0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
съвет - след първа тренорвка
« -: Юли 15, 2010, 17:23:55 pm »
Вчера ми беше първата тренировка. Като няколко дена преди това минах на диета, за да се опитам да изградя нов режим и на храна, и на трениране. Пия метфогама 850. Тренировката много ми хареса, няма да казвам, че доста ми беше трудно. Да, но след това като се прибрах вкъщи - първо бях скапана няколко часа, сякаш съм направила хипогликемична криза, паралелно с това гладът беше ужасен и се започна едно ядене, което стигна до преяждане, тоест вълчи глад. Искам да отбележа, че не се лигавя, просто организма си иска своето, не мога да стоя гладна, защото ми прилошава, поради спомената причина. Най-лошото е че дори си хапнах и една мелба. Реших,че това е моментно. През ноща направих шипна криза, понеже гръбнака ми е ошипен - събудих се от остра болка в гърба. И това пренебрегнах. Сутринта се събудих гладна, въпреки преяждането вечерта. По обяд направих нова шипна криза. Гладът си ми остана дори започнах и хляб да ям. Емоционално не се чувствам особено добре. Повече съм притеснена, отколкото положително заредена. Не знам може би очакванията са ми били други ли? Обичам да вслушвам в сигналите, които ми дава организма. Но вече се обърках. 
Искам да питам - аз ли нещо не правя както трябва, тези тренировки не са подходящи за мен или това е нормално?     
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #1 -: Юли 15, 2010, 17:40:14 pm »
Според мен, давай го по-постепенно!
Явно си направила доста сериозна тренировка.
А, гладът след тренировка, особено сутрин е нормален.Яж мръвка.
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #2 -: Юли 15, 2010, 18:49:48 pm »
Много е вероятно да ти е дошла в повече тренировката :P, затова бъди по-внимателна и постепенно увеличавай натоварването.
Аз хапвам 2 часа преди тренировка и след нея наблягам основно на белтъчини - надали ще искаш да си върнеш изгорените с толкова усилия мазнини и въглехидрати. И нещо много важно, за да не се чувстваш гладна сутрин - не яж след 20 часа! - само течности и то без изкуствени въглехидрати в тях.
За ошипения ти гръбнак мисля, че плуване и някаква водна аеробика ще ти се отразят прекрасно, защото няма пряко, твърдо натоварване.
Успех и дано да преминеш успешно кризата, защото после става много приятно :P




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #3 -: Юли 15, 2010, 19:09:08 pm »
Благодаря, момичета. Аз също си мисля че такъв вид тренировки не са за мен. И аз това казах на моя мъж - хубаво тренирах, ама след това толкова ядене, то ефекта се загуби и това ако е всеки път, аз ще натрупам килограми - знам ли? Много искам да плувам, не че мога, там да се мотая в басейна, особено сега лятото, ама като не съм сигурна в хигиената по басейните и малко ме е страх. Като знам какви хора пускат вътре в тях и се ужасявам. Колкото до храната опитвам се да наблягам на месо и риба, салати. Знам, че не трябва да ям нищо след 20 ч., ама ми се яде и вечерта бяхме на заведение - първа мелба мина покрай мен и не и обърнах внимание, но втората като мина и очите ми само там, гледам като гаврош и ми се яде, ако бях вкъщи със сигурност щях да хапна някой хубав сладолед. Сега се чудя дали въобще да ходя на втора тренировка или въобще да не се занимавам повече?
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #4 -: Юли 15, 2010, 21:28:52 pm »
Teo, не се отказвай :P
Пробвай нещо друго, ако те притесняват басейните, опитай йога. Ще става по-бавно, но ще направи чудеса за гръбнака ти :P
Ще си преровя контактите утре, мисля че някъде още пазя номера на Невена Петкова?/не съм сигурна за фамилията/ - водеше преди йога и прана курсове - мноооого бях доволна.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #5 -: Юли 15, 2010, 22:31:05 pm »
Да, май ще трябва да пробвам нещо друго. От доста време ми предлагат йога, ама аз все не се решавам. Имам и голям проблем с дишането, тоест не дишам въобще както трябва. Да си призная честно, като питах доктора, мога ли да започна тренировки, той не беше въобще съгласен, каза ми само - ходене пеш сутрин и вечер, ама аз нали не слушам и съм си своенравна.   
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2010, 17:21:51 pm »
Да си призная честно, като питах доктора, мога ли да започна тренировки, той не беше въобще съгласен, каза ми само - ходене пеш сутрин и вечер, ама аз нали не слушам и съм си своенравна.   
общо взето - това е, което препоръчват лекарите в 99% от случаите. В повечето случаи или е "пълна почивка" или са "разходки".

Много е важно физическото натоварване винаги да бъде съобразено с няколко неща неща:
- индивидуалните способности на трениращия
- тренировъчния му опит
- моментното му състояние (болен, здрав, изморен, свеж и т.н. )

поздрави
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2010, 16:56:13 pm »
Понеже аз подхванах темата и покрай всичко друго направо бях забравила за нея.
Време е да се похваля с моите резултати. Да вярно е, че след пръвата тренировка се чувствах много зле, да вярно е че не продължих, но това не означава че се отказах. Понеже съм инат и реших, че аз на фльонга ще стана, но ще отслабна.

Първо искам да благодаря на Лазар за съветите относно здравословното хранете и до ден днешен се ги спазвам, а и благодарение на него се замислих въобще какво ям и така изпрочетох в интернет де що има за здравословното хранене, но златно правила, което ми каза си остава като мото. И не само това за куража и надеждата, че мога да отслабна. В трудните моменти винаги се сещам как те попитах - Мислиш ли че мога са отслабна?, а ти отговори твърдо - Да.

                           :thankyousign:


Та вече успях да сваля заветните 10 килограма. Искам да ви кажа, че два месеца не бях на себе си. Толкова зле се чувствах, почти постоянно бях в хипоклигемии или просната на леглото. През малкото време което ми оставаше, бях на страхотна диета и си намерих няколко клипа с упражнения, които правех три пъти на ден. Накрая така се бях отчаяла, че нищо няма да направя, но съвсем неочаквано дойде и резултата. Вече цял месец продължавам с упражненията, но само сутрин и диета също, по точно аз си го казвам здравословно хранене. Сега след като свалих тези килограми се чувствам доста по-добре и физически и психически, вярно е че има пак моменти в които нещата не вървят, но сега вече знам какво да правя и най-важното е че гледам да балансирам нещата. Сега вече имам по-голямо самочувствие. Въпреки че има още няколко килограма да сваля съм позабавила нещата от една страна да си поотпочина малко, пък от друга самия ми организъм да се стабилизира и да свикне с новите килограми. И накрая надявам се този резултат да се превърне в много положителен за мен.
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2010, 17:00:40 pm »
Браво! :balk_47:


*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2010, 17:10:28 pm »
Браво, Тео!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2010, 09:34:00 am »
Момичета, благодаря за подкрепата. Наистина има нужда от нея. То че успях да сваля килограмите добре, но от тук нататък остава по-трудната част да успея да ги задържа за по дълго време. Пък и имам още килограми да свалям, по-точно най-проблемните  в коремната област и в ханша. Даже тия около корема ме притесняват най-вече, че там все още съм с обиколка, която е над здравословната норма, вярно с много малко, но ще трябва и там да наблегна повече, ама нали знаете, че ние сме доста предпазливи относно тая област. Надявам се, че ще успея и с това да се справя.   
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2010, 16:56:39 pm »
Тео, за корема тичане му е майката. Помагат и всякакви аеробни упражнения с продължителност над 20 минути.

Целево трениране на мускул действа, но целево отслабване за конкретна част от тялото няма.
*
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2010, 18:28:57 pm »
цигу, благодаря и аз така съм чувала. Едната ми тренировка е за цялото тяло и на мен ми се щеше малко повече да наблегна на коремната област, а другите две са насочени повече към краката и ханша и може би и за това доста ме болят колената. Но по-нататък може би ще трябва да засиля повече упражнения за коремната част.
Re: съвет - след първа тренорвка
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2010, 06:58:12 am »
Моите уважения за постигнатите резултати :)

Да постигнеш дадени резултати, понякога е нужно само осъзнаване. Понякога е нужна И воля.

За да ги задържиш обаче, ти ги е нужно много повече осъзнаване. Воля не. Прилагаш ли воля там, значи, че няма достатъчно осъзнаване.

А осъзнаването е нужно, за да разбереш, че напук всички списания за модели за красота, диети и прочее безумия, имаме едно-единствено ценно нещо и това е нашето Здраве. За да настъпи качествена промяна, е нужно да настъпи трайна промяна най-вече в начина ни на мислене, начина по-който виждаме света и действаме в него.

Имах една тема тук: "Диети vs. здравословен начин на живот". Там има някои интересни посоки за размисъл. Скоро ще пусна още един.

поздрави и успах с цялостната промяна на парадигмата :)
Лазар
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации