде и просто го държа за ръчичката, или го милвам /за да усеща, че съм там все пак/ - доста по-добре беше. Явно не обича да го мачкат и притесняват като му е зле човека и аз престанах да опитвам, все пак то си е човече със своите предпочитания и усещания, нищо че е бебе... Иначе е гушлив и умира да го прегръщам, целувам, разнасям и пр., когато е добре, но нещо криво ли му е - не пипайййй. Легло, люлка, шезлонг...всичко е по-добре от “гуш” за него. Прави ми се на мъжествен още от сега бе  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #91 -: Април 24, 2011, 09:20:45 am »
:balk_44:Весел и слънчев ВЕЛИКДЕН :balk_44:

:balk_45:Здрави, щастливи и усмихнати деца и майки! :balk_45:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #92 -: Април 24, 2011, 11:22:15 am »
Слънчев празник на всички! Много здраве и щастие да ви донесе този хубав ден!
*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #93 -: Април 24, 2011, 13:17:51 pm »
Христос воскресе!
Здраве, късмет и благоденствие!
 
Весел и слънчев празник на всички!   :balk_40:
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #94 -: Април 24, 2011, 14:13:39 pm »
Честито Возкресение Христово!  :balk_44: Много здраве и усмивки за мъниците и за нас!!

Благодаря за окуражителните думи, момичета. След вчерашния раздиращ рев, по някакво чудо изведнъж вечерта се успокои и през нощта спахме като без бебе  :D само за хранене ставахме- още не мога да повярвам, но не бързам да се радвам, че явно изненадите край нямат. Друго освен Инфакол не бях давала, на нощното хранене дадох и Колийф, ще видим..
Мини, Сара, на кърма сме, но мисля че не е гладен, защото памперсът е пълен винаги и суче активно. Аз го държа по 10-15мин и то или заспива или го махам ако стигне 15 мин, защото се страхувам че ако го прехранвам коликите ще са още по-силни. От друга страна кантара показа, че се храни добре и май си е лаком и никога не пуска сам гърда.. Дано се удържи така, но педиатърката каза че пикът за коликите е 2 месец, така че Саричка, ти си от късметлийките, които са прескочили коликите  :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #95 -: Април 24, 2011, 16:33:02 pm »
Христос воскресе  :). Много хубав празник  :)
За коликите, съседката която е с бебенце на 40 дни каза, че е взела възглавничка. Слага се в микровълновата. Има си на колко минутки и на колко вата да се загрее. След това на коремчето. Тя е много доволна, и каза, че малката се чувства добре.
Аз не съм пробвала, защото по наше време нямаше подобни модни неща  :lol:. Ние действахме с кърпа на радиатора и на коремчето. Предполагам възглавничката е с гелче, задържащо по дълго топлинката...
Моника беше със зверски колики и нередовна перисталтика, с която нещата добиваха още по ужасен звук и вид. Съчувствам ви. При нас отмина напълно след 8-9 месец. :lol:
Капки не помагаха абсолютно никакви. Само Бебинос облекчаваха много, но вече май ги няма на пазара...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #96 -: Април 24, 2011, 16:47:30 pm »
Сами, в такъв случай д-р Бърди препоръчва преди кърмене да изцеждаш по-рядкото мляко, 20-на грама и тогава да дадеш да суче- пробвай и така
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: ВеЛиКдеНска СедМицА 18. 04 - 24. 04. 2011г
« Отговор #97 -: Април 24, 2011, 22:44:21 pm »
Аз също съм доволна от бейбинос. Есента ги имаше, но не знам дали не са били някакво остатъчно количество или с редовно зареждане.
Ама ние така и нямахме колики, то докато се усетя, че е колики те минаха, и при двамата.