0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пременструален синдром
« -: Февруари 02, 2011, 18:25:31 pm »
Здравейте! Не можах да намеря подобна тема затова започвам нова. Дали някой може да ми отговори до колко се повишава телесната температура преди цикъл? При мен стига над 37,5 , втриса ме всеки следобяд около седмица преди М. Дори в момента съм с 37,8 и ми е страшно студено. обикновено не взимам никакви лекарства. Температурата се нормализира през ноща. Знаете ли дали трябва да говоря с гинеколожката за това и дали е проблем? В момента със съпруга ми посещаваме Щерев при д-р Ганева, чакаме мзаповедта за инвитро, която доста се забави  :(
Обикновено в клиниката са доста бързи и все нямат време за разговори. Много ще съм благодарна ако някой даде съвет или сподели нещо по темата  :)
Re: пременструален синдром
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2011, 19:05:03 pm »
Сигурна ли си, че не си настинала 37,8 си е сериозна температура и каквото и да пиеш едва ли това е нормално. Отиди при личния лекар или се консултирай все пак.
*
Re: пременструален синдром
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2011, 19:32:17 pm »
Да споделя моя опит, пък дано съм полезна:  имах няколко 2-3 месеца такава температура (до 37.5 - 37.6 най много). В началото си мислех, че температурата е от оргаметрила, който пия непрекъснато няколко месеца и хич не се притеснявах за нея. Оказа се обаче, че съм изкарала някакъв вирус инфекциозна мономуклеоза (има едно изследване от което се вижда дали си го изкарал вируса или в момента го караш), а от там (предполага се) съм получила и  белодробно възпаление, за което трябват антибиотици. Сега вече ми поспада температирата и все по рядко е над 37. Та с две думи, напълно подкрепям съвета на bauhbauh. Естествено това си е моя случай и опит, но имайки предвид, че планираш и инвитро, най-добре да се застраховаш.
От все сърце ти пожелавам успех за инвитрото! Аз днес си записах час при същата лекарка, за консултация за инсеминация. Дано е ок.
Re: пременструален синдром
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2011, 16:10:53 pm »
Дали някой може да ми отговори до колко се повишава телесната температура преди цикъл? При мен стига над 37,5 , втриса ме всеки следобяд около седмица преди М.
За температурата не мога да кажа, но за втрисането и аз го имам всеки път преди М. До така степен,че настръхвам от студ. Дори и лятото. Така и не успях да разбера защо се получава. Никога обаче не съм си мерила телесната температура по това време за да видя дали е висока.
Пожелавам ти всичко да е наред с инвитрото. yahoo_33
Re: пременструален синдром
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2011, 00:09:32 am »
Ianaiv, на мен винаги ми спада Т ден-два преди М.
Моят съвет - консултирай се с лекар!
Re: пременструален синдром
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2011, 13:41:41 pm »
Благодаря много за отговорите и за съветите! Май най-добре ще е да отида за консултация при д-р Ганева. За да допълня 1 седмица преди това изкарах грип с т-ра 38 з а няколко дни. Помислих че т-рата след това е усложнение белодробно или друго така че си направих кръвна картина и урина на следващия ден при личната лекарка. Оказаха се в норма. В момента не пия никакви лекарства нито хормонални препарати. Много благодаря пак за съветите ще отида при Ганева и ще пиша как е минало.
 :)
*
Re: пременструален синдром
« Отговор #6 -: Март 10, 2011, 21:26:42 pm »
И с мен се случва почти същото, 5 дни преди М. вдигам температура до 37.4 без никакви симптоми за разболяване. Питах доктора ми и той каза, че не е притеснително, дори през последните 2 месеца си правих и пълна кръвна картина, всичко е ОК.
Re: пременструален синдром
« Отговор #7 -: Март 21, 2011, 12:36:18 pm »
Здравейте! Най-накрая успях да отида при моята др Ганева. Планираме ин витро на лимитиран цикъл. Не ми е много ясно какво означава това и каква е разликата с другата процедура. Разбрах че цената е наполовина - около 3000лв. без да броим лекарства и инжекции. Стискам си палци всичко да е наред!
Споменах на др за високата т-ра преди цикъл, но тя сметна че всичко е наред да не се притеснявам. Поисках ако е необходимо да се направят допълнителни изследвания за мононуклеоза и др инфекциозни болести. Според нея всичко било в норма трябва да съм спокойна и т.н. Не съм била при нея от 7 месеца и все пак смята че всичко е наред! Каза само че преди трансфера ще има изследване за спин и васерман. За съпруга нищо не спомена. Не знам да отида ли все пак за изследвания някъде може би при личната?
На всички пожелавам хубав, успешен и щастлив понеделник!