0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,интересува ме каква е успеваемоста на забременяване след пластика на тръбите в Германия.Моля ви момичета с опит пишете за да ми вдъхнете малко кураж.
<a href="http://bg-mamma.com"><img src="http://bg-mamma.com/ticker/120815" alt="bg-mamma.com" border="0" /></a>
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Мая, потърси с търсачката във форума тази тема е много обсъждана.

Пластика на тръби е операция, която вече не се практикува, това е остарял метод, който дава нищожни резултати а за жалост пораженията са повече. Според мен не е от голямо значение, дали става дума за Германия или някъде другаде в повечето случаи се стига до ин витро процедура. Ще е голям късмет ако след пластиката не се образуват много сраствания и хидросалпингс, второто обикновено обрича ин втро процедурата на неуспех и се налага следваща лапароскопия за отстраняване на унищожените тръби.

Има разбира се случаи, на забременяване след пластика но в повечето случаи оперативната намеса върху тръбите е била само "козметична" и имат запазен фимбриален апарат.  

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Благодаря ти за отговора Диип.Разбира се много е важно до каква степен са били увредени тръбите.Аз в момента съм само с една(имам едно неуспешно ин-витро преди 3 месеца),която бях твърдо решила да махна,но доктора в болницата ме убеди да не прибързваме ако няма хидросалпингс,защото имам големи шансове да забременея по естествен начин.Така се оказа,че тръбата ми е била оплетена във външни сраствания,които са успешно отстранени и е пропуснала течноста.Направена ми е пластика на фимбриялният апарат.Сега се надяваме чудото да стане,ако не още една лапароскопия и ин-витро.
<a href="http://bg-mamma.com"><img src="http://bg-mamma.com/ticker/120815" alt="bg-mamma.com" border="0" /></a>
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Мая, съвета ми е да определите някакво време и ако не забременееш да действате.

Пожелавам чудото да се случи и да си щастлива скоро! 

 

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
присъединявам се към казаното от deep.

шанса да забременееш спонтанно е много малък. пък и зависи от годините ти, но след като правиш опити от 1997, сигурно си над 30. мога да добавя, че на мен в подобна ситуация, след 3то лапаро в Мюнхен за отстранявания на сраствания, ми казаха да не разчитам въобще на пропускащата ми тръба, особено на моята възраст - тогава бях на 35 г.

а дори и инвитро не може да те спаси, ако чакаш прекалено дълго и започне да ти намалява ЯР.

така че моят съвет е да се насочиш към инвитро докато е време.

успех!
За да уточня по-добре информацията аз съм на 30 години.Исках да кажа,че дори и случайно не съм забременявала до сега,по скоро кистите които имах и операциите след това,както и консултациите с лекари ми подсказваха, че нещо не е наред.По тема тубарен стерилитет започнах по-сериозно да се интересувам от година насам.Мненията на лекарите с които съм се консултирала до сега бяха да се насоча към ,,по-лесния начин''(Ин-витро),но не са отхвърляли и възможността да забременея по естествен начин след като направя пластика на тръбата.Е сега вече опитах и двата начина,резултат-няма.Ще изчакаме още няколко месеца и ако не стане съм решила ин-витро,но този път без стимулация на естествен цикъл.Успех на всички,целувам ви.
<a href="http://bg-mamma.com"><img src="http://bg-mamma.com/ticker/120815" alt="bg-mamma.com" border="0" /></a>
*
Мая, в коя клиника го практикуват на ЕЦ? В моята им е твърде недоходоносно и го правят само в редки случаи (при силно намален ЯР например).

Блу-скай,аз живея в Берлин,Германия.Ако и ти си от тук мога да ти дам адреса на клиниката.Това ми е само като идея за сега.11.11.2010 имам термин и тогава ще обсъдим този вариант с лекаря.Praxisklinik Sydow,Am Gendarmenmarkt,Kronenstr.55-58,10117Berlin,tel.20626720
<a href="http://bg-mamma.com"><img src="http://bg-mamma.com/ticker/120815" alt="bg-mamma.com" border="0" /></a>
*
Далече ми е Берлин на мен, но ти благодаря за инфото (забременях в клиниката в Триер). Уж имаме намерение да се местим там, но кога ли ще е ... А и чак другото лято сме решили да подновяваме посещенията по клиники.

Не разчитай твърде много на пластиката все пак! Както са ти казали и другите, опитвайте по естествен път, но си сложи някакъв краен срок. Мен опитването само повече ме изнервяше и предпочетох да пристъпим бързо към процедура (за нас беше ясно още в началото, че имаме проблем, но не беше невъзможно да стане).

Желая ти успех!