0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2006, 12:20:07 pm »
Само на нас, които имаме проблем с репродукцията 100 или 200гр. алкохол или 1 кутия цигари ни се виждат фатално количество. Аз не отричам, че цигарите и алкохола са вредни както за сперматозоидите, така и за целия организъм, но немога да не споделя нещо, като чета тази тема:
 И така имаме едно познато семейство, мъжът е на 42 години, има ОПРЕДЕЛЕНО проблем с алкохола, защото пие по-всяко време на деня и на нощта. Жена му напразно се бори с него със забрани и скандали, при което той беше стигнал до върха на изобретателността си, като правеше следния коктейл: 1 бутилка безалкохолна напитка ябълка(разгазирана) се смесва с 1 бутилка водка и получената напитка се налива в бутилки от бяло вино, понеже добива перфектно цвета на бялото вино и се пие охладена през лятото като вода, понеже му позволяваха да пие само вино, било по-леко?! Той толкова е свикнал с алкохола, че не му личи изобщо че е пил, до момента докато изпитото количество не стигне към литър концентрат, а ако е вино може да изпие и 3-4 бутилчици. Не е такъв че да прави сцени или нещо подобно, напълно нормално се държи, но много, много пие!!!. Незнам точно откога е пиел толкова много, но аз го познавам от 7 години и поведението му спрамо алкохола не се променяло нито за миг. А и пуши по 1-2 кутии цигари! Та въпросният господин има три деца - едно от първият си брак и две деца от втория си брак - едното е на четири год., другото е на 2 месеца бебе. И при двете деца жена му казва, че е забременяла нецеленасочено ами случайно при все, че се пазили, т.е. тя се опитва да ме убеди, че и при двете и бремености не е имало дори цялостно изпразване на мъжа й в нея 8O.
Винаги когато попаднем в компания с тях, стоя и го наблюдавам как се налива с водка, как пафка цигарите една след друга и си мисля "КАКВИ СА ТЕЗИ СПЕРМАТОЗОИДИ, КАКВО Е ТОВА ЧУДО???"
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #21 -: Октомври 16, 2006, 12:45:39 pm »
Мда, за чудене е, ама аз не им завиждам на това семейство, ама никак. Всеки има своите проблеми, СТ, и те са различни при всеки. Кураж, ще ги разрешим!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #22 -: Октомври 16, 2006, 12:51:18 pm »
Да Миники, Ще ги разрешим! :)
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #23 -: Октомври 18, 2006, 12:56:10 pm »
Аз пък го разбирам!Щом тя можела да се откаже от нещо и другите можели!
Е айде сега ние сме идеални. Да спрат алокохола,  да спрат цигарите, за жените хич да не си и помислят ....  :D Ами че то жив стрес бе хора! Дайте им право на малско релакс! Мъжете с проблем в спермогенезата поне в определен период се чувстват не толкова мъже, ами може би пък цигарите и алкохола да са нещото което ги свързва с останалите "нормални" мъже! Всички приятели наоколо ми пушат и пият, и мъжа и жената, и всички имат по две деца поне! Ние спираме да пушим, не пием бира, пием разни бъркочи от лечителки и пак, с извинение, среден пръст!
Знам ,че вреди, но .... не ги стресирайте, не стресирайте и себе си! В ангелчета няма да се превърнем, само дето забранявайки си нещото дето вреди, ама ни харесва ще ни захаресва още повече!
Ако го видела, че пуши щяла да "пръсне"!!! Е, тва пък, ако не е повод за стрес и за двамата здраве му кажи!
И още един пример - и двамата ми дядовци умряха от рак и двамата не пушеха и пиеха само при повод!
Надявам се че няма да ми се разсърдите, че изразих мнението си по този начин! :D 
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #24 -: Октомври 19, 2006, 10:53:54 am »
Аз от баба ми знам, че ?урвалъка е до време, а пиянството до гроб!!! Иначе съм абсолютно на мнението, че алкохола и цигарите не оказват чак такова влияние върху сперматогенезета. И аз знам десетски случаи, в които мъжа пие и пуши и си има здрави деца.  :lol:Едно оттях съм аз!!! И без това е толкова тежък живота, че ако и тези "малки удоволствия" изчезнат, не знам как ще сме психически.  :(


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #25 -: Октомври 19, 2006, 10:56:26 am »
И без това е толкова тежък живота, че ако и тези "малки удоволствия" изчезнат, не знам как ще сме психически.  :(
Нали! :wink:
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #26 -: Октомври 19, 2006, 13:19:44 pm »
Грация, тъй като в постинга ти намирам коментар по изразени от мен мисли, отпреди полови година при това, нека все пак кажа нещичко: намирам иронията ти относно пръсването и идеалните хора, “ама моля ви се”, за  крайно неуместна, още повече че е насочена към неназовано трето лице.
Не смятам да продължавам да се жалвам, нито да отвръщам с нападки, безпредметно е в задочен спор.

Пожелавам ви успех! 




МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #27 -: Октомври 19, 2006, 13:50:43 pm »
    Ако един мъж има 100 милиона сперматозоиди на милилитър с перфектна морфология, след алкохолна оргия има и да мрат, има и да останат.Обаче ако са много малко, просто е безумие да се пие често, а да не говорим за пушене.И аз побеснявам, когато моят започне да намеква за пийване.Стрес било, ама горките мъже.А за мен не е стрес всеки месец да ми идва и да се чувствам безпомощна и безнадеждна. Значи да страдаме жените, а горките мъже да се утешават, пийвайки?Като иска да пие, да се съгласи на донорско инсе-ама не ще...Тогава трябва да се съобразява.Защото ако почнем да си сравняваме стреса....Спирам, ядосах се...
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #28 -: Октомври 19, 2006, 14:06:38 pm »
Тъй като нещо се случи с един от постингите ми го вмъквам тук.
Та, Миники, съжалявам че съм те засегнала като не съм те назовала изрично!
Умишлено завърших постинга си с : "Надявам се че няма да ми се разсърдите, че изразих мнението си по този начин!"
Не съм имала намерение да проявявам "неуместна" ирония, а именно да изразя мнението си изпитано на собствен гръб!
При нашата двойка проблема е "Олигоастенотератозооспермия" - единствен шанс да имаме дете - ИКСИ! Е да но вече втори опит /преди 10 дни/ се увенча с неуспех! Така че повярвай ми знам за какво говоря!
Лилит, моля те, не се ядосвай! Това няма да помогне еййй късметец му е нужен малко на човек, ама... нейсе! 
И нещо друго което пропуснах да спомена!
При мен НЯМА открит проблем, но...
След като видях отрицателния тест /бях в друг град и трябваше да се връщам с колата/ ми мина през ума мисълата...да срещна някое дърво...защото ... "За нищо не ставам!" Никога не бих го направила разбира се, но...има и такива моменти на слабост!
А ако причината беше в мен? Как ли бих почувствала тогава!?
Съпругът ми веднага предложи да спра да се измъчвам вече и да преминем към донор! Аз без да се замислям отказах..
Но да не променяме темата!
« Последна редакция: Октомври 19, 2006, 14:19:28 pm от Grazia »
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #29 -: Октомври 19, 2006, 14:55:45 pm »
  Грация, вече ми мина...Но ти помисли по-добре върху предложението на мъжа си.Защото и при мен нямаше никакви проблеми и изведнъж, страшно изведнъж се струпаха няколко.И става все по-трудно, и все по объркано.Дано да си на прав път, да не съжаляваш за решението си.Желая ти успех!
   
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #30 -: Октомври 19, 2006, 15:19:22 pm »
Грация, при нас проблемът не е по-малко сложен, разбирам гнева и разочарованието ти и ги уважавам. Аз вярвам, че ако правим всичко както трябва, усилията ни ще се увенчаят с успех, ако и да звучи наивно или химерично или пък да буди ирония у някого.
пак ти пожелавам успех, сигурна съм че ще имате!!!
 
« Последна редакция: Октомври 19, 2006, 15:22:49 pm от Миники »


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Обструктивна азооспермия и алкохол
« Отговор #31 -: Октомври 19, 2006, 15:30:10 pm »
Лилит така е! И при мен започнаха да се появяват проблеми! Ами хормони са това! Но именно за това не съм убедена че донора ще оправи нещата! Разбираш ли получават се ембриони които се развиват докато ми ги трансферират, но после...Разбира се ще говорим с док, но ако той не е категоричен, че качеството на сперматозоидите е виновно за липсата на бременност след трансфера, съм решила да опитаме поне още веднъж за да има червените бузки на моя "пияница"!
Миники и аз вярвах, ама вече се уморих!