0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искова молба -проблем.
« -: Септември 02, 2010, 10:44:55 am »
Здравейте.Ще осиновяваме дете и почнахме да вадим документите за съда.Оттам идва и проблема-никой адвокат не знае как да ни напише исковите молби -4 бр.???А цената ,която ни поискаха варира от 100 до 200 лв.Една жена от нашия край ми каза ,че същото е изживяла и са отишли най -накрая в града от който осиновяват и там социалната и адвоката са й го направили без пари !Кажете ми,който е осиновявал наскоро,по новия кодекс,имахте ли такива проблеми ,и колко ви взеха за тези искови молби.Благодаря.
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #1 -: Септември 02, 2010, 11:12:46 am »
Здравей, на нас социалните от града от който осиновихме малката ни наравиха всички документи за съда/това беше преди два месеца/.Ние само подновихме тези които са с изтекъл срок в досието ни.Но молбата и декларациите ни ги направиха социалните.Всичко беше безплатно.Звъни на социалните и говори с тях. И след това вървете на място.Други наши приятели преди месец подготвяха документите, и на тях за съда им беше направено всичко от социалните.Плаща се само съдебната такса.


*
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #2 -: Септември 02, 2010, 12:12:40 pm »
galian_75  а за нотариуса нали искат към 50 лв за 6 -те печата на 4 искови молби и 2 декларации, заплащахте ли там?
Защото досега сме вадили медицински изследвания,св. за съдимост,за родителски права,за досъдебни дела и сме дали към 150 лв. с таксите.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 12:14:27 pm от aza »
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #3 -: Септември 02, 2010, 15:20:48 pm »
здравей aza,
исковата молба по чл.101 от СК следва да се подготви от юриста в РДСП, от където осиновявате детенцето, който също така окомплектова исковата молба с необходимите доказателства към нея. Вие само подписвате молбата и нотариално заверявате две декларации, че извършеното от вас осиновяване не е обвързано с материална облага. Тези декларации също се изготвят от юриста на съответната РДСП, това което се иска от вас в деня на подписване на исковата молба е да заплатите такса за делото по сметка на съответния Окръжен съд и да заверите нотариално двете декларации /една за теб и една за съпруга ти/ - всичко това струва 12 лева плюс около 28-30 лв такса осиновяване към съда.
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #4 -: Септември 02, 2010, 15:59:18 pm »
aza,забравих за нотариуса но dodinka ти е написала изчерпателно какво трябва да направите.Успех


*
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #5 -: Септември 02, 2010, 18:39:40 pm »
Какво да ви кажа милички,нищо такова не ни казаха :bonk:! Социалната,която ни показа детето ни изброи 7-8 неща ,които трябва да си извадим ние.Изследванията,св.за съд,и тн.+4 искови молби и 2 декларации .И няма да ви казвам к'ви цени ни казваха адвокати-до 250 лв...:bonk:,за 3 изречения ..Няма оправия тая държава  :(.Не ни стига другите притеснения,огън ни гори на главата,и изнудват,за изследвания дадохме куп пари и т.н.Вместо за осиновяващото сем. вс. да е безплатно от държавата !За нотариуса 6 -те подписа ни казаха към 50 лв.
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #6 -: Септември 02, 2010, 20:03:30 pm »
Аza, исковата молба се пише чрез РДСП до съда, няма как ти да си напишеш исковата молба,не мога да повярвам на това което разказваш. Исковата молба наистина е в 4 екземрляра, 2 от които се представят в съда, но не се заверява нотариално, нотариално се заверяват единствено и само декларациите, за които писах по-горе.
В същото време при вписването ви в регистрите към съответното РДСП вие сте представили един куп документи, които, ако са изтекли като срок /валидността им е 6 мес. към датата на делото/ служителката от РДСП или ДСП правилно иска актуални документи, тях няма как те да ви ги издадат.
Аза, звънни на социалните и попитай нямат ли юрист, който да напише исковата ви молба, ако получиш отрицателен отговор, пиши ми на лични, аз ще ти напиша искова молба и декларации, а ти ще си ги допълниш със вашите данни.
*
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #7 -: Септември 03, 2010, 08:33:05 am »
Здравей dodinka,с твоя помощ се оказа ,че социалната е сбъркала  :o ! Обадих й се ,поправи се ,че само декларациите са за нотариус.Но трябваше ли да го разбирам от хора от компютъра и да я уча !? Тя ни прати при адвокат за исковите молби,явно не иска да заангажирва техния! От форуми се запознах и с други изпатили си ,като нас от социални и платили на адвокати  osi_7.Днес един адвокат се съгласи за минимално заплащане да ги издаде ,и тогава пак ще пиша дали да ми изпратиш.Да не говоря ,че и друг документ от съвета в нашия град ни сбъркаха и наново тр. да го вадим.
Благодаря на всички ви приятен ден !
Re: Искова молба -проблем.
« Отговор #8 -: Септември 12, 2010, 23:22:59 pm »
Други наши приятели преди месец подготвяха документите, и на тях за съда им беше направено всичко от социалните.Плаща се само съдебната такса.

Аza, предполагам, че galian_75  :hug2: е имала впредвид мен и съпруга ми. При нас ситуацията беше така както я е описала dodinka - всичко ни подготвиха от РДСП в града от който взехме детето, платихме таксата за съдебното дело и такса на нотариуса за 2-те декларации че извършеното от нас осиновяване не е обвързано с материална облага. Незнам защо ви създават излишни главоболия да се разправяте с адвокати. При нас даже се оказа, че е било безсмислено да подновяваме и изтеклите документи в досието - медицински, свидетелство за съдимост и т.н. На нас са ни внесли документите в съда с наличните към досието и съдийката беше леко изненадана че сме извадили на ново всичко изтекло, защото нашите документи бяха изтекли 10-на дена преди да ги внесат в съда и явно бяха решили да направят компромис, знам ли, все пак хванахме лятната ваканция и нещата сев развиваха изненадващо бързо. Аza, надявам се без повече проблеми да се оправите с бюрокрацията и скоро детенцето да си бъде вкъщи с вас, късмет. :goodluck:
Обещах на Ganka:)