0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Истината за KFC
« -: Октомври 07, 2010, 17:35:26 pm »
Истината за KFC

Статията е писана за човек, който е работил 10г в KFC. С други думи - информацията е от първа ръка. [приятно четене]

www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Истината за KFC
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2010, 01:02:29 am »
Това чудо не съм го и опитвала, макар че тук го има на всяка крачка. А и почти всички вериги за бързо хранене не са по - различни.
Абсолютно съм съгласна, че всички съставки в рецептите са химически променени, че няма витамини и минерали. Как иначе фармацевтичната промишленост ще процъфтява, продавайки всевъзможни добавки и хапчета?!?
Re: Истината за KFC
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2010, 20:18:07 pm »
Яла съм само веднъж, КФЧ и никога повече няма да повторя. Имах чувството, че ям някаква изкуствена храна. Хамбургера беше сладникав. Лютивото също има изкуствен вкус.
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2011, 13:46:33 pm »
Линч, линч ме чака, но да си го напиша... забременях след 2 месеца редовно ядене на КФЧ и конкуренцията. Знам че са супер вредни, но пустота му лакомия. Така се случи да ги ям тези неща и се случи чудото след зловещия прием на боклуците.
Преди това ядях здравословно, без кола, кафе, шоколад, съвсем малко месо заради заболяване и нъцки.
И досега се чудя и ще продължавам да се чудя, дали пък съм имала недостиг на хормони, които точно с пиленцетата, соята, мутиралата царевица и маргарина не съм си ги набавила.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Истината за KFC
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2011, 14:24:07 pm »
Smaraidi  :lol: :lol: знае ли човек какво му липсва и какво му е в излишък  :lol:
Сега сериозно, боклуци са си, но това вече за не малка част от храната ни  :(
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2011, 19:03:33 pm »
Може и да ме линчувате, но на мен пък ми е вкусно  :wink:.
     
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2011, 19:59:28 pm »
Може и да ме линчувате, но на мен пък ми е вкусно  :wink:.

И на мен ми е много вкусно!
Re: Истината за KFC
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2011, 22:19:50 pm »
КФС ям веднъж-дваж в годината. Имат едни бургери с пилешко и салата и едни като дюнери - тортила-не-знам-какво-си май беше.
МакиДаки преди ядях веднъж в месеца по някой тост и чийзбургер и после умирах от болкии в корема, да не говорим за здравото изпъпчване и запекът. Вкусни са, но....не!Ако видя някоя реклама и ми се дояде бързо ми минава като се сетя за последствията. ЗА мен проблемът е следния - навън си, умираш от глад, чакат те 100 неща за вършене, няма време за обяд. Какво ядеш - джънк фуудс!
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Истината за KFC
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2011, 22:27:36 pm »
И аз съм от грешниците:)
И КFC и McDonald's (само мак фиш) са ми любими и вкусни:)
Хубаво е, че рядко ми се случва да ги ям, но е с удоволствие:))))))
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2011, 22:32:05 pm »
KFC не обичам, но обожавам Макдоналдс, също толкова вредно.
Хубаво е да се храни човек здравословно, доколкото може, но ако се вманиачим трябва да я караме само на трева и коренчета. И плодовете били боядисани, отровени... Гледам да не се замислям кое колко е вредно, все пак човек трябва да се радва на живота.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Истината за KFC
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2011, 22:36:06 pm »
:oops: и аз за пикантните им крилца, и соса Барбекю на мак-чето  :oops:
в общия случай обаче си вземам една гръцка салата от Макдоналдс, за да притъпя мераците
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2011, 23:45:27 pm »
Я, мислех че ще ме биете с колците, а то колко "грешници" имало :lol:.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Истината за KFC
« Отговор #12 -: Февруари 21, 2011, 09:57:37 am »
Всяко действие има последствия.
Както спорта, така и липсата на спорт.
Както яденето на хубава храна, така и яденето на джънк.

Просто за различните действия последствията са различни.

"Последствия" само по себе си обаче е доста обширна дума.
Аз ги разграничавам на три (3) вида:

- симултантни - това са последствията, което се случват непосредствено при извършване на действието. При консумирането на храна това е вкуса, при спорта това е това, как се чувстваме по време на тренировката.

- краткосрочни - това са последствията, които получаваме 30-60 мин след въпросното действие.

- дългосрочни - това са последствията, които получаваме дългосрочно. Сред тях на първо място е общото здраве, на второ - външния вид и на трето - психическото състояние.

Няколко примера:

- когато ям джънк, може в момента на яденето да ми е страшно вкусно. Това е симултантното последствие. Непосредствено след това обаче (30-90 мин по-късно) илил ми пада енергията, или ми става неприятно на стомаха и цели храносмилателен тракт (подуване, киселини, газове), или и двете. Това е краткосрочното последствие.

Дългосрочно редовната консумация на джънк влияе негативно на общото здраве и оттам и на репродуктивното здраве. За сметка на това влияе положително на покачване на телесните мазнини, влошаване състоянието на кожата, косата и ноктите и съвсем дългосрочно и на психическото здраве.

Да, важно е храната да ни е вкусна. Според мен обаче по-важно е да може да ние е вкусна години наред. А вкусната храна може да си я приготвим и сами. Нужно е единствено съвсем малко повече усилие от това да си я купим от магазина. Закупуваме качествени продукти, експериментираме с някоя нова рецепта, влагаме цялата си любов в приготовлението и след това консумираме от плодовете на труда си.

Това може да го правим години на ред. Здраве обаче няма да може да си купим.

Бях пуснал тук една тема с видео как бързо и лесно да си направим вкусен домашен шоколад. На видеото моят колега Данчо беше изчислил, че да си направим домашен шоколад ни е нужно точно толкова време, колкото да отидем до магазина и да си го купим оттам.

Само дето в единия случай в шоколада има само качествени продукти като многото любов и желанието дори не ги броя.

поздрави и умната
Лазар
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #13 -: Февруари 21, 2011, 10:16:40 am »
Ееее, айде сега, и аз съм прегрешаващ тогава :-)
Да, вярно е, че е Junk food, но никой от нас не яде това за закуска, обед и вечеря 5 пъти седмично, за да успее да се натрупа в смислено опасни нива :-) За веднъж-дваж месечно "дюнерче" и картофки от KFC - съмнявам се, че ще ме убият, особено като имаме предвид иначе почти изцяло домашната ми кухня. Предпочитам да не се заробвам нито с бързите закуски, нито със спорта (мързеееел), нито пък с готвенето (а и какво купуваме от магазина си е цяла отделна тема); от всичко по малко, с разум (и от него по малко) и за удоволствие  :P
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Истината за KFC
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2011, 16:47:20 pm »
Аз пък живея на място, където мога да видя нагледно това, за което пише Лазар. Никога не съм била особено редовна в яденето на боклуци, даже не бях се и замисляла по темата. Нито спортувах. Преди 5 години пристигнах в Америка и разгледах хората. Не ми хареса гледката, започнах да ги наблюдавам и да намеря причината за огромните разплути тела, бавните походки. Реших, че в никакъв случай няма да се превърна в такова нещо, започнах редовно да спортувам /преди това отказах цигарките  :lol:/ и да внимавам с какво се храня. В момента целта ми е да възпитам детето ми какво е здравословна храна без да забранявам Junk food. Сигурно имам известен успех, след като на въпроса "Какво искаш за десерт?" ми се отговори "3 варени яйца, много обичам..." или "Бейби морковчета"  :D.
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2011, 19:43:05 pm »
Съгласна съм с написаното в статията. По принцип съм ЗА здравословното хранене, но гледам да не задълбавам и най-вече да не прекалявам с никаква храна - и здравословна и не чак толкова здравословна. Живеейки в София с една средна покупателна способност, просто няма как да се храним - аз и семейството ми съвсем здравословно. За детето поне правя всичко, което е по силите ми.
А за КFC - има моменти, в които нищо и никой не може да ме раздели с някое от менютата.  :D
Re: Истината за KFC
« Отговор #16 -: Февруари 23, 2011, 16:21:01 pm »
Преди много години и аз работих при чичко Сандърс. За състава на брашна, грейви и пюрета немога да коментирам- идваха в пакетчета от САЩ, но за хигиената и за спазване на срокове на годност...вярвайте ми няма такова стриктно спазване :)
А за вкуса- ми по- вкусно ми е KFC от Мак Доналдс....май съм с промит мозък :)
*
Re: Истината за KFC
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2011, 15:44:59 pm »
Аз за огромно нещастие живея над КФС, няма такава смрад, не зная в какво пържат храната , но мирише на гранясало, целия ни блок. За чистотата, май е под въпрос, персонала седи и пуши точно под прозорците ми и не виждам кога чистят, непрекъснато си мият и ремонтират колите. Друго мое наблюдение, че не спазват никакви ека норми, мазнината от  я сипват в канализацията и в резултат зимата, когато е  студено, тя стяга, целия ни блок се  някакви филтри и ги слагат само като има проверка. И от собствен опит- вечерта преди да си пускам изследвания за операция си хапнах от крилцата им, на другия ден показателите на черния ми дроб АСАТ и АЛАТ -над норма. Съмнения за хепатит и какво ли не, само след седмица -всичко ок и оттогава не хапвам тяхната храна, че е вкусна е вкусна, ама не рискувам. В  поне знам, че хигиената им е на ниво.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: Истината за KFC
« Отговор #18 -: Юни 05, 2011, 16:27:13 pm »
За начина на готвене мога да кажа само едно нещо:

"Има две неща които не бива да виждаш как се правят наденици и данъци"

Съгласен съм че KFC е само наситени мазнини но лично на мен от всичките вериги там най ми харесва да ям.