0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ентерококи!
« -: Септември 16, 2010, 22:11:29 pm »
Здравейте на всички! Регистрирах се тук във връзка с един мой проблем .. Имам проблеми от доста време. Ходя по гинеколози, мъча се да се оправя но.. Последния път се изолираха ентерококи .. а те от извесно време не могат да измрат. Изписваха ми Ципофлоксацин, но след курс с антибиотика - кандида .. Като атакувам нея - ентерококи .. Според гинеколозите това, че лекувам гъбите не кара бактериите да се възвръщат, а хигиената ми е на ниво и много стриктна .. всеки ден по 2 пъти с лактацид фемина. И като ходя(до тоалетна) по съвет на една гинеколожка също.. девствена съм .. не могат да ми изписват всякаквите глобули и промивки и всичко останало, а много желая да се оправя.. губя надежда, че това ще се случи .. а желая да водя полов живот, но ме е страх не от друго - а че ще заразя партньора си(дори и с презерватив да го правим).. да не говорим, че би могъл да разбере по някакъв начин.. помощ :|
Re: Ентерококи!
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2010, 18:00:17 pm »
Ентерококите, ешерихия (за нея не споменаваш, но и тя е този кюп), гъбичките - това са бактерии, които са много разпространени и трудно се лекуват тъй като бързо се нагаждат към антибиотиците. Свързани са и с дисбалансиране на флората на влагалището.
Има начини да се излекуваш, но може да е бавно. Това не трябва да те отчайва. Освен антибитиците, има още доста много неща, които можеш да направиш. Антибиотиците нарушават флората на гениталния апарат и стомаха. Започни да пиеш пробиотици (лактобацили) и то във високи дози, поне 3 месеца. Също така прочетох изследване, че капките от грейпфрут убиват успешно бактерии от този тип. Отвори сайта на Цитросепт, прочети там из форума им и прецени за себе си дали да почнеш да пиеш тези капки.
Има доста сайтове на английски, посветени на борбата с кандида. Хората препоръчват специална диета, с храни подбрани така,че химически да влияят на колониите от гъбички. Ако ти е интересно, можеш да се поровиш и да си харесаш някои храни, убиващи кандидата, които да включиш в менюто си.
Колкото до половият живот, недей да се притесняваш. Когато дойде момента и се появи правилния човек, ще го правите с презерватив, това ще предпази и двамата от инфекции. Естествено ако точно в този момент си на лечение, не е подходящо да се прави секс, но иначе някои бактерии се влачат много дълго време, с месеци и години, това не означава,че през това време сексът е забранен.
Разпитвай лекарите си подробно и бъди внимателна и всичко ще се оправи.