0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!
Честита и успешна Нова Година на всички вас!
Опитвам се да намеря информация за прием на магнезий още в начална бременност,но не успявам.Изписаха ми го превантивно, но чета че се пие от 10-15 ГС, а аз съм едва в 7-ма.Вие пиете ли и от кога?
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #1 -: Януари 04, 2011, 11:25:26 am »
Здравей, аз пия Магнезий от 18г.с. и продължавам. Защото той се усвоява чрез натрупване в организма.
Но ми се струва, че на теб са ти го предписали много рано. В твоите седмици се пие но-шпа( за отпускане на коремната мускулатура) и утрогестан, ако е нужно.
Попитай лекаря ти защо ти го е дал толкова рано? Все пак той трябва да знае най-добре.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #2 -: Януари 04, 2011, 12:50:53 pm »
При първата бременност пиех магнезий и в ранните седмици. Това се налагаше заради ниски стойности на магнезия. Изследването се пуска допълнително от пълна кръвна картина. Превантивно може да го пиеш ако имаш крампи и схващания на крайниците, иначе в седма седмица наистина е много рано.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #3 -: Януари 04, 2011, 12:59:35 pm »
Аз магнезий не съм пила изобщо. Нямаше нужда от него. Питала съм двама лекари, и двама ми казаха, че ако се наложи, тогава се изписва.
*
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #4 -: Януари 04, 2011, 13:04:23 pm »
Хммм аз магнезия го почнах някъде към 12-а ГС и то след едно дребно отлепяне на плацента, придружено с прокървяване. Тогава ми го изписа лекарката, която ме прегледа по спешност, а лекарят който ми следи бременността /и в чиято компетентност имам вяра/ още тогава каза - рано е за магнезий в тези седмици, няма полза от него, преди 14-а ГС. Прпоръча ми /както ти е казала и Натали/, да взимам но-шпа и бусколизин по схема, а магнезия да го включим на по-късен етап.
Преди 2 месеца имах конракции и приемът на магнезиев препарат ми го завишиха силно, наред с други медикаменти. Точно тогава и с крампи се бях сдобила  :? Като мина лошото - върнаха ми магнезия в профилактични дози: 3х1. Бях наплашена от случката естествено и се запънах, че предпочитам да си го взимам по много докрая. Тогава лекарите ми обясниха следното. Магнезият наистина действа с натрупване и при продължителен прием /без нужда/, както и във високи количества /пак без реална нужда/, ако състоянието ми наложи да го визмам основателно - просто няма да ми подейства, понеже организмът е свикнал с него и терапевтичният ефект силно намалява. Нещо като резистентността при безогледен прием на АБ.

Ние не можем да ти кажем, не го взимай сега, все пак ти е предписано от лекар, само давам инфо какво знам по темата. Наистина най-добре се консултирай повторно с лекаря си по въпроса, или потърси второ мнение от друг специалист.

Успех!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #5 -: Януари 04, 2011, 13:36:36 pm »
Благодаря ви!Освен но шпа и утрогестан като поддържаща терапия в началото и аз не бях чувала,но докторката реши да ми изпише от всичко превантивно(даже и прогестеронови инж.,но се отказа), а за сега мога да кажа ,че нямам оплаквания.
Само да спомена ,че д-ра не е от репродуктивен център и му нямам пълно доверие,но в момента нямам друг избор.
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #6 -: Януари 04, 2011, 16:40:37 pm »
ж,много ти е рано за магнезий. Той се започва на по-късен етап, максималното за контракции което можеш да пиеш (ако док се притеснява за това) е нош-па, нищо друго.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #7 -: Януари 04, 2011, 16:47:33 pm »
В началото за контракциите ми помагаше единствено папаверин, но-шпа ми беше слабо и успокояваше само ако имаше болка или придърпване, магнезий ми изписаха някъде от 14-15та г.с.

Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #8 -: Януари 04, 2011, 22:24:37 pm »
и аз се опитвам да намеря инфо за магнезий и по-скоро за какво точно се предписва. питам, защото аз почти от началото съм с болки, питах лекарката за тях - каза ми, че било нормално защото матката се разпъвала сега и от това боляло, да пия но-шпа. Е добре ама мен почват сериозно да ме притесняват, въпреки че пия но-шпа, пак си ме боли -напоследък всеки ден като по време на цикъл. Ама не мога да разбера какво е, дали просто болка или контракции - като ми е първа бременност не знам какво точно са контракциите. Болката е като при цикъл и усещам някакво теглене надолу и че все едно  съм с тесни панталони дето ме стягат на корема, а не съм - дрехите ми са съвсем свободни. Това контракции ли са?
*
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #9 -: Януари 04, 2011, 23:02:32 pm »
На мен ми звучат като болки от разтягането на матката. Ориентирайки се от лентичката ти много скоро матката ще се качи в коремната кухина и ще престанеш да усещаш болка. Поне при мен отшумя тогава.
Магнезият се пие за предотвратяването на контракциите.
Но ако те притесняват болките, най-добре отиди на лекар да те види.
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #10 -: Януари 04, 2011, 23:08:23 pm »
ох, дано да си права сиа, много ме е шубе да не са контракции. Ами на лекар съм след 1 седмица, ама аз  предния път я питах лекарката за болките и това е което ми каза, и да пия но-шпа. Ами ще си го пия тогава за сега, да видим нататък.
*
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #11 -: Януари 04, 2011, 23:16:16 pm »
dessi-kk не искам да те панирам, но "по описание" само как би трябвало да усещаш контракции - трудно ще се ориентираш. От опит го казвам. Аз си седях цял ден с контракции преди два месеца, пих спазмолитици и уж беше от стомашно неразположение усещането, ама дръжки. :? Описвах какво усещам на няколко раждали мами с по две деца, всички бяха на мнение че не са контракции, ама на УЗ...ела виж картинка. Това са индивидуални усещания, контракциите могат да бъдат с различна сила и честота и пр.
Правилото е, че ако определен дискомфорт продължава дълго време и не се повлиява от медикаменти - следва да провериш при лекар какво е положението. Просто отиди да те види някой на ехо за всеки случай, за да си спокойна поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #12 -: Януари 05, 2011, 11:50:24 am »
ама на ехограф разбира ли се дали са контракции? Боооже направо от луната падам сякаш,ама наистина не знам  :oops:. Толкова години съм се интересувала само от това как да забременея и все си мислих, че веднъж да се случи, нататък вече е лесно. Не смеех да чета темите за бременните и ето сега нищо за нищо не знам.
Jbrul, благодаря, че ме "светна". Ще отида при ЖК-то да я видя тая работа.
*
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #13 -: Януари 05, 2011, 12:10:21 pm »
dessi-kk Не се тревожи, повечето сме така "аз само да забременея пък после - лесно" и хоп - изненадааа  :lol:
Контракциите, особено като са по-силнички се виждат на УЗ, даже аз успях да ги видя моите. Има и друг начин - да те "вържат" на големия доплер /този на който записват тоновете на бебето/, той отчита и наличието на контракции, дори да са по-слаби и да не са видими на УЗ. Лекарите, при всички положения знаят как и си имат начини да разберат дали са, или не са контракции. Ако все пак имаш и преценят за нужно, има си и други медикаменти освен магнезиевите препарати, които да ти изпишат... Много жени си изкарват цялата бременност с леки контракции, не е повод за паника това. Но винаги е добре да се провери какво точно е положението и колко е сериозно. Може просто да имаш по-чувствителна и напрегната матка, може да изпитваш дискомфорт от разтягането, може някое нервче да е притиснато в момента и да е дифузна болка... Много варианти са и няма смисъл да се гадае, а полза - още по-малко. Аз лично съм против "изчакване и ослушване" в подобни ситуации, понеже точно заради това най-често стават белите и то напълно предотвратими. Когато при мен стана проблем с контракциите, ако бях изчакала до сутринта и...не се знае какъв щеше да е изходът. Но аз си бях с яки контракции, нищо общо с твоето положение!!!
Както се казва - без паника, но с повишено внимание. ;)
Иди да те видят все пак, ако няма нищо, поне ще си спокойна и няма да го мислиш и да се тревожиш излишно.

Успех!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #14 -: Януари 05, 2011, 12:31:59 pm »
На мен ми изписаха магнезий в болницата още като ме приеха помислих си че кървя но се оказа 4е са изтекли малко количество околоплодни води което не беше по успокояващо де но с магнезия ми изписаха и но-шпа и след като ме исписаха ми казаха да продължа да си ги пия :wink:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #15 -: Януари 05, 2011, 21:38:03 pm »
копирам поста си от съседната тема
За моето зацапване  накрая отидох в болница и от няколко дни ми вливат кортмагнезин и мускулно бодат но-шпа .По-рано нямаше смисъл - и д-р Персенска ,и  д-р Михова казаха, че преди 14-15 гс матката не реагира на магнез.препарати и няма да има смисъл. Отшумява и дано  спре .Лекарите тук твърдят, че няма отлепване  или поне не виждат такова .Д-р Михова каза ,че  ако е имало и е малко може и да не го виждат , но понякога изчистването продължава много, много дълго и да не  се притеснявам .Лежа си и така.


Зацапах в края на 13 с -тогава включиха но шпа и утрогестан само.Очевидно при всеки е индивидуално и по преценка на лекаря.


*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Прием на магнезий в начална бременност
« Отговор #16 -: Януари 06, 2011, 18:20:42 pm »
Моята доки ми каза, че магнезий се приема след навършването на 4 календарен месец. Преди това само но шпа и утрогестан.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011