0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« -: Ноември 01, 2010, 08:03:42 am »
Честит ден на Народните будители!Хубава и здрава седмица!Ние с това ново време съвсем объркахме режима :?.Надявам се Митака бързо да се адаптира :)

*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2010, 08:49:07 am »
Добро утро, Парси :)
Май се пообърка режима с тази смяна на времето да! :)
Хубав ден!


*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2010, 10:38:44 am »
Слънчева седмица и здрави дечица.

Аз пък точно смяната на времето чаках за да си оправим малко режима ;-)
Късно ставахме оттам всичко изоставаше и накрая преди 22ч. няма заспиване с нейните 3-4 часа следобеден сън :-)

Честит празник на празнуващите.


Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2010, 10:43:44 am »
Слънчева седмица и от нас! Да са здрави всички дечица!
Мамчета, споделете как празнувахте първия рожден ден на децата си? Нашият се пада през седмицата и мислех да го направим през почивните дни :? Добра идея ли е да е по обяд или по-добре следобед? Децата ви опитаха ли от тортата, аз все още не съм давала прясно мляко :? Изобщо ще съм благодарна, ако споделите нещо за този ден във всеки аспект :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2010, 11:05:18 am »
Честит празник и от нас! Слънчева и здрава седмица на всички :).

На мен пък пИрфектно ми дойде смяната на времето - сутринта ставането в 7.30 се оказа по-лесна задача :).

rozovelka, аз за първия рожден ден на рождениците торта не съм давала и изобщо сладки благинки  :lol:. Първия рожден ден си е основно за родителите и за бабите, така че на Ели като се падна през седмицата и го правихме в събота. Също добра идея ми се вижда да е на обяд, при нас и при двамата беше вечерта и бяха леко изморени и мрънкащи, но нямахме възможност да го направим по обяд.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2010, 11:11:36 am »
Честит ден на Будителите!
И ние объркахме режима, но сега явно по-рано ще ляга - към 20 часа, вместо към 21 часа :)
[/url][/url]
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2010, 11:18:13 am »
Привет и от нас!
Ние отново ще сме в къщи тази седмица. В петък като се прибрахме от яслата малките се бяха обзавели с кашлица и сополи. В събота вечерта съм спала цяла нощ седнала, а Дани полуизправен в мен, толкова яко кашля, че чак се давеше и сам отака успяваше да се успокои. Снощи през нощта не кашляха ама сутринта бяха като дърти тютюнджии. Дано мине бързо, че....
Розовелка, напия рд се падаше в петък. На деня им направих купон с децата, а в събота с роднините. Освен голямата торта, за малките бях направила бебешка (тази година съшо), според захранването им. За първата годинка беше пасиран банан  и череши и сгъстено с оризова каша на Милупа, изсипах го във форма и го обърнах, украсих с плодове, тази година беше бишкотена с крем пудинг и Оле на д-р Йоткер. Не съм им давала от сметаните и поне до следващия няма да им дам. Тогава ще видя какъв акъл ще ми дойде  :lol:
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2010, 11:20:04 am »
Розовелка, никакви торти на едно годишно дете. Ние празнувахме в ресторант с родата и близки приятели, щото нямахме място да ги съберем у нас. Ние си хапвахме кой каквото пожелае, а рожденичката пийна адаптирано млекце за празника за вечеря.  :lol: Май и пюренце носех, но тя го отказа.

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2010, 11:43:50 am »
Бързо оздравяване на всички болни дечица!
Слънчева и топла първа ноеврийска седмица пожелавам!

Мими, горките дечица, бързо да се оправят! Спането в това положение вече взе да ми става традиционно. :( Важното е те да могат малко да съберат сили.
И ние сме така, вчера така кашляше, че док реши, че е най-добре да направим снимка! 8O Днес обаче рязко намаля кашлянето, дано ни се разминат усложнения. Аман от тези вируси. Този път само три дни ходихме на градина и се подредихме.
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2010, 12:55:43 pm »
Честит Ден на Народните Будители!И слънчева и здрава седмица, изпълнена с приключения и игри!
Дано болните дечица бързо да оздравяват!
Нашият първи рожден ден се състоя в една зала, която наехме, от следобед до вечерта, с приятели и децата им и с роднини. Получи се голям купон и рожденникът, който не спа следобед, героично издържа без мрънкане.
Тортата я направих аз- плодова с покритие от марципан, но рожденникът беше на пюрета и адаптирно мляко.Опита малко от питката.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2010, 13:13:29 pm »
На първия рожден ден направих бисквитена торта с кисело мляко и плод банан за дечицата,а за нас кой каквато си хареса,защото се състоя в сладкарница :)
Мими,бързо оздравяване на дечица :?

*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2010, 13:40:56 pm »
Мими26, yana-v, бързо да се оправят децата. А как се справяте със спането под наклон. Моята дъщеря толкова се върти, че и да я поставя така, след пет минути ще е в някаква друга поза.
И Александра така ходи - 2, 3 дена на детска, 2 седмици в къщи. :( Сега уикенда взе да повръща, и двата дни беше с температура. Но днес да чукна на дърво е екстра. Ако се задържи така, утре ще я пращам на детска. Нито температура, нито повръща, няма и разстройство. Май бързо го преборихме тоя вирус. :)
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2010, 16:02:44 pm »
Привет и от мен! Не помня откога не съм писала тук, но поне успявам чат-пат да ви изчета. Ние също стартираме седмицата с болести :? От петък вечер започна да кашля и хрема, като вървеше на оправяне и снощи вече я довърши и с температура. Явно и ние сме си хванали вирус от яслата. Аз пък стартирах работа с ревизия по ДДС за 2 години назад и за да е пълно щастието + насрещна проверка на едни от контрагентите ни. Направо "пирфектно". Та се чудя и мая как ще я свърша всичката тази работа с болно дете за капак вкъщи...Таткото си взе 3 дни за предишното й боледуване, но като се има предвид, че той изкарва парите вкъщи не мога да го карам да взима отново...Та се замислям да си допродължа отпуска за гледане на дете и да си стоя вкъщи да си я гледам като се наложи... Та такааааааа...Наоплаках ви се едно хубаво! Сега да пожелая на болните мъници бързо оздравяване, а на родителите им кураж и здрави нерви! :wink:
Розовелка, аз за първия рожден ден бях поръчала една торта с лек крем и банан и още една - бисквитена. А и от едно парченце от тортата едва ли ще му стане нещо...не се притеснявай толкова.
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2010, 16:56:20 pm »
Нашия първи рожден ден го празнувахме с дечица вкъщи и имаше две торти и други неща.Така или иначе децата бяха на различна възраст,а и си бяха най-малкото с майките и трябваше и за тях да има нещо за почерпка.Аз мисля,че рождения ден си е на децата не ме бъркат роднините.
Втория си беше също за тях,клубче,но без гости за да можем да им обърнем достатъчно внимание и подаръци които те си избраха.Третия предстои....
Но така или иначе на годинка са много малки и е най добре с роднините,но някъде на вън иначе детето остава на заден план от сервиране и т.н.
« Последна редакция: Ноември 01, 2010, 16:59:23 pm от asi73 »
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2010, 10:42:01 am »
Здравейте! Нямам много време да пиша но си ви чета бих казала редовно  :wink: аз имам следния въпрос- сега съм на борсата(6 месеца),след майчинство Мони е на 2г. и 3 месеца аз си го гледам,та при втора бременност как се процедира след изтичане на борсата :oops:
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2010, 11:53:44 am »
Леле Нуну, ревизия на ДДС...ако си счети като мъжа ми, знам за какво иде реч и да да имаш някой на помощ, че и без деца това си е егати хамалогията.
[/url][/url]
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2010, 16:28:12 pm »
Първия рожден ден ли?  :lol: Ааа това което си причиних тогава няма да се повтори  :lol:.
Сутринта 15 лазещи и току що проходили мъника + вече тичащи и дивеещи + 20 техни родители в нашата схлупена къщурка декември месец.  :lol: Това повече не. Бяхме пренаредили мебелите в хола, за да дивеят децата, ние седяхме в кухнята, абе беше лудница в истинския смисъл на думата. На мони и потече носа и и се доспа след час. Почна да реве и да води децата към вратата  :oops:. Еми искаше да поспи детето, ама в тая лудница. След два часа всичко се изнесе и тя заспа, о блажена тишина. Започна пренареждане на мебели и лъскане и чистене. Готвене и вечерта посрещане на баби и дядовци, чичовци и лели и вуйни. Отново лудница, този път обаче на детето му беше по забавно и май се беше наспало. В 2 сутринта всичко се изнесе и след  операция чистене си казах, че това втори път няма да стане..
Останалите два рожденни дни бяхме в детски клуб и всичко беше ок.
Само една мама ми се тръшна, че са вегетарианци, пък аз съм взела пици с шунка, ама вече ще знам и ще поръчвам от всичко по малко. С шунка, без шунка, пици, сандвичи, даже обмислям варянта с 5 торти, една шоколадова за по голямите, друга сметанова за средните и освен бисквитена с нишесте за бебетата, за да не ме набият тази година  :lol:. Миналата година ми се размина за малко..
То безобразие, шунка в пицата на рожден ден, как не ме беше срам... :P

За градината и взех миналата година бисквитена торта, сметанова. Всички бяха доволни, никой не тръгна да ме бие, значи и тази година ще им взема същата  :)
Вече знам, че свирки за този празник определено не са подходящи, още ми търни главата от миналите. Може шапки, конфети, бенгалски огън и разните му там фоерверки.

На въпроса, какво да и вземат за подарък, вече обикновенно и казвам какво да не и взимат за подарък. Списъка е дълъг и включва : гримове, токчета, барабани, йоника,пълнещи се с вода балони,шоколади... Конструктор с малки частици(тва вечно е разпиляно и като го настъпи човек простоооо...) А в нас са 5-6 и се сетете кой ги разхвърля и кой ги прибира. Е стига толкова!
Та така с рожденните дни, добре ме подсещате и на Моника наближава. Трябва да и запазя отсега детския клуб, от това зависи моето психично здраве.  :lol:

А ревизия, насрещна проверка и тем подобни, Дети моя скъпа счетоводителко. Много те обичам, жива и здрава да си и да вършиш това вместо мен цял живот.  :lol:
При нас в момента е пълно отново и отново с данъчни, всяка седмица си ни посещават. Свикнах и за мен вече са си част от интериора. Хората 4 декара къщи покрили, площадки за хиликоптери се развяват а ние тука с наща фирмичка ще се запритесняваме  :D.
А кой е учил за счетоводител да се оправя  :lol: и тоя дето си е взел за мъж счетоводител  :lol:, не че и аз си вдигам главата цял ден от сметки и изчисления, ама ...това е. Лесно нЕма.

Да си дойдем и на думата за болестите. При нас на мода е вирусче с висока температура..., засега така тактично ни заобикаля и се моля да не ни нацели.
Бързо оздравяване на болничките.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2010, 17:43:46 pm »
Аз рождените дни с бабите, съм ги решила радикално ;) Така и така няма място в София и ги събирам в Търново, т.е. при мама, и свеки идва там. Мама готви и чисти, свеки и помага, че да не се чувства неудобно, пък аз си гледам децата  :lol: Е от нас е тортата и продуктите но с това ми се изчерпва приготовлението за роднините ;)

А в София, за първите им рождени дни не сме канили гости. За втория на Ели имаше повече възрастни от колкото деца, но пък всички бяха на сандвичи тъй че не съм си усложнила много живота, а тая година минахме само по съседски, че и приятелчето и беше със счупен крак, и дивеенето се отложи.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #18 -: Ноември 03, 2010, 00:23:11 am »
здравейте и от нас.Много болнички нещо  :(,бъзо да се оправят!
 Жорето и той е болен.Тъкмо го похвалих в предишната тема,че не е боледувал от много време и от Събота е с температура,а от днес и със сополи.Сега си се гледаме у дома и ни е тоолкова хубаво,като изключим ,че е болен разбира се.
 Да има как да не работя и да си гледам детето.Искам да имам 3 деца с разлика от 2-3 години и да си ги гледам поне до 5г. :lol:Повечето ми познати с деца едва чакат да се върнат на работа ,а аз да има как да си седя с Жорето- най-ще ми е добре.

 За РД : първият беше у дома .Жорето тогава спеше 2 пъти дневно.Поканих майки с деца към 12 часа,те постояха до към 15ч. Жорето си дремна и следобедният сън и към 19ч. поканих роднините.Не мисля ,че беше уморително за него - много му хареса даже,той е много общителен и се радва  на гостите си.
За 2-та година роднините поканих на самият ден ,а децата в Съботата след РД - отново в домашна обстановка.Разчистих мебели ,извадих всички играчки (а те са мноого),купихме свирки,шапки.От този сайт Крокотак,принтирах маски ,оцветих ги ,залепих за картон,рязах и сложих ластичета - добре ми се получиха,но на 2 годишните хлапета хич не им беше до маски ,не им обърнаха грам внимание. :lol:
 Сега за третият РД ще видим как ще е.Искаше ми се да е в клубче този път,но толкова скъпо излиза(поне за моето разбиране),направо прекаляват с цените.

<br />
Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
« Отговор #19 -: Ноември 03, 2010, 09:26:38 am »
Привет.
Ники се разболя за първи път :( Чакам да стане 14 и отиваме на лекар. Сополи, кашлица, но няма Т. слава Богу. С какво да ги тегля тия сополи - имам една помпичка, не върши кой знае каква работа. Има една Бейби-Вак за прахосмукачка, уж много са доволни от нея, ама малко шумно ми се вижда посред нощ да включвам прахосмукачката на всеки час.
[/url][/url]