0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Преди 1,5 год и сега - резултатите  на спермограмите са абсолютно еднакви- макар, че той спря цигарите и алкохола отпреди повече година  и спортува активно.Възможно ли е?
 Правени са в Първа АГ "СВ. София".И двете изследвания са дословно еднакви :
 1.Обем-3 мл
 2.PH-8
 3.Вискозитет- нормален
 4.Аглутинация-  ( + )
 5.15-20 левкоцити
 6.Концентрация- 76 млн.
 7.Нормокинеза-60%
 8.Хипокинеза-20%
 9.Акинеза- 20%
 10.Нормални форми-66%
 11.Дегенеративни форми-34%.
 Заключение- нормоспермия.
еднакви стойности на спермограми
« Отговор #1 -: Май 18, 2006, 13:41:44 pm »
Е защо да не е нормално, още повече че става въпрос за нормоспермия. Все пак, ако решите, можете да повторите изследването в друга клиника по стерилитет.
Ама как съвсем едни и същи, съвсем всички цифри ли?

А наличието на аглутинати и левкоцитите са добра причина да направите микробиологично изследване на еякулат, може да има някоя бактериална инфекция.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

еднакви стойности на спермограми
« Отговор #2 -: Май 18, 2006, 13:58:54 pm »
Микробиологично изследване и 2та пъти- без разтеж.
Всички цифрички- да - абсолютно еднакви - през 1 и половина година!Как пък не беше една единица  или част от нея различна- сякаш по шаблон!Затова ви питах- възможно ли е .
 Става въпрос за in vitro .
еднакви стойности на спермограми
« Отговор #3 -: Май 18, 2006, 14:28:15 pm »
Госте, мен ако ме питаш - отиди в център за репродуктивна медицина, платете си 50-те лева и си направете разширена спермограма с морфология по Крюгер...

Независимо, че сте с нормозооспермия, все пак по-добре да имате сигурни и точни изследвания, отколкото да си мислите, че всичко е ОК, а то какво да се окаже...

Разрови се по сайта и ще видиш, че има доста момичета, които са правили спермограми в обикновенни лаборатории, и уж резултатите са били перфектни, а де факто, след разширена спермограма в специализиран център, се оказва, че нещата изобщо не са толкова прекрасни, колкото изглеждат  :?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    Anonymous

еднакви стойности на спермограми
« Отговор #4 -: Май 18, 2006, 15:25:35 pm »
Да - четох такива истории.Но нали все пак тези лекари поемат случая.Много съм разколебана ,а не искам- утре ми започва стимулацията.Хем искам да им вярвам- хем ме тревожи съвпадението.Не съм медик, но знам че няма начин свръх еднакви стойности през такъв интервал и различен начин на живот.Ще трябва да реша- да продължа и да не се съмнявам или да сменя лекаря.Благодаря ви и успех на вас.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
еднакви стойности на спермограми
« Отговор #5 -: Май 18, 2006, 15:30:49 pm »
Преди да решиш, защо просто не попиташ там, където са правени спермограмите. Възможно е да получиш отговор, който да разсее съмненията ти.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
еднакви стойности на спермограми
« Отговор #6 -: Май 18, 2006, 16:12:02 pm »
Ами защо не направите още една на друго място, ще засечете информацията, а за ин-витрто не се притеснявай и си продължавай - то няма много връзка с това дали са ти направили хубава спермограма, ами работата им е да се оплодят яйцеклетките. Щом са ви добри резултатите, това трябва да стане.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    foksi

Спермограма
« Отговор #7 -: Юни 13, 2006, 22:18:08 pm »
И ние имаме големи проблеми със спермограмата.Правихме я в Майчин дом една година след операцията.Резултата е трагичен.10% подвижни ,10% слабо подвижни,80 неподвижни.Пие Нолвадекс,3месеца,който му изписа доктор Кацаров.Сега ни предстои нова спермограма,но се чудим каде да я правим.Каде ли дават точни резултати.
Желая успех на всички,който са с нашия проблем. :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P
 :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P
еднакви стойности на спермограми
« Отговор #8 -: Юни 13, 2006, 22:23:34 pm »
Фокси, позволявам си да копирам нужната ти информация от мнение на Джам. Една търсачка решава проблема идеално, по принцип можеш и ти да се възползваш.


център по репродуктивна медицина "София" - www.ivf.bg
клиника Надежда - www.invitro-bg.com
център "Репродуктивно здраве" - www.ivf-bg.com


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: еднакви стойности на спермограми
« Отговор #9 -: Юни 28, 2006, 10:16:11 am »
Anonimous направихте ли нова спермограма и какъв е резултата от Нолвадекс-а по колко таблетки пие мъжа ти и за какъв период му предписа д-р Кацаров?
СТИСКАМ ПАЛЦИ да е много по -добра новата спермограма. :goodluck: :00001754: