0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

През декември 2005 правих изследвания на хормоните на щитовиднта жлеза и бях в норма. Завишени бяха ТАТ /почти на границата/ и МАТ. Последва ехография и казаха, че всичко за момента е ОК и сле3д 4 до 6 мес. да повторя изследванията. Повторих ги след 3 и положението беше различно. FT4 малко над нормата - 22 /при max референтна до 20/ и TSH - 0.017 /при min реф. граница 0.1/. Тъй като имаше голяма разлика между първите и вторите ст-сти, докторката реши да изчакаме 1 мес. с лечението, да пуснем още едни изследвания.... След 1 месец положението беше мъни4ко по-лошо.  :(
От днес съм на Метизол 2+1+1 и Бисогама /за пониване на пулса/ 2Х 1/2т.
Търся хора, които са имали подобни роблеми да споделят опита си.. Лекарката ми /Д-р Панчева - Плевен/ говори за лечение около 6 мес. Дано да не е повече. Интересува ме как действат тези лекарства. В листовките им прочет какви ли не странични ефекти... Дебелее ли се от тях??? :oops: Ефективно ли е лечението? Какво знаете /от личен опит/ за повишената функция на жлезата, за високите ТАТ и МАТ /Хашимото/, за Базедова болест? Лечими ли са?
 :roll:
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Хашимотото е автоимунно заболяване и не е лечимо, нито пък толкова страшно. трябва да се следи и контролира. моят опит, обаче, с него е с понижена функция на жлезата. там лечението е различно. vkas е с повишена функция и Хашимото, свържи се с нея да обмените опит.
Няма я от няколко дни... Иначе си пишем. А и с една такава тема можем да помогнем и на други с подобен проблем..........
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
разбира се, че ще помогнем :) досега не сме разнищвали Хашимото с повишена функция и не знаем много. пиши докторите какво ти обясниха за лечението в този случай.
*

    g

Здравейте.Аз бях със диагноза тириотоксикоза - понижени стойности на ФХ хормон и нормален ФТ4 хормон. Пих лекарсвото Tirozol 8 месеца и сега съм в норма.В сптември отново съм на контролен преглед да ми видят тези хормони.Тов е при мен .Ако мога да ти бъда с нещо полезна питай
*

    Anonymous

При мен има и повишен Пролактин. При норна до 24, моят е 34. Правих и повторни изследвания - не мърда. Нищо не ми казаха за него... Има ли връзка между щитовидната и Пролактина???
Госта съм аз...
При мен изследванията на щитовидната жлеза са ок, но пролактина постоянно ме изненадва. Ту е в норма, ту скача (пия непрекъснато Парлодел).