0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За ентерококите-отново...
« -: Ноември 23, 2010, 22:37:59 pm »
Здравейте :)
И мен не ме подмина това чудо...

При микроб. изследване,след съответните симптоми, изолираха ентерококи -количествена оценка-масово.Гинеколожката,след като разгледа антибиограмата ми каза да си избера аугментин или ципрофлоксацин+глобули макмирор.Предпочетох аугментин-от 1 грам три пъти през 8 часа.Въпросът ми е:не е ли прекалено силна тази доза,и то да ги пия 10 дни?!
Благодаря много предварително за вашите мнения
Re: За ентерококите-отново...
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2010, 10:32:22 am »
Моля да ми препоръчате добър гинеколог,при когото да отида на още една консултация....До сега не ми се е налагало за такъв проблем и не зная към кого да се обърна.
Благодаря много предварително
Re: За ентерококите-отново...
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2010, 20:20:16 pm »
Един съвет от мен-за да не трябва после да се бориш и с гъбички,с първото и последното хапче от антибиотика изпий и по 1 Микомакс.Това ти го казвам от личен опит.Аз даже за по-сигурно,при 10 дневен прием на антибиотик,пия още един Микомакс и на 5-ия ден(но него аз си го назначавам сама).
Re: За ентерококите-отново...
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2010, 20:32:01 pm »
А може ли да споделиш какъв антибиотик пиеш-този аугментин не мога да го пия.Вече мина време и не съм започнала да се лекувам....
Re: За ентерококите-отново...
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2010, 22:27:44 pm »
Аз борих стрептококи и пих Далацин.Трябва да имаш антибиограма към  изследването.Антибиотик не си изписвай на своя глава,гинекологът ще прецени какво да пиеш.Моя съвет е само за Микомакса.И още нещо-изписа ли антибиотик и на партньора ти?
Re: За ентерококите-отново...
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2010, 08:59:55 am »
Да,изписа и за него...Ципрофлоксацин...Обаче от тези коки ли,от нещо друго ли,че много се притесних,изобщо не ми е комфортно,едно ми е лошо,боли ме долу ниско и си записах час за утре ,платено,при друг лекар,дано ми обърнат повече внимание и ми разяснат проблема.Имам антибиограма,но на много АБ коките са резистентни,така че и изборът не е голям....
Re: За ентерококите-отново...
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2010, 09:14:21 am »
По всяка вероятност това са странични симптоми от антибиотика.На съпруга ми също не му беше добре от Далацина,болеше го корема и изобщо не му беше комфортно,но го изпи.Резултата беше-изтрепани стрептококи.Така че според мен няма място за притеснение,но щом си решила,направи си още една консултация.Успех и пиши,какво са ти казали.