0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    taniarrr

генетични и имунологични
« -: Май 19, 2006, 20:09:04 pm »
Вече година не мога да забременея .Правени са ехограф , обикновен преглед с цитонамазка и спермограма .До тук няма открита причина .Имам един спонтанен аборт в 6г.с. без кюртаж.Наложително ли е да си направя генетични и имунологични изследвания .?Има ли симптоми по които си личат тези аномалии.На 24год.съм ,с нормално телосложение;170см./50кг.,без акне и окосмяване .
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
генетични и имунологични
« Отговор #1 -: Май 19, 2006, 20:53:28 pm »
taniarrr  мила ако си направила само това което пишеш е малко!
1,избираш си специализирана клиника по стерилитет и се консултираш там!
2,правиш пълни кървни изследвания ,хламидия,рубеола,тохоплазмоза.........хормонални изследвания от 1-4 ден от менстр.цикъл ФСХ,ЛХ,ПРОЛАКТИН<ЕСТРАДИОЛ,ТСХ,ТЕСТОСТЕРОН(хубаво е да провериш щитовидна жлеза)
3,проверяваш проходимоста на тръбите
4,правиш фоликуметрия и проследяваш овулация
Това са основните изследвания!
Ако тука всичко е наред и пак не се получава е хубаво да се направят имунологични и генетични изследвания!
Хубаво е че си решила да се заемеш с нещата !Стискам палци скоро да се похвалиш с радостна вест!! :lol:
*

    Anonymous

генетични и имунологични
« Отговор #2 -: Май 19, 2006, 21:19:19 pm »
Да ,съгласна съм , но лекаря ми каза , че няма нужда .Не знам кое го кара да мисли така ,но на мен не ми се иска да се разсейвам с друг  лекар.Пия фолиева киселина ,вит.Е и А .И все пак знае ли някои какво изписват при генетични и имунологични фактори .Ако е нещо безобидно мога да си го взема ,ей така профилактично.
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
генетични и имунологични
« Отговор #3 -: Май 19, 2006, 21:27:05 pm »
Не е безобидно доколкото знам. След като вярваш на лекаря си, защо търсиш други мнения? Освен това, какъвто и да било лекар не може от УЗИ преглед или само на външен вид да прецени дали наистина няма проблем. Вероятно предполага, като взема предвид възрастта ти и периода от 1 година, казвам го, защото и при мен беше така и нещо повече - че все пак си забременяла (независимо, че не си успяла да задържиш плода). Но аз реших, че нямам нерви и време за губене, затова си смених док и си действам, не че досега имам установен проблем, но всеки преценява за себе си. Вероятно ако при мен имаше настъпила бременност някога въобще, можеше и да не се шашна толкова, но при мен - уви никога нищо. Като не си си направила и елементарни изследвания няма как да знаеш каква е ситуацията със сигурност, но пък и като ги направиш - пак не значи че със сигурност ще откриеш причина, може и да поизчакаш още известно време преди да предприемаш др.изследвания, ако имаш спокойствието и желанието, въпрос на личен избор.
Принципно, при един аборт (спонтанен, миссед) - не е задължително, никак даже, да имаш генетичен/имунологичен проблем, това просто се случва понякога.
Каквото и да решиш ти пожелавам успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
генетични и имунологични
« Отговор #4 -: Май 19, 2006, 22:02:59 pm »
Цитат на: Anonymous
Да ,съгласна съм , но лекаря ми каза , че няма нужда .Не знам кое го кара да мисли така ,но на мен не ми се иска да се разсейвам с друг  лекар.Пия фолиева киселина ,вит.Е и А .И все пак знае ли някои какво изписват при генетични и имунологични фактори .Ако е нещо безобидно мога да си го взема ,ей така профилактично.



Ей така профилактично -нестава така!Тези неща се приемат по лекарско предписание.
24 години е много млада възраст и все пак си забременявала -
виж ако искаш можеш да изчакаш още няколко месеца пак дай боже да стане!Но когато сериозно решиш да се заемеш с нещата задължително търси специалист по стерилитет!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз при такива уж много добри гинеколози изгубих години,дето ми викаха че май всичко е наред!
Решението си е твое!каквото и да решиш пожелавам ти успех! :lol:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
генетични и имунологични
« Отговор #5 -: Май 19, 2006, 23:15:44 pm »
Цитат на: adi
... 3,проверяваш проходимоста на тръбите
4,правиш фоликуметрия и проследяваш овулация...

при настъпила една бременност вече, макар и неуспешна не е ли по-добре да се приеме че има овулация и проходими тръби и да се премине нататък с изследванията. 1 година опити мисля са съвсем достатъчно изчакване. имунологичните и генетични проблеми са достатъчно сериозен фактор за да се пренебрегва както от гинеколозите така и от опитващите

taniarrr, 50 кг при 170 височина аз лично не намирам за нормално телосложение. мисля че си по-слабичка от необходимото, за да не кажа кльощавичка. доста хора пренебрегват и фактора килограми. както наднорменото така и поднорменото тегло понякога забавят забременяването. опитай докато си правиш опитите и останалите изследвания да качиш поне 5 кг, с които ще си по-близо до нормалното телосложение.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
генетични и имунологични
« Отговор #6 -: Май 19, 2006, 23:18:30 pm »
след един спонтанен аборт не е нужно да се правят въпросните изследвания.

на много жени без никакви проблеми им трябва година, че и повече време, за да забременеят.
а един спонтанен аборт е имала почти всяка жена.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
генетични и имунологични
« Отговор #7 -: Май 20, 2006, 07:18:31 am »
.[/quote]
при настъпила една бременност вече, макар и неуспешна не е ли по-добре да се приеме че има овулация и проходими тръби и да се премине нататък с изследванията.


Мила лили мисля че не си съвсем права.И аз преди забременявах за жялост още в самото начало спонт.аборт.От последно забременяване обаче минаха години и нищо не се получава.
Миналата година си направих цв.снимка и се оказа че лявата ми тръба е запушена ,в сраствания,залепена до таза...............дясната слава богу е идеална!
При роследяване на ову се оказа че нямам постоянно.Така че е хубаво да се изследва всичко!Иначе за имунологичните и генетични изследвания си права!И аз ще си ги правя писах ти вече в друга тема !
Успех Таниаар :!:  :lol:
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
генетични и имунологични
« Отговор #8 -: Май 22, 2006, 13:40:50 pm »
Мила taniarrr,

Не съм специалист и тук не си предписваме лечение, още по-малко лекарства :wink: , но имунологията и генетиката са доста сложни области, за които АКО лекуващият те лекар прецени, можеш да си направиш изследвания.
Но както са ти казали и другите момичета един сп. аборт не е повод за такива.
На нас, за да ни определят какви инумологични и генетични изследвания да ни направят ни отне по 30-40 минути за всяка една от двете консултации.
Ако се открие проблем в имунологичните изследвания и в зависимост от това "къде" се назначава - от ЛЕКАР-специалист - подходяща терапия.
Обърни се към клиника по стерилитет и там ще ти определят план за действие  :D .
Намерихме нашето синче.