0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #60 -: Септември 09, 2012, 00:05:23 am »
Титанка, къде сте правили спермограмата?
Шансове винаги има, но след 12 г. изобщо не бих чакала, а бих се насочила към клиника по стерилитет.
При нас диагнозата беше същат. Забременях два пъти от икси. По нормален път не стана, а не ми се опитваше твърде дълго.
Имаме две направени спермограми в Селена и Бора в Пловдив .Ходя в клиника по стерилитет Селена , от повече от 3 години ,а се надявам през зимата да мине и първото ми  и дано последно инвитро.Просто исках да попитам дали има забременели по естествен начин  с такива лоши показатели?Тайничко си се надявам да не стигнем до ин витро,но каквото е отредила съдбата.
*
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #61 -: Септември 09, 2012, 16:39:07 pm »
А на уролог ходили ли сте? Каква е причината за лошите показатели? Поне от това, което си публикувала, не изглеждат добре нещата (мое мнение).
Забременели по естествен път има, но след подходяща терапия. Но там играят и други фактори известна роля. При вас чакането е било дълго. Не знам на колко години сте и дали има смисъл да се чака.

Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #62 -: Ноември 30, 2012, 14:57:21 pm »
Здравейте,моля някои да ми препоръча уролог във Варна! Мъжът ми трябва да отиде на преглед и урологът да му даде заключение за Фонда,тъй като сме с изразен мъжки фактор .

Благодаря ви предварително :)
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #63 -: Декември 03, 2012, 16:57:05 pm »
здравейте. ние сме с олигоастенозооспермия, имаме 5 млн нормални. за 5 години няма постигната бременност, нито резултат от разните там добавки. сега мъжа ми приема само геритамин и се надяваме да стане някакво чудо едва ли не, докато се накумим за инсеминация с донорска сперма (имаме 2 неуспешни инсе с наша - пак се надявамехме на чудо). май чудесата са рядко явление - нещо като да спечелиш от тотото...
*
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #64 -: Декември 03, 2012, 17:25:53 pm »
13_th_knight, защо ще правите инсеминация с донорска сперма, като можете да направите инвитро или икси със собствена? Дори инсеминациите да не дадат резултат, логичната следваща стъпка е тази.

Има дори жени, забременели чрез биопсия и икси при азооспермия (никакви живи сперматозоиди в еякулата), с няколко на брой открити сперматозоида. Сещам се за поне три жени само тук във форума.

*
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #65 -: Декември 03, 2012, 19:03:36 pm »
13_th_knight,ние бяхме с диагноза: ОЛИГОАСТЕНОТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ :wink:
След преглед при д-р Кацаров и прием два месеца на Фертилайд и бърканица с мед - направихме ИКСИ и резултата ми е в подписа! :wink:

Мнението ми е - преминаване към ИКСИ, както и на Цигу! :wink:
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #66 -: Декември 03, 2012, 21:48:16 pm »
ами мъжът ми е с гранични стойности на генетичните изследвания, а в същото време вече  не мога да го накарам да пие никакви добавки като хората. например вместо 3 пъти на ден той пие само вечер дадената добавка. и така... та може би по-добре инсе, поне организмът ми да бъде пощаден, след като ще трябва да ползвам донор.
*
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #67 -: Декември 03, 2012, 23:23:22 pm »
Напълно ли е отхвърлена възможността за забременяване освен с донорски материал? Толкова сериозен ли е генетичният проблем? Никой тук не може да каже какъв е шансът ви за успешна бременност чрез инвитро/икси, освен лекаря ти. Но не отхвърляй прибързано тази възможност заради необосновани страхове и недостатъчно информация.

Не зная как си представяш вредата и натоварването от стимулацията, предшестваща инвитро/икси процедура. При някои жени има странични ефекти, но при други няма - аз нищо различно не усетих, а имах 18-20 фоликула. На мен инсеминациите ми тежаха много повече.

Освен това добавките за подобряване на спермограмата не винаги имат ефект, независимо дали мъжът е стриктен при лечението.
Re: Забременяването с лош мъжки фактор
« Отговор #68 -: Декември 04, 2012, 23:27:02 pm »
цигу, какво да ти кажа. никой няма да ни откаже да ни направи икси. обаче на мен майка ми почина от рак на гърдата, а раковите заболявания са много тясно свързани с хормоналното равновесие в организма. например при нея лекарите казваха, че е възможно менопаузата да е част от причината за тумора - в начална менопауза има големи промени в хормоналните нива в женския организъм, то затова и предизвиква толкова неприятности. като сложим и мойто начално хашимото и на мъжа ми проблема, става голям батак. искам да съм жива и здрава да си изгледам детето...ей такива размисли са ни налегнали.