0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Проблемите на Eli_
« -: Май 15, 2006, 23:12:16 pm »
Пуснато на: Mon May 15, 2006 8:09 pm    Заглавие: Проблемите при Eli_    

--------------------------------------------------------------------------------
 
Здравейте ! Надявам се,че нямате нищо против да разкажа и аз мойте неволи тука,защото мисля,че това е мястото. Въпреки,че съм прекратила тази неравна борба /за бебето ,де/ и при нас останаха неизяснени причините ,поради които така и не успяхме да си имаме бебе. Значи...първо приятеля ми беше със 16 год. по-възрастен от мен.Всички казват,че това не е причина ,но аз някакси не вярвам,че е съвсем така. Имаме всичко на всичко една спермограма,направена след хиляди молби. Излезе в норма,нещо от рода на 60 процента подвижни беше ,непомня точно /има ги данните в дневника ми/. Абе ,който доктор я видеше казваше "ммм много добре". При мене :
-Възпаления на яйчниците,като ученичка с болки и течение.Лекувани с Гентамицин.
-Лекувана хламидия 2000 год.-след това отрицателен рез.
- Редовен цикъл /30-33 дни/,доста обилен и болезнен
-Мерих БТ няколко месеца,имаше двуфазност; Правила съм и тест за овулация веднъж и беше положителен /действахме веднага и нищо не стана/
-цервикална слуз - като по учебник,появява се на 15 ден някъде ,белтък,крем и после намалява.
-правен кюртаж за махане на евентуален полип-оказа се ,че всъщност не е имало такъв
-хормони Естроген,Пролактин,и т.н. в норма
-фоликуметрия ,поне на 6-7 цикъла /фоликула расте до към 21-22мм/
-лигавица с нормална дебелина и нормална форма на матката
-цветна снимка - Септември,2005 - показа напълно проходими тръби
Пила съм Клостил /три месеца/,Дуфастон,Геритамин,Диане...мъжа Спимен Форте,Жен Шен,Бирена мая,хиляди витамини.Правих и физиотерапия за стимулиране на яйчниците и инжекции - Алое.
В общи линий ,това е . Шест години непрекъснати опити и нищо.
Не съм правила лапароскопия,генетични и имунологични изследвания. Това,което ми направи впечатлени при другите момичета...никога не съм забременявала /дори и по-погрешка  /,а в интерес на истината е имало доста моменти /в други,бивши партньори/,когато не сме се пазили особено стриктно,защото са ми били все сериозни връзките. Как така пък един път не стана ? И аз много пъти съм се питала.Как има някой дето от капака на тоалетната чиния забременяват  ,а ние толкова години "в целта" и нищо !  Как пък не ми се измести овулацията нещо ,знам ли ,за толкова години...след цикъл,посредата на цикъла,в края... Освен да си мисля,че Господ си знае работата друго не ми остава.Моето заключени е ,че при нас нещата ,въпреки,че са неизяснени причините ,все пак могат да се наклонят към фактор : възраст на мъжа /46/, аз - психическа нестабилност /да не кажа хистерия/ и вероятно нарушения в овулацията и това,което не успях да направя-лапароскопия. При нея можеше да излезе нещо.  Така сега,най-интересното е дали ако опитам с някой друг ще стане ! Хайде залагайте !   Ще докладвам после . Първо да го срещна,де.  Все пак.
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Проблемите на Eli_
« Отговор #1 -: Май 16, 2006, 09:17:16 am »
Ели, то не че аз съм някакъв капацитет в областта, но не виждам да си изследвала хормоните на щитовидната жлеза.
Аз го отчетох като липсва в своите изследвания и смятам в най-скоро време да се заема :D .
Намерихме нашето синче.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Проблемите на Eli_
« Отговор #2 -: Май 16, 2006, 09:22:21 am »
Ели, първо от сърце ти пожелавам да срещнеш истинския татко на твоето бъдещо детенце!
второ, прави ми впечатление прекараната хламидия и възпаление на яйчниците. въпреки добрия резултат от цветната снимка, може би една диганостична лапароскопия ще разкрие нещо там.... наш док, при данни за прекарана хламидия и наличие на дългогодишен стерилитет обикновено праща на лапаро...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Проблемите на Eli_
« Отговор #3 -: Май 16, 2006, 12:45:42 pm »
освен това да кажа за пореден път - показател за имунологични и генетични не е само спонтанен аборт/и а и липса на бременност дълго време. не знам защо почти всички лекари оставят тези изследвания за накрая (или дори изобщо ги отричат) като доста често там се оказва проблема. освен това са доста по-щадящи от лапароскопия или цветна снимка дори. да не говорим колко по-евтини са от лапарото.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Проблемите на Eli_
« Отговор #4 -: Май 16, 2006, 13:48:37 pm »
Цитат на: Lilly
освен това да кажа за пореден път - показател за имунологични и генетични не е само спонтанен аборт/и а и липса на бременност дълго време. не знам защо почти всички лекари оставят тези изследвания за накрая (или дори изобщо ги отричат) като доста често там се оказва проблема. освен това са доста по-щадящи от лапароскопия или цветна снимка дори. да не говорим колко по-евтини са от лапарото.

Абсолютно съм съгласна с Лили  :x
Проблемите на Eli_
« Отговор #5 -: Май 16, 2006, 23:42:58 pm »
Ами Ели ти не си направила всичко.Не ме разбирай погрешно,но за неизяснен стерилитет говорим,когато ВСИЧКИизследвания са направени и тогава-няма установен проблем.Имаш да направиш генетични,имунологични,също така разширена спермограма със всичките му там екстри
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Проблемите на Eli_
« Отговор #6 -: Май 17, 2006, 00:59:54 am »

     Ели,да разбирам ли,че си се разделила с мъжа си,щом искаш да опиташ с друг?Малко трудно ми се вижда още първите месеци на нова връзка да убедиш някой да си направи спермограма.Но пък е хубаво да започнеш ново начало.И да направиш пропуснатите изследвания,за които говорят момичетата,за твое успокоение/ако може да се нарече така/.
   От все сърце ти желая успех в тази неравностойна и трудна борба.Дръж ни в течение,да видим кой ще спечели от залаганията  :wink:
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Проблемите на Eli_
« Отговор #7 -: Май 17, 2006, 07:18:45 am »
Здравей мила Ели и аз съм съгласна с момичета ,че трябва да си направиш останалите изследвания.пожелавам ти всичко да е ок! да се успокоиш и много много скоро всичко да си дойде на място!! :lol:
Проблемите на Eli_
« Отговор #8 -: Май 17, 2006, 14:48:43 pm »
Еличка, аз отдавна ти разправям да включиш в списъка една диагностична хистероскопия. (Най-добре диагностична лапароскопия+диагностична хистероскопия наведнъж).

Значи, и при мен така - има полип, на кюретажа - няма, а след 5 години с хистероскопията ми извадиха фрагмент от полип. Между тези събития 99% от лекарите, все добри, се кълняха, че полип няма, съдейки по УЗ-то!!

Така че това можеш да си го спретнеш, всичко да ти е готово, като се появи бъдещия татко. Аз се радвам за теб, че се реши на тази стъпка и определено залагам, че скоро ще имате много желано и от двамата си родители дете :D

Някои връзки се развиват бързо и мисълта за дете също идва бързо (при нас 4-5 месеца). Особено когато си на и над 30 и това са ти вече интересите. В началото и на мен ми беше малко криво да не излезне, че аз "напъвам" ситуацията, ама нещата се оправиха след още някой и друг месец. (Аз пък като че си знаех, че ще се закучи работата...) Но и аз така от чудене как пък за толкова години не стана поне една грешка - и презерватив се е пукал, и с прекъснат акт съм се пазила (някои забременявали като се повтори упражнението..)

Да ни пишеш тук! :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Проблемите на Eli_
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 19:10:18 pm »
Момичета,знам ,че не съм направила всичко. Следващата ми точка в плана беше лапароскопия за юни месец. Правех и щях да продължавам да правя ВСИЧКО ,което е по силите ми. Не ме е страх от нищо щом целта ми е да имам дете. Просто ,когато казах на приятеля ми ,че предстои такава и такава операция той ме погледна толкова вяло и отегчено,че това сложи края на всичко. Омръзна ми. Хайде да не почвам пак ...  :oops:   :oops:  :oops:много съм досадна :twisted:  Знам,че имаше още какво да се направи,но все пак доста път извървяхме и нищо отникъде не излезе.  
Благодаря ви за всичко,обичам ви много !!! :hug2:
 :balk_69: Всъщност,като се замисля,при нас наистина не е неизяснен стерилитета...причината е : незаинтересован мъжки фактор !!!  :balk_602:
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Проблемите на Eli_
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 09:43:28 am »
Всъщност,като се замисля,при нас наистина не е неизяснен стерилитета...причината е : незаинтересован мъжки фактор !!!  :balk_602:[/quote]

    Струвами се,това е една от най-лошите диагнози."Лечението " е доста по-трудно в сравнение с другите.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Проблемите на Eli_
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 11:47:56 am »
или много лесно...
знам че от страни е лесно но аз не бих могла да споделям живота си с мъж който не си интересува какво искам аз и още по-лошо не го иска заедно с мене в еднаква степен и не е готов да си наруши спокойствието за да го получим. (не става въпрос за дъвки и близалки естествено)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Проблемите на Eli_
« Отговор #12 -: Май 18, 2006, 21:59:47 pm »
Пък аз противно на всички бих ти казала да зарежеш за известно време мъченията и да
наблегнеш на мъжете!Намери го,поупражнявайте се поне 3-4 месеца и ако не стане тогава
пак на лекар с нови сили и вдъхновение,но не знам защо вътрешното чувство ми подсказва,
че няма да ти се наложи.И не се мотай много - няма време :wink: !
   Успех и скоро да пишеш с добри новини!
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Проблемите на Eli_
« Отговор #13 -: Май 18, 2006, 23:18:58 pm »
Благодаря,милички ! ALMATEJA,чул те Господ ! Ами ,незнам,немога да си представя сега примерно да отида и си насроча лапароскопия,без дори да съм опитала с някой друг . Какво ще стане - времето ще покаже !  :D kareliya,абсолютно си права,че този "фактор" не се лекува !  :wink:
*
Проблемите на Eli_
« Отговор #14 -: Май 19, 2006, 09:06:56 am »
Ели, сигурна съм, че съвсем скоро ще срещнеш подходящия човек - ами той сигурно също те очаква да се появиш в живота му  :wink:
Помисли си за всички нови неща, които ти предстоят - нови първи срещи /колко вълнуващо  :) /, нови първи съвместни начинания, ново начало  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Проблемите на Eli_
« Отговор #15 -: Май 19, 2006, 21:24:39 pm »
Сега когато се замисля съм на мнение че АЛМАТЕА е напълно права!
Спри да се тормозиш огледай се около себе си -туку виж си намерила истинската си половинка!А и с нея щастието ще се дойде !!Успех и пиши как вървят нещата. :bighug: