0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

болки
« -: Януари 07, 2011, 22:57:00 pm »
    Правихме спермограма прец месец ноември и  се постави диагноза олигоастенотератозооспермия. През месец  декември мъжа ми пи: селен+АСЕ, цинк, витамин с, спимен, бабини зъби.
    На 20.12. бяхме при д-р Кацаров  - не се установиха проблеми при преглед с ехограф.
    Изписа фертилейд, който не си спомням точно, но след около седмица, мъжа ми започна да пие./плюс бабините зъби и спимена/
    Направихме микробиология на еякулат в лаб. Кандиларов. Всичко е отрицателно - трих., мико- уреаплазми, кандида. Преди това има кръвен за хламидия - стара и нова инф.  - отрицателна.
   От няколко дни изпитва тъпа болка в единия тестис. Не е силна. За пръв път му се случва.
   На какво може да се дължи?!
   Понеделник сме на лекар...
*
Re: болки
« Отговор #1 -: Януари 08, 2011, 12:16:38 pm »
Kамелиа, разбирам че ти е притеснено, но най-добре е да го прегледа и да се изкаже лекар. Иначе ние тук само можем да правим предположения, а и да не забравяме, че не сме лекари, въпреки усилията ни да се самообразоваме, по неволя.
Най- често болките в тестис се свързват с варикоцеле, което не винаги е лесно за откриване. Може вашия случай да е подобен.Успех и пиши резултата в понеделник.
Re: болки
« Отговор #2 -: Януари 08, 2011, 18:14:47 pm »
Благодаря за отговора. Моите разсъждени бяха в посока, странични действия на добавките, тъй като бяхме на лекар, както писах, и не се установи нищо...Единствената променлива беше употребата на фертилейда. Даже първо и мислех да пиша направо в темата за фертилейда, но се сетих че е пил и друго...Тъй като днес вече е добре,може да е било случайност, знам ли...
Понеделник сме си на лекар...Поздрави.
*
Re: болки
« Отговор #3 -: Януари 08, 2011, 18:44:23 pm »
Не мисля, че са добавките, фертилайда си е комплекс витамини и хранителни добавки.
« Последна редакция: Януари 08, 2011, 18:46:30 pm от tranka »