0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
http://www.ndt1.com/article.php/20110119205350696

Цитат
19.01.2011 г., Брюксел. Европейският парламент прие днес, на второ четене предложението за Директива за правата на пациентите при трансгранично здравно обслужване, която цели да изясни и засили правата на пациентите, на които се налага да търсят лечение в друга страна-членка от ЕС.

 

След гласуването, д-р Антония Първанова, в качеството си на говорител на Групата на АЛДЕ по здравните въпроси и главен докладчик по тази Директива, заяви:

 

"Връщайки се четири години назад, когато съвместно с Групата на АЛДЕ започнах кампанията "Европа за пациентите", мога само да приветствам днешния вот. Ние изпратихме ясен сигнал до европейските граждани, че бъдещата система ще се фокусира върху нуждите на самите пациенти. Европейският парламент остава единен и застава твърдо зад този успех в полза на пациентите, който представлява и първата стъпка към засилване на техните права по отношение на достъпа до сигурна и висококвалифицирана здравна помощ в Европа."

 

"Групата на АЛДЕ настояваше по-специално по редица ключови въпроси в тази Директива, като възстановяването на разходите, гарантирането на устойчивостта на националните здравни системи, грижата за пациентите с редки заболявания, създаването на национални звена за контакт и съдействие в сферата на електронното здравеопазване. Оттук нататък е важно да се следи правилното прилагане на Директивата и да се осигури тя да допринася с конкретни здравни ползи към правата на пациентите в Европа."

 

Директивата установява механизми на ниво ЕС, така че пациентите да могат да получат медицинска грижа извън страната по произход и да бъдат компенсирани до степента, на която имат право в собствената си страна-членка. Целта на Директивата не е да стимулира здравния туризъм, а да осигури мобилността на пациентите, в случаите, когато това е необходимо, както и достъпа, сигурността и качеството на здравна грижа, основаващи се на общи правила и принципи.

 

Д-р Първанова заключи: "Нека не забравяме, че в края на краищата най-добрият вариант за пациентите е да бъдат лекувани в собствената им страна, и аз се надявам, че тази Директива, най-вече чрез наличието на съдействие в сферата на здравната грижа, ще стимулира самите национални здравни системи да осигурят по-добър достъп и по-високи стандарти що се отнася до сигурността и качеството на медицинска грижа."

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!