0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Седмица 06-12 септември
« -: Септември 06, 2010, 15:22:04 pm »
Я кое време станало, а си нямаме темичка.
Престраших се този път аз...мислих, мислих...пък реших да ви кажа:
Да е здрава, весела и щастлива седмица, само усмивки по детските личица, защото когато дечицата са щастливи и мамите сме!

И бързам да си кажа "притесненията". Моята девойка вече около 10 дни не иска да си спи в легълцето. Вечер си спи в него, но като си легна и аз /усеща ли ме какво/, но започва през 10-15 минути да проплаква. Давам й вода, биба, АМ...но след малко пак така...това го прави в рамките на 1 час и след това вече започва неистов рев. Вземам я в леглото при мен и веднага заспива непробудно до сутринта. Какво да я правя - не искам да я свиквам така ?!?!
« Последна редакция: Септември 06, 2010, 15:25:33 pm от minim »
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #1 -: Септември 06, 2010, 18:51:14 pm »
   Дано всички да са здрави тази седмица, с по-малко работни дни и надяваме се много слънце!
   От утре започваме приготовленията за детска градина - изследвания и т. н. Дано лесно се справим, много плаче Вики като я бодат, с месеци след това само това говори! :( Явно много я травмира, не само физически!
  За спането при мама и тате по-добре не ме питай мен! :oops: От 3 тия месец почти до 2,5 год и при нас и в кошарата се будеше на всеки час! Докато не излязоха всички зъби нямаше сън. Та и по други причини, освен тази свикна да спи при нас вечер! Това е само в къщи! :? На вилата си спи в кошарата!
  Ако детето така се чувства спокойно и можете да се наспите и двете аз не бих се замислила. Друг вариант е леглото на бебка да го сложиш до вашето за да не ставаш и да те чувства близо до себе си. Някои майки този вариант избраха, но пак зависи от кошарата! Или да оставиш твоя дреха да я гушка като спи! Пробвай какво ще проработи при вас!
 Отказването после е трудно, но пак зависи от детето!



 
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #2 -: Септември 06, 2010, 19:55:37 pm »
Миним, ако ще те успокоя ще ти кажа, че и мойта дъщеря спи при нас на спалнята. Не че е за хвалене ама тва е! И тя ревеше нон стоп през 20-30 мин през нощта. Цялата нощ ни минаваше в приспиване, за мен нямаше значение ден ли е нощ ли е. Взехме я при нас и всичко си дойде на мястото.
*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #3 -: Септември 06, 2010, 20:33:24 pm »
Големият ми син правеше по същия начин със спането иначе се будеше с мрънкане през 15мин.Нали съм тъпа и упорита 2г.ставах като луда и оттогава взе че почна да спи непробудно.Митко сега по същият начин се буди по няколко пъти през нощта-аз продължавам да съм същата :).Два пъти съм го взимала при мен и на другия ден ставах все едно са ме били с бухалки.Не съжалявам за избора си,защото племенницата ми е на 6г. и не желае да спи никъде освен при майка си и баща си.Въпрос на избор,на характер на детето,на много неща...

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #4 -: Септември 06, 2010, 20:37:15 pm »
:D  аз спя с двете, баща им в съседната стая
иначе само трамбовам, така са ми на една ръка разстояние
то не, че у нас има много място, ама като сме некадърни да си купим повече от 50 квадрата жилище ще си спим с децата  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #5 -: Септември 06, 2010, 21:34:05 pm »
Успешна седмица на всички.
Ние утре сме отново на преглед при ортопеда заради Никол. За съжаление няма никакво подобрение на пръстчето и ще видим утре какво ще правим.
Утре е и първият ден в който ще им взема кухня. Дано им хареса:)
*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #6 -: Септември 06, 2010, 21:38:54 pm »
Нашата девойка си спи в отделно легло още от новородена. Има си свои ритуали на заспиване и като я взема при нас май повече се разконцентрира и започва игра вместо да спи. Взимам я по принцип само като е болна за да мога да я наблюдавам, но то тогава е ясно, че никой от нас не спи :? Аз обаче имам друг проблем - бибата. Искаше ми се да я откажем преди яслата, че се страхувам да не си ги менкат там. Обаче като не й я дам преди заспиване започва такъв неистов рев, че жална ми майка....Последният път като ходихме при свекърва ми я бяхме забравили и баща й за малко да ходи да купува нова биба, като се почна едно "Нама бъдааааааааа"...Аз обаче се заинатих и го спрях. След около час-час и половина оглушителен рев заспа изтощена, само че като се прибрахме пак и дадох бибата, предадох се....Та ще се радвам на съвети, разбира се да не са намазване с люта чушка, примерно, щото и това са ми казвали :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #7 -: Септември 06, 2010, 21:51:01 pm »
Моника допреди месец се намърдваше между нас и нищо не беше в състояние да я измести :). Обаче и казах, че втора група в градината няма да я вземат така и понеже се размрънка, че я е страх, залепихме креватчето за спалнята и сега всеки си знае гнезденцето. Идеята ми е постепенно да подбутваме креватчето към стената, докато не го изместим в другата стая  :lol:. Незнам за колко години ще стане обаче. И на мен ми липсва да гушна малкото дупе и да заспя, чесно  :lol:

Весела, слънчева и усмихната седмичка на малки и голями.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #8 -: Септември 06, 2010, 22:48:33 pm »
Привет :) Ние от вчера си имаме християнче :)
Поради постоянния глад на два часа от седмица насам (вчера изяде 170 мл., а след два часа пак гладен) реших да опитам захранване. Предложих безмлечна оризова каша - една лъжичка и искаше още. Предложих и пюре от тиква - май повече му хареса, изяде две лъжички. Само дето бях толкова притеснена, че не съобразих, че не бива да предлагам и двете едновременно, та утре ще предложа само тиква. А тези бурканчета само 48 часа ли може да са отворени, в хладилник?
Ники го взимам при нас, когато имаше колики иначе спи в неговия си креват. Сутрин рано, като гука и ни събуди, го взимам между нас, за да си говорим :) Докато спи обаче мнооого рита и след като ме изрита яко в корема преустанових спането с мен :)
[/url][/url]
*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #9 -: Септември 06, 2010, 23:22:51 pm »
Жаси честито християнче!
Лисе дано всичко е наред с пръстчето на Никол!

До сега малката не е спала при нас(на спалнята)иначе лелгото и е при нас,ще видим по-нататък.
Иначе да ви се оплача,че и аз се водя лоша майка вече,защото не съм и давала солети,а трябвало 8O Сияна била голяма вече и можело да яде такива неща.

*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #10 -: Септември 06, 2010, 23:29:54 pm »
Проблемът е, че докато навършиха годинка и двамата си спяха по креватчетата...сега девойката започна да си иска спане на спалнята...и много се притеснявам, ако и на младежът му щукне същото... :wink: тогава какво ще правя, не се виждам....)) ще пробвам това с дрешката...дано хване декиш...)) благодаря много за съветите...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #11 -: Септември 06, 2010, 23:51:16 pm »
Успешна седмица и от нас!

Ех Лисе, така се надявах всичко да е отшумяло  :?
Да пишеш утре след прегледа, не съм спряла да мисля лапичката на Никол!

За спането у нас както всичко друго просто на двата полюса.
Митака от раждането си до като забременях с Калина спа сам.
Сега спи или с баща си, или с баба си, просто бита го налага.
А аз съм тотално превзета от малката руса мишка,
а ако усети, че е в леглото си майко мила, през девет села ни чуват в десето!
Спи на пресекулки и се гушкаме + всички екстри до зори!

Здрави да са всички деца и майки!
А докато се обърнем и ще дойде време те да избират кого да гушкат!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #12 -: Септември 07, 2010, 09:04:16 am »


А докато се обърнем и ще дойде време те да избират кого да гушкат!



мдааа, за това нека си спят сега където искат и с когото поискат, поне аз съм на този принцип. Деси от 5м. до към 10м. също спеше при нас на спалнята, от тогава не е проявявала желание, спи си сама в стаята, сега вече и с Ели. А Елена пък си обича толкова много креватчето, че нямаме проблеми до момента с мястото за спане :lol: :lol:
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #13 -: Септември 07, 2010, 09:49:09 am »
Та ще се радвам на съвети, разбира се да не са намазване с люта чушка, примерно, щото и това са ми казвали :lol:
Наскоро попаднах на подобна тема, зачетох я, за да видя колко трудно, аджеба, е прословутото отказване от биба, че иначе моят шушон само по циците ще ми виси. Та, много майки споделяха за успешно отказване, като срежат бибата с ножица - децата се (цитирам) "отвращавали" от биберона и повече не искали. Звучи ми твърде лесно, но не пречи да пробваш...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #14 -: Септември 07, 2010, 09:56:07 am »
Камбозола, Боби така я отказа. Срязох я и му я дадох, детето ме помоли да я оправя, но му казах, че не мога и той я хвърли  :lol:
Но, пък той само заспиваше с нея.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #15 -: Септември 07, 2010, 10:10:02 am »
При нас чайката я отнесе бибата и я остави при Кумчо Вънчо :lol: И той не й дава да се върне :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #16 -: Септември 07, 2010, 10:11:21 am »
Моят Боби засега я приема само, когато е в количката, но все пак му е рано още... Звучи обнадеждаващо, защото със сигурност е по-добре от смученето на палец - нашите се бяха видяли в чудо с мен, до 6 годишна възраст не можеха да ме откажат.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #17 -: Септември 07, 2010, 10:23:12 am »
Е, аз на сила го научих на 9-10 месеца, защото започна да си смуче пръста 
*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #18 -: Септември 07, 2010, 10:26:32 am »
Привет и от мен! От днес имам двама ученика и двамата влязоха с рев :(. Ели, беше много разстроена идеше ми да си я взема веднага, а тръгна с такова желание, но явно мислеше че Стефан ще е при нея, въпреки че обясних че той ще е при бебетата, а тя е голяма. Стефуняка, взе да мрънка и той като усети накъде вървят нещата, но него поне ще си го взема на обяд...


то не, че у нас има много място, ама като сме некадърни да си купим повече от 50 квадрата жилище ще си спим с децата  :)

Мини, то и ние сме на толкова и децата нямат своя стая, но всяко си спи в кошарата, но пък кошарите са долепени до спалнята. И двамата са спали при нас, ако са били болни или сега напоследък, Ели като става да пишка сутрин и после някой път ляга при нас да си доспива.
minim, ние си имаме гушкала които сме ги въвели още като бебета и всеки си гушка животното и си смуче млякото и така заспиват.

Ние бибата, при Ели я отказахме доста леко и незабележимо, миналата година, малко преди да навърши 2 години. Нинче, на яслата и я занесох първия ден и на другия ден ми я върнаха, че не им дават, така и не сме имали проблем, че там не ползваше биба, а у дома си я търсеше. И до колкото знам има и някакви горчиви гелове с които да намажеш биберона ако държиш да го откажете. И да си кажа, че съжалявам, че на Стефан не въведох, сега си мисля, че нямаше да продължава да лапа и дъвче всичко което му попадне, ама нали отказвахме Ели и покрай нея, него така и не го научих.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #19 -: Септември 07, 2010, 12:45:31 pm »
Привет и от мен. И аз от днес имам ученичка. С такъв кеф отиде и така се радваше, чак подскачаше, че ще си играе с децата. Дано и следващите дни да е така. За да мога спокойно да си търся работа. :D

За спането на Александра и преди съм писала - от както тръгнаха да и никнат зъбките до миналата коледа изкарахме всички на спалнята. Александра на пряко в средата, ние с баща й се крепяхме от двата края да не падаме. :lol: Детето си спеше екстра, но не мога да кажа същото за нас. :( Въпреки че си има гушкалка за спане и кошарата й е в нашата спалня спеше при нас докато дядо Коледа не и донесе Тигър и Мечо Пух почти с нейния ръст, които да й пазят страх. :wink: Едва се побираха тримата в леглото, но от тогава спи в нейното си легло. :D

Бибата я режех през ден през два по малко, като най-накрая нищо не остана от нея и нямаше къде да я захапе че да не и пада от устата. Казах ако не и харесва да я хвърли и тя лично я метна в коша за боклук. Това в рамките на 2-3 седмици, като само в началото беше леко недоволна, ама драми не е имало.
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 12:52:13 pm от sia »