0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!

През юли месец ми изскочи FSH 15, инцидентно, в други 4 изследвания варира от 8.5 до 10.70 - винаги в горна граница  :?. Това ме накара да пусна допълнително и Антимюлеров хормон и Инхибин Б. Лабораторията е на клиника Малинов. Резултатът от АМХ е 3.12 ng/mL. 2 дни след даването на кръв за изследване, имам преброени антрални фоликули в ДЯ 3, в ЛЯ 4-5.

На 10 септември, в клиниката на д-р Владимиров пак ми пуснаха същите 2 хормона, тъй като док видя несъответсвие между добрите им нива и лошите нива на FSH, както и броя на антралните фоликули. Резултатът АМХ - 1.70 ng/mL  :( Антр.фоликули на 2 ден МЦ - ДЯ 2, ЛЯ 6.

Инхибинът е с еднакви стойности от двете изследвания.


Моля ви, кажете какво да направя.... Да пускам ли трети път това скъпо изследване в трета лаборатория? На кой от двата/трите резултата да се доверя?? Нали уж антимюлеровият не варирал през различните месеци? Все пак реф.стойности са 1-10 и разлика от 1.42 не е никак малка. Още повече, че д-р Владимиров каза, че между 1 и 2 е обезпокоително, а под 1 вече е зле. Годинките ми са 30 и в момента борбата е за първо бебче. (също сме и с лоша спермограма - 7% по Крюгер, но оставащите ми яйчица са ми по на грижа)

Моля, споделете!
Re: Разлика в стойностите на АМХ от 2 изследвания
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2010, 10:41:52 am »
Здравей.Аз изследвах АМХ и Инхибин Б в клиника Малинов два пъти в два поредни цикъла / и двата пъти на 3-ти ден от МЦ/.Според първия резултат съм с изчерпан яйчников резерв,а според втория-понамален,но не и изчерпан :roll:.Отказах се да го изследвам отново-вярвам на това,че имам редовен МЦ,нормално ФСХ и доминантни фоликули.
« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 10:44:01 am от djena 80 »
Re: Разлика в стойностите на АМХ от 2 изследвания
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2010, 12:20:05 pm »
Djena, изглежда само ние двете сме правили два пъти изследване на АМХ и Инх.Б  :?

Мисля все пак за го изследвам и трети път, защото... аз също имам редовен МЦ, доминатни фоликули, овулация, отличен прогестерон, не дотам добър FSH, но при тръгнал да се изчерпва яйчниковият резерв, за съжаление означава и влошено качество на яйцеклетките  :?
Re: Разлика в стойностите на АМХ от 2 изследвания
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2010, 17:33:40 pm »
Café, аз също съм изследвала два пъти АМХ и Инхибин Б. Първият път нещата бяха много зле. След 3 месеца пак ги изследвах и резултатите бяха съвсем различни. Не бяха идеални, но не и като първия път. За съжаление вкъщи имам само едните стойности.

Аз също си мислех, че АМХ не се влияе от нищо. Но ето, че при мен, след стимулацията по време на първия опит ИКСИ явно се е повлиял. Няма да го изследвам повече. Не виждам смисъл. Е, ако д-р Владимиров настоява, ще го пусна, но се съмнявам.

И при теб не виждам смисъл на този етап да пускаш трето изследване. Това е моето мнение.
Re: Разлика в стойностите на АМХ от 2 изследвания
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2010, 07:49:18 am »
Café con leche при ИЯР наистина уж се влошава качеството,но аз имах хубава яйцеклетка и прекрасен ембрион,дори имплантация,за съжаление последва спонтанен,но по съвсем различни причини.Врабчо между двете изследвания не съм имала стимулаций-явно може само да се гадае osi_10.Тогава лекари изразиха мнение,че когато се изследва АМХ и Инхибин ако има задържан фоликул/киста-те понижават резултата,както и противозачатъчните  :ask:
Re: Разлика в стойностите на АМХ от 2 изследвания
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2010, 11:09:48 am »
Врабчо между двете изследвания не съм имала стимулаций-явно може само да се гадае osi_10.Тогава лекари изразиха мнение,че когато се изследва АМХ и Инхибин ако има задържан фоликул/киста-те понижават резултата,както и противозачатъчните  :ask:
Ами наистина май остава само да гадаем, защото аз пък не задържам фоликули, противозачатъчни никога не съм пила. При мен стойностите се бяха повишили, но докторът нямаше обяснение  :?. Затова и смятам преди следващ опит да се доверя на мнението на лекаря на база ФСХ, антрални фоликули и т.н., без Инхибин Б и АМХ. Да не говорим, че двата хормона са около 100 лв.
Re: Разлика в стойностите на АМХ от 2 изследвания
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2010, 13:36:13 pm »
Врабчо и при мен се бяха повишили стойностите втория път,а между двете изследвания нищо не съм правила,затова и лекарите първо изказаха мнение,че ако съм пила противозачатъчни при първото изследване може от това да са били по ниските стойности,но не бях пила и тогава казаха,че ако е имало задържан фоликул може и от това да е,но незнам дали е имало-не бях ходила на ехо тогава.Затова и реших да не ги изследвам повече,найстина са скъпи,а явно не е съвсем вярно това,че не се влияят от нищо стойностите.Без значение какви са истинските стойности ти пожелавам следващия опит да ти е последен и успешен  :crossfingers: :babyflips: :babyflips:
Café con leche ако решиш да ги изследваш пак АМХ и Инхибин би ли споделила резултата и мнението на Док?Успех и на теб  :crossfingers: