0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Възможно ли е да съм бременна?
« -: Август 09, 2010, 23:47:13 pm »
Здравейте,
Правих небезопасен секс 7 дни преди датата, на която трябва да ми дойде цикъла. Цикъла ми е редовен (28-29 дни) и продължава 6 дни. Днес си взех тестчета за овулация и се оказаха положителни (направих 2 за по-сигурно)... Въпроса ми е дали ако ми дойде цикъла на датата-след седмица, съществува ли вероятност въпреки че ще съм в менструациа да съм бременна? Благодаря Ви предварително!
*
Re: Възможно ли е да съм бременна?
« Отговор #1 -: Август 09, 2010, 23:54:08 pm »
Много ти е объркан въпроса. Вероятности много.

Колко време между секса без предпазни средства и положителните тестове за овулация? Защото това е най-подходящият период за забременяване - точно преди и по време на овулация. А да си в менструация и да си бременна едновременно няма как да стане.

Ползвай презерватив, за да се предпазиш от болести, предавани по полов път, и от забременяване.

Re: Възможно ли е да съм бременна?
« Отговор #2 -: Август 10, 2010, 00:10:55 am »
Здр, 1 ден разлика, вчера беше непредпазения секс, а днес правих тестовете...явно съм с по-късна овулация, защото би трябвало да ми дойде на 15ти. Въпроса ми е ако ми дойде цикъла навреме, има ли все пак шанс да съм бременна? Все пак има само седмица дотогава.,..
*
Re: Възможно ли е да съм бременна?
« Отговор #3 -: Август 10, 2010, 00:45:06 am »
Възможно е да имаш късна овулация този конкретен цикъл и да е малко вероятно следващата ти менструация да настъпи толкова скоро. Това тук е само гадаене и хвърляне на боб...

Лутеалната фаза между овулацията и следващата менструация е с определена продължителност (да кажем усреднено 11-16 дни) и е постоянна при всяка жена.

Изглежда, че още си в прозореца от 72 часа, в който можеш да пиеш emergency contraception, за да предотвратиш нежелана бременност.