0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #20 -: Април 18, 2012, 23:37:36 pm »
Проклетата киста си стои. Сега пък нова 20,ще го пия не 5дни а 10дни. Защото иначе ще предизвикаме цикъл по-рано . Аз като си смятам датите съм нитои за 5дневен прием нито за 10 .В първия случей ще ми дойде с ,6дни по-рано във втория 4,5дни по-късно.
Това е така защото аз го започнах не от 15ден а от 18ден /когато ми бе открита кистата. Ще си го пия и после ще си чакам.

Прочетох ви още веднъж ,като лекарство за успокоение.Много ви Благодаря.
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #21 -: Април 19, 2012, 06:26:16 am »
Зарина, то в случая по-важно кистата да се махне, а не дали ще ти дойде навреме или не. Дано да се спука това е най-важно.
Аз имах един грандиозен случай, в който пих първо 5 дни Дуфастон, чаках 10 дни и нищо и след това пих 10 дни Оргеметрил и чак тогава се махна проклетията и ми дойде.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #22 -: Април 20, 2012, 01:17:16 am »
radostinkaБлагодаря. Да чувствах се притеснена защото в монента имам друго гинекологично преживяване и се намесват много фактори които могат да доведат до дисбаланс ,а той знаеш се възстановява от 1-3месеца. :bighug:
*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #23 -: Май 06, 2012, 13:47:16 pm »
Да си дам отчета за оргаметрила. Пих го 10дни по предписание след спиране ми дойде на 4ти ден ,съвсем нормално според указанията. 2 и 3ти ден беше много обилен със съсореци но от 4ти ден рязко си намаля и си спря. Не съм ходила на контрола но след понеделник ще ходя да видим дали проклетата киста е изчезнала. Имам предчувствие че не е ама не съм сигорна.
Дано съм била полезна на някой друг с подобен проблем или на който му предстои пиене на оргаметрил. Понесох го съвсем нормално без много много странични ефекти само ПМС беше с по-изострени симптоми.
*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #24 -: Май 09, 2012, 17:56:53 pm »
Да ви споделя. Днес бях на контрола ,обаче кистата си стои,не е мръднала ,нито се е намалила нито се е увеличила. Оргаметрила не ми помогна за нея.
В същото време оволирам нормално от ляво.Доктора каза,можем нищо да не правим този месец,можем да започнем пак с оргаметрил,за 3месеца или от следващия на противозачатъчни. Аз избрах този месец да оставя нещата да се развият от самосебе си. Ако нищо не стане ,имам време ,ще го мисля от следващия дали да е оргаметрил или противозачатъчни.
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #25 -: Май 09, 2012, 22:23:22 pm »
Зарина, явно кистата е хормонално неактивна. След като Оргаметрила не е помогнал, ако и сега не се спука може би противозачатъчните са по-добрия вариант.
При мен винаги са се пукали така че нямам много опит в такива ситуации.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #26 -: Май 09, 2012, 22:47:19 pm »
Радостинка Много благодаря. Малко ми е отчаяно ,но се надявам до 3ри месеца да е изчезнала.Неприятното в цялата ситуация е че никой не знае от какво би се повлияла. Дано този месец да си изчезне от само себе си. Тя е киста вследствие от инвитро. Беше успешно но нали съм вече пораснало момиче  се оказа хромозомна аномалия. Благодаря още веднъж. Ако нещо някой друг или ти се сетиш по този повод ,пишете.
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #27 -: Юли 16, 2012, 20:48:12 pm »
Здравейте и от мен,
 :ask: И така дойде моят ред да попитам моите момичета какво могат да ми кажат преди да отида при гинеколога, че в тези адски жеги не мога и направление да си изкарам. Какво се случва при мен. Та значи през 2008 година ми откриха поликистозни яйчници. Доктора ми препоръча дуфастон, за да ми дойде цикъла - пих го всичко мина ок, след това си направих и хормонални изследвания - всичко беше в нормата. Преди две години пак имах проблем с м.ц. пак стана нередовен и тогава, отидох при друг лекар, който ми предписа Оргаметрил пих го по схема 2х1 в продължение на 5 дена и тогава ми дойде цикъла беше точен като часовник приблизително идваше на време - 36 дни. Тогава имаше съмнение за поликистозни яйчници, много рядко ми закъснява. Питах и лекаря, дали за в бъдеще, ако пак така се случи да се забави без да съм бременна, защото този месец на 11 направих тест - отрицателен, имах и на 11-ти този месец т.нар. розово зацапване, мога да си предизвикам отново да ми дойде М.Ц., обаче какво се случва. Снощи ми беше последният прием на Оргаметрил, днес трябваше да ми дойде, но не идва. чувствам се много замаяна, така пише, че оргаметрил предизвиква замайване и м.ц. го няма, от тук нататък какво да правя? Да търча ли тия дни при доки да ме види на видеозон или да изчакам евентуално още няколко дни? От време на време на време изпитвам частични болки от ПМС и толкова. Напоследък имах и изключително силно нервно напрежение от битов характер, точно, когато трябваше да ми дойде - имах проблеми, които така или иначе явно повлияха на м.ц.
Ще се радвам някоя от Вас да ми каже, дали е имала подобни симптоми. И какво да направя, освен, че да търча на лекар, но ако има и нещо друго да ми каже :)
Тежа 78 килограма за ръст 160, на 28 навършени години съм. Опитвам се да сваля и килограми, от един месец насам, но нищо не става пия тези хапчета на Акай, но нищо не помага, а имам много ходене и въобще не се заседявам на едно място.
Още веднъж благодаря.

*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #28 -: Юли 16, 2012, 21:01:35 pm »
Да, пих Оргаметрил за предизвикване на МЦ и то не веднъж, като винаги забелязвам силни ПМС ,както ти ги описваш като нервност, напрегнатост, и други подобни. Селд прием на Оргаметрил от 5 до 7 дена след спирането му трябва да ти дойде, на мен ми идва на 4ти ден в повечето случай. Изчакай и ако не ти е дошло 7 дена след като го спреш тогава тичай  :P
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #29 -: Юли 18, 2012, 16:24:10 pm »
Благодаря ти f-27,
Ще изчакам още малко както казваш ти и ще бягам при доки да ме види аджеба какво ми става. И така се чувствам подута и ми тежи на корема, чат-пат се появяват тези ПМС болки, но после всичко утихва. Може и това "зацапване" за се води за м.ц., но все пак. И така, пак ще споделя, ако нещо междувременно изкочи около моят случай.  :bighug:

Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #30 -: Юли 20, 2012, 13:35:25 pm »
Да, днес ми дойде точно на 5-тият ден след приема на последното хапче Оргаметрил. Имам си сериозна дисменорея (много боли този м.ц.), та си взех аулинче, защото болките от контрахиращата матка са ужасни поне при мен. Напоследък не ме болеше толкова, но сега, тъй като не ми беше идвал повече от 3 месеца направо ме съсипа, а това е най-голямото ми закъснение на м.ц., което някога съм имала. Закъснявал ми е по 45, 54, но не и около 60 дни. Та Това е от мен. Оргаметрил си свърши работата, но се бях изплашила, тъй като си мислех, че едва ли не след края на приема трябва да дойде и м.ц., а то идва в интервал от седмица. Благодаря още веднъж за информацията  :D :youwoman: :ywoohoo: :balk_64: :a_cat_03: :bighug:


Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #31 -: Август 03, 2012, 11:15:17 am »
Здраейте момичета!
Не съм писала доста време,но ето ме отново и мен с проблемите.Понякога си мисля,че се въртя в омагьосан кръг с тия кисти и тая ендометриоза.Края на Юни месец преживях и третата си операция,но слава богу този път нямаше и следа от ендометриоза,а само голяма киста,която доведе до премахване на част от десния яйчник и тръбата.Веднага след това ми беше изписан Логест за 3 месеца и като започнах да го пия от 1-ия ден на цикъла,който е силно казано цикъл,защото представлява много слабо изтичане на някакво черно течение с леко по-силно протичане на кръв от време н а време;та до днес не ми спира а жече съм 10 ден.Обадих се на доктора и той ма каза да пия ОРГАМЕТРИЛ до края на опаковката с Логест.Вече съм объркана много и не знам какво ми се случва.Някой ,ако е преживял нещо подобно или е наясно ще съм безкрайно благодарна да сподели опита си!!!!  БЛАГОДАРЯ.
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #32 -: Август 03, 2012, 17:20:36 pm »
kerita
Както спомена, че и при нея са се махнали кистичките, същото се потвърди и при мен вече бях и на втори доктор и снимките от ехографа го потвърдиха.
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #33 -: Декември 08, 2012, 17:42:03 pm »
Здравейте,момичета.Заради киста 3см и закъснение на цикъла ми изписаха оргаметрил.Пия го 5 дни 3 по 2.Това ми се струва много според прочетеното тук.Вече 7 дни след последния прием и не ми е дошло.Дано е както казвате до 10 тия ден...Ще пиша какво става. :?
*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #34 -: Декември 09, 2012, 17:56:06 pm »
lollypop до 10 ден след спирането на какъвто и дае прогестеронв препарат трябва да ти дойде. Ако се притесняваш че досега не ти е дошло отиди на лекар...
*
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #35 -: Март 10, 2015, 07:57:06 am »
Здравейте
Този месец и аз пих оргаметрил заради киста .
Спрях го преди 5 дена и все още чакам имам болки като преди цикъл но не ми идва.
Взех да се тревожа вече. :?
Пих го 3*1 за 5 дена.
Re: Мнение за Оргаметрил
« Отговор #36 -: Август 02, 2016, 20:36:25 pm »
Днес ми изписаха оргаментеил за втори месец подред заради задържан фоликул. Сутрин и вечер по едно за 15 дни. Виждам, че никой не  го е  пил повече от 10 дни.... Предният месец имах отвратителен нервен месец, не знам как ще изкарам този. Сега видях, че не се препоръчва за слаби вени. На мен постоянно ми се пукат вените по краката. Надявам се да не стане някоя беля :-( . Малко риторичен въпрос поставям... Защо по дяволите лекарите не разпитват какви здравословни проблеми имаме? Няма как да знам какво лекарство ще ми изпишат за да се поинтересувам какви ще са му страничните "ефекти". за да си кажа моите болежки  та те да преценят дали е подходящо лекарството :-( охххх.
 
И още нещо: Днес ми  е 12 ден от МЦ а от 4 дни имам зацапване. Док каза, че било нормално заради насищането на хормоните....
« Последна редакция: Август 02, 2016, 20:49:44 pm от Hris_80 »