0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kakво да правя ?!?!?!?
« -: Юли 12, 2010, 02:45:24 am »
Здравейте :) По принцип не се интересувам от подобни сайтове,но имам един проблем кото ме е срам да споделя с приятелките си...Значи.. спазвам мн добра хигиена (мия се сутрин,вечер а понякога след полунощ,следобед и на обяд)Проблема е там,че от около 3 дни забелязах някакъв ситен като обрив..от двете страни на клитора ми.Не ме сърби,но ме притеснява да не са гъбички.Чудех се дали е някаква инфекция .. Мислех си, че е замърсение някакво ,но не мастурбирам за това не виждамкак мога да съм го замърсила..На 17 съм и никога не съм ходила на гинеколог,а и без друго умирам от срам само като си представя как трябва да седна пред някакъв и да си разтворя краката ..Моля някой да ми разясни въпроса с "гъбичките". Четох няколко  публикации но нищо не е като това .Моля помагайте .. Благодаря предварително!!
*
Re: Kakво да правя ?!?!?!?
« Отговор #1 -: Юли 12, 2010, 10:36:04 am »
Миличка, щом имаш притеснения от лекар, избери си жена, но непременно трябва да бъдеш прегледана. Честото миене не е чак толкова добре, особено ако е с обикновен сапун.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Kakво да правя ?!?!?!?
« Отговор #2 -: Юли 12, 2010, 11:19:28 am »
Мда, Snegina, ти е казала основното. Не се улисвай в миене променяш си естествената флора на влагалището. Задължително с интимен гел, а не със сапун. Освен това си достатъчно голяма за да отидеш на преглед. Щом си в детеродна възраст трябва да правиш цитонамаска веднъж годишно и да посещаваш гинеколог за профилактични прегледи. Намери си лекарка, не лекар, но отиди.
А иначе за пъпчиците - да си се обезкосмявала скоро, кола или крем някакъв? Може и просто от жегите да е. Но ние тук можем само да предполагаме. Най-добре лекар да провери. Няма страшно, пък и ти е време да свикваш. Всяка отговорна към здравето си млада жена трябва да прави профилактични прегледи и при гинеколог.