0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
всичко е наред, а сперматозоиди няма
« -: Август 13, 2010, 23:35:22 pm »
Здравейте. Отчаянието е тотално. Незнаем към кого да се обърнем. Искаме да имаме бебе от много години. Сперматозоидите са изключително малко и с много лош SDI. Уж всичко е наред."Щом има някакви сперматозоиди значи няма запушване". Простата ,добре. Хормони , в норма. Анатомия , нормална. Не е изкарвал заушка. Бактерии няма, нито левкоцити, нито хламиди. Всичко е наред, но сперматозоидите са 200 000. което не стига даже за ИКСИ. Сега започнахме подготовка за инвитро, а без сперматозоиди не става нищо.
Докторите предписват хранителни добавки за 3 месеца и така години. След последните добавки, които струваха 400 лв от Германия ситоацията е още по- плачевна. Моля ви Кажете някакви по- сериозни изследвания ,които да се направят. Има ли нещо друго,което да се изследва и лекува.
Препоръчайте ми добър специалист , който да направи нещо!
Диагнозата е Азоолиго спермия. Ходили сме при др. Юри Бъчваров, в клиника Щерев,и при др. Коцев в Плевен.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #1 -: Август 13, 2010, 23:45:52 pm »
200 000 си стигат за Икси, стига да има морфологично "здрави".
Генетични изследвания?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #2 -: Август 13, 2010, 23:53:43 pm »
Кариотип, микроделеция на У хромозомата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #3 -: Август 14, 2010, 00:20:26 am »
Как така 200000 не стигат за ИКСИ?
Иначе при генетичните /кариотип, Y-микроделеции/ би могло да излезе нещо, но при тях нещата са почти необратими.
Горе главата. Според мен с тази бройка при задоволителна морфология имате големи шансове, един перфектен ви стига за успех, дано имате необходимия късмет от първия път!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #4 -: Август 14, 2010, 10:36:02 am »
Морфологията също е много лоша.Докторката каза, че в целия материал имало 4 доло горе нормални сперматозоиди. Морфологията може ли по някакъв начин да се промени, с някакво лечение.
« Последна редакция: Август 14, 2010, 10:39:03 am от aevin »
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #5 -: Август 14, 2010, 13:40:59 pm »
Може. Тези хранителни добавки би трябвало да влияят благоприятно върху морфологията на сперматозоидите. Има и по-сериозно лечение, но лекар трябва да прецени какво е най-подходящо във вашия случай. Сега първи опит ИКСИ ли стартирате?
Знам, че ще прозвучи досадно, но май лекарите често пропускат да акцентират върху влиянието на цигари, медикаменти, тютюн, вредна токсична среда, щото ние сме си били знаели. Последно при нас се оказа, че самоназначено от мъжа ми уж съвсем безобидно лекарство за стомах е действало пагубно на сперматогенезата :(
Действайте в насока за подобряване на морфологията и не се отчайвай! Ние с два "куци", един "кьорав", друг "сакат", изровени от "затвора на гибелта", стигнахме до имплантация. Това, разбира се, не е задоволителен резултат, но мисълта ми е, че дори когато всичко изглежда отчайващо зле има надежда. С подходящото лечение ще имате желания резултат :)
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #6 -: Август 14, 2010, 14:07:41 pm »
Благодаря за отговорите и надеждата. Това ще е втори опит. При първия беше същото. Намериха 5 сперматозоида с несигурно качество. Естествено отрицателен резултат.При първия опит не направиха нищо за подобряване на сперограмата. Сега се притеснявам да не стане същото. Искам да знам какво може да се направи, ако трябва да си искаме от доктора да обърне внимание на нещо.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #7 -: Август 14, 2010, 14:28:50 pm »
Нищо ли не ви е назначил андрологът като подготовка за това ИКСИ? Кога последно правихте спермограма и след какво лечение?
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #8 -: Август 14, 2010, 15:10:40 pm »
За сега подготовката не е започнала, защото последната спермограма я правихме точно преди отпуските.Резултатите ги разбрахме по телефона ,когато всички бяха в отпуска.
Предната спермограма беше идеална за инвитро. Имаше 2 милиона добри сперматозоиди.След това 3 месеца, мъжа ми пи комбинирана хранителна добавка Профертил ,  която се продава само в Германия. Имахме надежда,че всичко ще стане от самосебе си. Дойде ни реда а инвитро,бяхме сигурни,че всичко ще е наред. Отидохме да ни направят изследванията и изненадата беше съсипваща.Още по лпшото е че всичко съвпадна с отпуската и сега сме в пълна незвестност.Говорихме с доктора по телефона и тои каа, че общо взето няма какво да се направи, но септември като се върне от отпуската ще видим какво може да измислим. Има ли някаква надежда? :(
« Последна редакция: Август 14, 2010, 15:52:12 pm от aevin »
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #9 -: Август 14, 2010, 15:55:23 pm »
Как така някаква, трябва да имате огромна надежда :). Понякога при подобни добавки има временен "обратен" ефект. Повторете спермограмата и отново се консултирайте с андролог, може да прецени, че не е необходимо лечение преди ИКСИ и резултатите отново да ви изненадат, но този път положително :) Ако е минало повечко време от микробиология и хормони, пуснете една МБ и хламидии.
Айде на есен заедно с положителни тестчета :) :goodluck:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #10 -: Август 14, 2010, 20:32:32 pm »
  Може да проверите и нивото на глюкоза в кръвта.При нас завишена стойност на кръвната захар е вероятната причина за лошата спермограма.При такъв проблем се изисква определена диета и консултация с ендокринолог.В тази темаhttp://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29421.60коментирахме влиянието на инсулиновата резистентност върху репродуктивната способност.Дано бързо откриете причината.Успех!

*
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #11 -: Август 21, 2010, 19:04:38 pm »
Благодаря ви момичета, вие ме обнадеждихте и разбрах, че има на какво още да се обърне внимание. Може да не е чак такава мистерия и да има вариант за изход. Важното е да търсим проблема на всички възможни места.  :pleasantry:
Благодаря ви много и пожелавам на всички малки, сладки бебчета.
*
Re: всичко е наред, а сперматозоиди няма
« Отговор #12 -: Септември 10, 2010, 23:07:26 pm »
Само да напиша, че съседите ни имаха пълна азоспермия...след лечение 6месеца и биопсия....икси...от 2ри опит...сега малкия им плаче, та огласява цялата сграда :)