0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте! Имам нужда от вашето мнение, защото явно ще трябва да правим много изследвания и не знам какво от тези, които ще ми препоръчат, ще бъде истински полезно.

През 2008 родих момченце и съвсем скоро след това баща му осъзна, че тази работа с децата не е за него. После срещнах един прекрасен човек, с когото ужасно много искаме да уредим сина ми с братче или сестриче. И какво се получи досега - една извънматочна бременност, един ранен аборт (поне така го нарече лекарят, който ме следи, иначе - положителни тестове и спиране на развитието около седмица след тях). Този месец - отново положителен тест, лекрят видя плоден сак и - отново спиране на развитието, 6 г.с, прокървих и толкова.

В обобщение - мъжът ми има дъщеря на 14, аз - син на почти 2. Проблемът сякаш е между нас... В каква посока да мислим? Не планираме да се отказваме... Вече бях направила една консултация с д-р Владимиров, после ми закъсня и като ме прегледа моят лекар си помислих, че сме прескочили трапа...

Благодаря ви! 
никакво отказване! млада си, а такива работи се случват за съжаление.

и аз съм с два ранни аборта - на мен ми обясниха лекарите, че причината е най-често хромозомна грешка, т.е. неправилно разпределение на хромозомите при оплождането.възможно е на всеки да се случи.

вие щом и двамата имате деца, бих си спестила генетичните изследвания. а и  имунологичния фактор ми се струва не особено вероятен.

може би не е лошо да направите спермограма и да проверите там за фрагментации - може да се е променило нещо за последните 14 години :wink:

а при теб може би е добре да се огледа матката, за миоми например.
*

    asita1

  • *
  • 48
  • мама на слънце и луничка
Здравей,никакво отказване,смело напред! :D
И аз съм/ БЯХ/ като теб,много сходен случай/една нормална и напълно безпроблемна бременност завършила успешно/имам син вече на 5 годинки/.След като навърши годинка започнаха опитите за второ детенце,уви 3 години неуспешни,в смисъл такъв,че трудно забременявах,не на 1-2-ри месец,а след като видех +тест за бременност ,радостта ми приключваше 1-2 седмици след това.Имаше плоден сак,но към 6г.с.прокървявах и изхвърлях вече спрелият да се развива ембрион/а той отговаряше на 4 седмица/.
След дълго лутане,изследвания на хормони и щитовидна жлеза и накрая гинекологът ми каза- спрете временно с опитите ,починете си ,че ти много се измъчи психически,тогава имах вече 3 сп.аборта.Да ама аз не мирясах,имах си мечта за една малка ,сладка принцеска :bori_015: задължително,много исках момиченце,бях решена ,че ще имам 2 деца,а ако и второто е момче щяхме пак да се пробваме и трети път за момиченце.И така започнах да се ровя в интернет и да чета много ,да се лутам и търся информация ,и попаднах на форумите бг мамма и зачатие в които много отзивчиви и по- запознати от мен момичета ме насочиха в правилната посока,а именно-ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ.Бях много нахъсана и решена докрай да си постигна мечтата за второ детенце,като това ,че вече имам едно ми даваше винаги сили и надежда да продължа напред.Споделих и естествено с мъжът ми и майка ми че вече имам насока и ще си правя изследвания,при това че не са и много евтини ,но вече бях решила да отхвърлим и това като вариант,дори имах спор и с майка ми,как ще вярвам на форуми и ще си поставям сама диагнози да си пръскам парите на вятъра за генетични изследвания,след като вече имам едно дете-било невъзможно това.Е да ама не-точно там се оказа проблемът и благодарение на назначената ми терапия от Доц.Конова вече мечтата ми е реалност-имам си така чаканото щастие -моята прекрасна дъщеря ДАРИЯ.
Стана много дълго ,пък и трябва да кърмя малката след малко,ако искаш още инфо ,пиши ми на лични.
Поздрави и успех,сигурна съм че ще постигнеш и ти своята мечта,не се отказвай така лесно. :D
Благодаря ви, момичета! Много ми помагате! Аз съм все още в шок - една извънматочна и два доказани missed-a, плюс два други, за които не мога да съм съвсем сигурна - това ме смаза просто, всичко се случи за по-малко от година. Не се справям много добре емоционално в момента, чувствам се уплашена и остаряла. Асита, и за мен, както е било за теб, да се отпусна и да си почина не е версия. Ужасно много обичам мъжа ми и няма да се спра пред нищо, за да се сбъдне мечтата ни. Вече ме ориентирахте - пълна генетика и имунология за мен и мъжа ми, него ще проверим и за ДНК фрагментации. А какво мислите за кросмач тест?

Забравих да кажа, че тромбофилията отпадна като вариант, изследвах вече и там всичко е наред. Миоми също доказано няма.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 08:49:58 am от Saule_Nova »