0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
Моя приятелка роди бебчето си преди два дни в болницата в Монтана.Бебчето е родено по естетсвен път и при раждането се е получил някакъв проблем явно.Доколкото можах да разбера от обърканите и обяснения се е получил някакъв хематом в ръчичката на бебето, казали са им да обездвижат ръката и да чакат хематома да се разнесе.
И да се надяват всичко да отмине, но на мен не ми се струва нормално да се чака при толкова малко бебе.
Бихте ли дали координати на специалисти, към които да ги насоча?Сблъсквала ли се е някоя от Вас с такъв проблем?
Доколкото знам бебето е тръгнало да излиза с главата и раменете напред и са се получили доста разкъсвания при майката, но ми се струва странно да не може да си движи нормално ръчичката и да му правят спешно снимки, за да проверяват дали не е счупена.Явно има нещо, което не са им казали.Каквото и да е според мен трябва да действат максимално бързо.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Моля за помощ, ако някой има информация!!!!!!!!!!!!
« Отговор #1 -: Декември 13, 2010, 13:46:44 pm »
Не знам кой трябва да прегледа детенцето, но ще разкажа за племенника ми.
Той се роди с хематом на главичката от лявата страна- една подутина се вижда и като го погалиш чак страшно ти става. Лекарите (в МД) казаха, че до 6 месец трябва да се разнесе и нищо не се прави дотогава. Вече е на 3 и половина и от косичката (доста дълга и рошава) не се забелязва нищо, като го погаля се усеща съвсем леко.
Дано и при това детенце да е нещо такова и наистина да мине бързо.
*
Re: Моля за помощ, ако някой има информация!!!!!!!!!!!!
« Отговор #2 -: Декември 13, 2010, 18:34:41 pm »
чувала съм за подобни случаи,когато се е наложило док да издъра бебока...
По разказ на собствената ми майка,аз съм се родила с хематом колкото корнишон на врата от издърпването по време на раждането ми/била съм седалищно разположена,но по онова време секциото е било мръсна дума/...С редовни масажи и разтягане на вратлето,възглавничката винаги ми е била от страната на хематома и е подпирала главичката,до 6ти,7ми месец се е разнесъл.Нямам и следа от него.

  За съжаление не знам към какъв доктор да се обърнат.Може би си има детска травматология или нещо таков...Може би Пирогов в Сф
Re: Моля за помощ, ако някой има информация!!!!!!!!!!!!
« Отговор #3 -: Декември 14, 2010, 10:51:08 am »
Благодаря Ви.Казаното от Вас в известна степен ме успокои, че нещата ще потръгнатв добра посока.Аз им дадох координати на Масларска в Токуда и след като види бебока ще се разбере какво е положението.
Лошото е , че бебчш е на дни и в тоя студ не е най-хубавото нещо много да го разнасят, но. понякога се налага от 2 злини да се избира.
Още веднъж благодаря за това, че се отзовахте.