0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Тази анкета е продължение на темата за Коледните номинации:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44038.0;all

Гласувайте за това отразяване, което ви е направило положително впечатление, докоснало ви е силно и ви е развълнувало или преценявате, че темата е отразена най-обективно, информативно или компетентно.

Имате право на 3 гласа. Вие решавате как да ги разпределите - дали и трите ще са за телевизионни предавания, или ще дадете по един глас за радио, телевизия и преса - това е ваш избор. Можете да променяте гласа си в последствие, ако прецените, че сте си променили мнението.

Имате на разположение 3 седмици.
Приятно гласуване!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2010, 14:42:25 pm »
Това го знае всяко хлапе- с най-голямата парична премия, отделяна за семейства с репродуктивни проблеми и тематични предавания
Мирослава Иванова- списание Белла- журналиста с най-много познания и адекватни въпроси по темата
Референдум- страхотна дискусия, успяла да пречупи доста закостенели мнения
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2010, 09:33:11 am »
Нов съм във Вашият форум и гласувам за Тройка на Разсъмване , защото ако не бяха те никога нямаше да успеем със жена ми да стигнем до адекватно лечение и да продължим напред.Всички други предавания са яки и не го отричам,но те са строго профилирани и също така не са лесно достъпни както е Тройката.Тоест гледали сте ги вие защото сте знаели , но ние не.Искам да благодаря на Зачатие , че съществуват и да им пожелая много успехи в борбата.Дано Тройката спечелят те го заслужават.
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2010, 09:43:46 am »
Същото и аз казах, но решиха,че съм някой от Тройката, а аз съм жена , която от 7 години се лута и благодарение на отзвука от тяхната кампания получих адекватна помощ .Във Перник има меко казано информационно затъмнение от към такъв род информация.Подкрепям Тройка на разсъмване.
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2010, 09:46:28 am »
Жалко , че така става.Какво пречупи референдум по точно?Статистика от 100 човека?Да страхотна дискусия,но отзвук къде видяхте???Не търсиме ли ефектът на опознавате на хората , който не са така запознати като нас?
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2010, 09:50:28 am »
Точно много точно казано.Надявам се и някой друг да те чуе за това , което пишеш.Защото аз не съм единствената нито пък ти .Не искам да става реклама и няма да продължа, и без това достатъчно сълзи изплаках след обвинението , че съм член на предаването.Търсих разбиране и подкрепа и ги намерих, а кой ще спечели не знам.Знам , че Бог вижда и хората също.Знам,че съм това което съм.
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #6 -: Ноември 20, 2010, 10:20:07 am »
Аз гласувах по 3 опции- за Вяра Илиева,Тройката на разсъмване и филма на Боряна Гидикова./Нали в него у4астваше Евро?/

Ли4но на мен  ми  оказаха най-силно въздействие.
За първи път плаках  по проблем  на АРТ заедно с Ели :)))
Никога няма да забравя тези сълзи .Те ми дадоха сили  да продължа и ли4но тя по-късно.Оби4ам я.
 Тройката  според мен даде надежда  на много .
Даде надежда,даде средства,даде ценна информация в редица предавания.
 
За Вяра какво да кажа.Тя си знае.
Много ценна информация,приятелски съвети и достоен 4лен  на За4атие.


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2010, 12:07:40 pm »
Трудно, но гласувах все пак. Към "хлапетата" съм пристрастна, както знаете. :lol: А "Референдума" беше много, точно и изчерпателно предаване, направено с мисъл. И Слави, защото от там тръгнаха доста неща. Абе не ми стигат опциите :wink:

п.п. Номинациите са за точно отразяване, не за достигане на по-голяма аудитория. Аз например радио не слушам изобщо, ни на разсъмване, ни на свечеряване.  :wink: Но за това са анкетите, да могат различните хора да кажат кое за тях лично е най.
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2010, 12:52:23 pm »
извинявай, но дефинирайки понятието точно отразяване означава точно това, достигане до по голяма аудитория.Въпросното предаване за което ти си гласувала, изключвам разбира се Слави, няма нито един отзвук.Рових всички търсач-ки дори не е споменато.Ако целта е да се капсулираме и да си останем единствени , то успя ли сме.Във 21 век тепърва хора със непродуктивни проблеми разбират къде и как могат да получат помощ.Трябва ли това да се случва.Наградата е за медиен  означава точно това, да бъде разпространявано между много хора и тук е готиното на радиото.Докато сме на работа това е единственото което ни информира, телевизията единствено късно вечер или събота и неделя.
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 12:54:25 pm от IKI131313 »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2010, 16:10:20 pm »
Хубаво е, че хората толкова се вълнуват кой точно ще спечели.
Това означава, че тази година сме се спрели на правилния формат за празнуване на Коледа :)
Предполагам, че има още много стойностни журналисти и предавания, които сме забравили да споменем. За съжаление, човешката памет е много кратка и неуслужлива.
Всъщност в България има само 5-6 журналиста, които са се постарали наистина да вникнат в репродуктивната тема. Тези журналисти търсят допълнителна информация по всеки въпрос, избягват да преписват от колегите си, не копират директно нашите прессъобщения, а се стараят да мислят и да са обективни. В готовата продукция рядко се забелязват тези нюанси, но в хода на самото интервю или на подготовката за предаването ясно си личи дали са наистина компетентни, защото задават смислени въпроси. Обикновено тези журналисти сами си подготвят материала и не разчитат режисьорът или продуцентът на предаването да им подсказват въпроси в слушалката. тези журналисти винаги са ни молили за допълнителна информация и са били благодарни, че са включени в нашия мейлинг лист.
На базата на петгодишния си медиен опит и над стоте срещи с журналисти (телевизия, радио, преса) съм гласувала за следните номинации:
Мария Чипилева - най-грамотната здравна журналистка, подкрепя ни още от 2007-а година. Без нейна помощ нито инициативата ни за лечение на ендометриозата, нито създаването на Фонд АРТ щеше да протече по същия начин. като журналист от в-к Стандарт почти всеки четвъртък публикуваше статия по репродуктивен проблем в приложението "За здравето" Да не говорим за всички близки контакти с журналисти, които имаме, благодарение на нея.
Боряна Гидикова - направи невероятен и истински филм - първият, който показа задълбочено проблемите на инфертилните двойки. Освен това се обърна за помощ към нас, изслуша ни, направихме много интервюта зад камера, докато тя се убеди, че е разбрала всички детайли, които са важни. Изключително професионален и последователен подход. След успеха на филма не забрави нашата кауза и намираше начин да ни подкрепи всеки път, когато се обръщахме към нея за помощ.
Това го знае всяко хлапе - невероятно преживяване! Обадиха ми се късно една вечер, тъкмо покрай режима на тока заради спиране доставките на газ. Продуцентът беше преценил, че нашата кауза е изключително подходяща за тяхната благотворителна инициатива. Дадоха възможност на 5 семейства не само да спечелят пари за лечението си, но и да разкажат нормално, по човешки за трудния път към забременяването. Снимките продължиха цял ден и имах възможност да разговарям с почти всички от екипа. Бях изумена колко добре са подготвени всички, с колко много материал са се запознали, за да бъдат обективни. Взеха под внимания всичките ни забележки и предложения по време на предаването и се получи прекрасен краен резултат - осведомена публика, информирани дечица и 6 нови бебета (ако броя правилно :) ).


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #10 -: Ноември 20, 2010, 16:35:26 pm »
напълно подкрепям мнението на ultra!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #11 -: Ноември 20, 2010, 16:37:00 pm »
Мисля трябва да се разделят наградите на печатни,електронни и..., ето Ани ни обясни за Мария Чипилева, аз вестници не чета и за това ми е непознато името. Повечто номинират Тв медия, което не е много реално и обективно, но събира най много гласове, защото ТВ гледат мнозинството.А ние даваме за принос награда, не за зрелищност.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #12 -: Ноември 20, 2010, 17:06:05 pm »
Е, то затова е анкетата, нека всеки гласува както прецени за добре. Все пак това са номинации на публиката, Зачатие ще даде награда отделно на тези, които прецени, по същите или други критерии :wink:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #13 -: Ноември 20, 2010, 17:09:02 pm »
Аха, ясно, пак съм не разбрала значи  8)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #14 -: Ноември 20, 2010, 17:18:44 pm »
Гласувах :)

Боряна Гидикова и филма Ин витро
Шоуто на Слави
Референдум по БНТ
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #15 -: Ноември 21, 2010, 22:40:12 pm »
Хрумна ми една идея, четейки редовете по-горе. Кому е нуждо да има първо място и т.н. Защо не се поканят всички представители на медиите, които по някакъв начин са отразили каузата на Зачатие през всичките тези години? Всички са допринесли малко или много... Естествено, че когато има реална полза от едно предаване или материал е най-хубаво, както е например предаването Това го знае всяко хлапе. И аз си спомням сълзте на Евро все още.. и Референдум беше чудесно предаване, благодарение не само на водещите, но и на Джам, например. Не изпускаме ли Стани богат също в този ред на мисли.... И още, и още... Поканата си е вид уважение и благодарност.  Така и повече медии ще се ангажират с отразяването на коледното парти на Зачатие, особено след като имат лична покана и благодарност. Това е моето скромно мнение.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2010, 09:18:51 am »
Аз гласувах за Боряна Гидикова, Това го знае всяко хлапе и Вяра Илиева. Все пак аз нямам много време за следене на медиите , но това ми е направило най голямо впечатление.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #17 -: Ноември 22, 2010, 13:59:23 pm »
Каси, всички номинирани ще бъдат поканени, повечето от тях са вече уведомени. Както писах на твоята стена във Фейсбук, така съм писала и на всички други, до които съм имала достъп.
Няма да има "Първо място", има номинации в различни категории като ще има да кажем 3 награди на публиката и 3 на сдружението, бройката ще се реши след края на гласуването.
Пропуснали сме доста журналисти, но именно затова имаше срок, в който се правеха предложения в другата тема. Явно тези, които са споменати, са направили най-ярко впечатление, затова и те участват в номинациите.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2010, 15:00:23 pm »
Гласувах за:
Слави Трифонов
Боряна Гидикова
Това го знае всяко хлапе.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Гласувайте за номинации за медиен принос
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2010, 17:17:40 pm »
Ани  :bighug:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!