0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NKT клетки
« -: Март 11, 2011, 17:13:31 pm »
Здравейте,

имам повишени НКТ клетки (19%) и вече 2 неуспешни опита ин витро. Дали е възможно само това да е причината за неуспеха на процедурите ? Или има и нещо друго... Четох, че д-р Конова е много добър имунолог, дали тя може да помогне да решим проблема ? Моля, ако има някой със сходен проблем да сподели своя опит, успешен или не.. Благодаря Ви
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: NKT клетки
« Отговор #1 -: Март 21, 2011, 23:22:55 pm »
Bibi21, някои клиники в БГ практикуват вливания с имуновенин или киовиг преди ембриотрансфер, заради завишаване на  НК и НК Т клетки, като вливанията продължават при положителен тест.

Дали имат отношение към забременяването?.. Ще намериш два типа отговори, "Да" и "Против".

Нямаш повод за притеснение, има случаи на забременяване и износване на бременност с или без вливания  със завишени показатели на двата вида НК клетки.

Ако желаеш разбира се, направи консултация с имунолог.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: NKT клетки
« Отговор #2 -: Март 22, 2011, 14:59:41 pm »
Bibi21 аз съм аналогичен на твоя случай - 4 инсета и 2 опита инвитро, всичките неуспешни като резултата винаги е бил чхг<0.10 т.е. категорично отрицателни, никога не съм забременявала, никакви аборти. След втория неуспешен опит пуснах пълен имунологичен пакет в Надежда, откриха се само повишени НК 16+56+ 20%, при горна граница до 12%. Имунолозите ми обясниха че може и това че опита е бил едва миналия месец, т.е. твърде скоро, затова да са повишени. Мисля че също ако имаш някаква инфекция също могат да се повишат, други причини не зная. Но мисля че ако имам инфекция ще имам и повишени левкоцити и други признаци в кръвната картина. Терапията която ми изписаха е Агапурин ретард 400мг *1т. на ден вечер. Не са ми изписали вливания, добре е да се включат момичета които са правили такива за да пояснят. Сега чакам да минат 45 дни и да направя контрола.