0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

д-р Дуковски
« -: Май 15, 2006, 11:38:09 am »
д-р Дуковски
Студенски град.бл57,вх.А
ТЕЛ.02/687 227
gsm 0886/829 295

Какво мислите?Добър ли е този лекар?
д-р Дуковски
« Отговор #1 -: Май 15, 2006, 14:43:31 pm »
Питай Бубенцето  :lol:
*
д-р Дуковски
« Отговор #2 -: Май 15, 2006, 22:43:22 pm »
Морковче, аз съм го посещавала точно един път през живота си и повече не смятам да го направя. Въобще не бях доволна, а цените ми се видяха доста солени. Бях ходила за изследване на хламидии, но така и не стигнахме до него. Не обичам да хокам някой, но това на нищо не приличаше. През цялото време ме увещаваше, че сега точно не трябвало да правя въпросното изследване и единствено ме прегледа. Искаше да ми изпише клостилбегит без никакви други изследвания, но аз отказах и си тръгнах. Цената на прегледа няма да я пиша, за да не се уплашиш.  Накрая се оказа, че той не прави изследването за хламидии, а другите лекари работещи в частният му кабинет и трябвало да си запиша час и за тях. И това ми го каза точно преди да си тръгна, много се ядосах. Това беше миналата година, сега не знам какво е положението.

П.П. И на всичкото отгоре докато ми обясняваше нещо, имах чувството, че за малко щеше да заспи. :)
*
д-р Дуковски
« Отговор #3 -: Май 16, 2006, 09:07:58 am »
Той е проследил бременността на моя позната и после е раждала при него в МД.
Казва, че на прегледите е бил много внимателен. За сметка на раждането, където все едно е бил друг човек- държал се е абсолютно грубиянски и непрофесионално и тя е категорична, че втори път при него няма да отиде. :evil:
The impossible is often the untried [/i]
Re: д-р Дуковски
« Отговор #4 -: Юли 14, 2006, 18:58:33 pm »
Ами,момичета потвърди се вашето мнение.Най-добре никой да не стъпва там!Егати изкуфелия доктор,отива мойта приятелка там със 3 седмици кървене и пол.тест за бременност,а той си я праща по живо,по здраво в къщи.Сега  и направиха лапароскопия,ама ,заради него изгуби толкова време!Пълен простак.
Re: д-р Дуковски
« Отговор #5 -: Юли 26, 2006, 14:15:01 pm »
Мои приятелки ходят там и са доволни....едната давже роди при него! Не знам аз в таз клиника съм ходила един път но той не беше на работа а негожия колега мисля,че Георгиев се казваше:) и тои ме прегледа внимателен беше но един път само бях там след това го замених и сега ходя при Коларов!Доволна съм!
Re: д-р Дуковски
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2007, 14:21:49 pm »
Да се оплача и аз от д-р Дуковски.
Отидох в МЦ "Майчин дом" за болничен и като казах, че съм с 2 мисед аборта в 7-8 г.с., докторът веднага ми връчи направление за хоспитализация. Прие ме д-р Дуковски. По-късно ме вика за преглед:
Д: Последна менструация?
Аз: 16,09.
Д: 7 дни закъснение? И за какво са те пратили тук?
Аз: За наблюдение. Имам 2 миседа.
Д: И какво да ти наблюдавам? Как седиш насреща ми?
Аз: Доктора така прецени и са ми изписани инжекции Фраксипарин.
Д: Кой ти ги е изписал?
Аз: Д-р Владимиров от клиника "София".
Д: Ми, какво правиш тук тогава? Отивай той да те наблюдава. Освен това аз не съм съгласен с тази терапия, а да видим сега.
Аз оставам без думи.
Д: Кюретирали ли са те?
Аз: Да. Първият път с вакуум. Вторият път с кюрета, понеже ми биха Прегнил и вакуумът не е влязъл.
Д: Ако става въпрос, аз пък точно с Прегнила съм съгласен. Видя ли се ембрион?
Аз: Май - не, само зародишни структури.
Д: Ами няма и да се види, защото ти с тежки генетични аномалии и винаги така ще става!
Аз:  8O (До момента нито ме е прегледал, нито е погледнал някакви изследвания!)
Д: Момиче, теб не те лекуват правилно, да знаеш! То сега няма смисъл и да те преглеждам, нищо няма да се види. Ще видя какво ще те правя.


« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 16:10:29 pm от Stivarip »
*
Re: д-р Дуковски
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2007, 14:30:11 pm »
На това мога да кажа само-без коментар
*
Re: д-р Дуковски
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2007, 17:07:35 pm »
Stivarip, добре че вече не си в болницата. И недей да се връщаш. Аз миналата година лежах в стая на д-р Дуковски и ми предписа задържаща терапия с Прегнил единствено през 4 дни. Казват, че е голям специалист и ехографист, ама като човек никакъв го няма. Лично на мен други лекари на етажа повече ми навредиха, защото след първия кръвоизлив абразираха десния рог, а се оказа че бременноста е в левия рог. Дуковски и бог да беше нямаше как да оправи нещата. След като изхвърлих плода пак ме абразираха. И резултатът беше слепване на десния рог и липсваща част от септум, което се разбра едва сега при секциото.
Абе по-далече от МД. Лежи си в къщи и всичко ще бъде наред.
Re: д-р Дуковски
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2007, 13:03:55 pm »
Сега вече се убедих в правотата ти, sia. Радвам се, че успях на време да се измъкна от там. Днес бях при Владимиров. Той каза, че засега всичко е наред. На 6,11 трябва вече да видим ембрион със сърдечна дейност (а, аз това не съм го постигала до сега). Дано този път стане.
*
Re: д-р Дуковски
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2007, 13:47:39 pm »
stivarip, и аз мисля, че е добре, че си се махнала от МД. вярвай на владимиров и успех на прегледа, дано да видиш и чуеш малкото тупкащо сърчице на бебчо!

за дуковски - ходила съм при него като тийнейджърка, имах кървене по средата на цикъла, че и през повечето време от него. бяха ме лекували с кръвоспиращи лекарства, от което кървенето само се увеличи... дуковски ми обясни, че това е на хормонална основа, изписа ми противозачатъчни, които пих доста години, помогнаха ми и бях доволна, защото преди това ме бяха объркали доста. за друго обаче не съм ходила при него. а това, което чета сега ме ужасява, не мога да си представя, че е същият човек. с мен беше много мил и отзивчив.

*
Re: д-р Дуковски
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2007, 14:21:37 pm »
Сега вече се убедих в правотата ти, sia. Радвам се, че успях на време да се измъкна от там. Днес бях при Владимиров. Той каза, че засега всичко е наред. На 6,11 трябва вече да видим ембрион със сърдечна дейност (а, аз това не съм го постигала до сега). Дано този път стане.

Радвам се, че си добре. Ти си почивай и на 6 ноември ти пожелавам да плачеш от щастие като видиш пулсиращата точица. Няма начин да не стане този път. Желая ти го от все сърце.  :bighug:
Re: д-р Дуковски
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2007, 20:23:31 pm »
Е, малко си спомням от посещението при Дуковски, но със сигурост си спомням цената от 40 лв. за преглед + големите дипломи по стените и още по-големите самохвалства. Поводът за посещението при него беше да потърся второ мнение, защото ми препоръчваха лапароскопия и евентуална пластика на тръби.
При представените
1. цветна снимка, показваща запушена тръба и друга слабопропусклива
2. относително приемлива спермограма
3. добри хормонални изследвания
4. 1 и половина година безплодие,

 човекът каза горе-долу следното:
Психиката на жената е деликатно нещо и психичният стрес е най-вероятната  причина за безплодието ни. Преоръката : мъжът ми трябва да е по-внимателен към мен и да не се тревожим, а да се успокоим и продължим с опитите.8O

То, това хубаво, ама неадекватно някак си ..... 
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: д-р Дуковски
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2007, 20:54:19 pm »
лошото на хора като Дуковски е, че те са надменни и пренебрежителни към пациентите си дотам, че за да не покажат некомпетентност в някоя област, са склонни да им навредят, вместо просто да си признаят, че от това нещо не разбират.
описаните случки ясно потвърждават това.
виждала съм го как действа из коридорите на МД, чела съм истории на потребителки от бг-мама, които са били при него.
от всичко това си правя изводи, че Дуковски е от типа нахален търгаш. аз лично съм се зарекла, че няма да позволя на лекар да ме третира като по-нисш животински вид.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: д-р Дуковски
« Отговор #14 -: Април 27, 2010, 15:47:07 pm »
Искам и аз да разкажа как този "доктор" се отнесе с мен.
Постъпих в Майчин дом с кървене. Бях по броене началото на 11г.с., на ехографа се видя като края на 8г.с. и нямаше сърдечен ритъм. Това става в неделя. Направиха ми кюретаж - точно какво са ми правили никой не ми обясни. В понеделник трябва да ме изпишат след визитацията. Идва въпросния "доктор" - тогава не знаех кой е и какъв е. Погледна ми нещата, попита ме какво правя тук и така нататък. Обясних си всичко - имах преди няколко години няколко епилиптични припадъка и имам доста наднормено тегло. Казах му, че предния ден съм чула в просъница от упойката, че имам метаболитен синдром. Той ми заяви, че те с епилепсия и наднормено тегло не се занимават. Казах му, че преди 3 седмици съм получила леко кървете, лежала съм в къщи и съм пила Утрогестан и Но-шпа. В този момент се обърна към студентките си, попита едната от колко време учи медицина и заяви: "На всички ни е пределно ясна каква е причината за спонтанния аборт. В такива случаи дори не се предписва Утрогестан." Аз попитах: "На мен не ми е ясна причината, може ли да ми я обясните?" Той: "Ще си я прочетете в епикризата след 10 дни.". Имам чувството, че е имал предвид наднорменото ми тегло. Същия ден от приятелка разбрах, че ако съм с отрицателна кръвна група, трябва до три дни след аборт или раждане, да ми се бие ваксина срещу образуването на антитела. Аз не знаех каква ми е кръвната група и за това, на следващия ден (третия след аборта) се върнах в болницата да попитам и да си поискам да ми бият тази ваксина (бях готова да си я платя). Няма да разказвам всичко, което се случи тогава, но по едно време се появи въпросния "доктор", заяви ми, че ще си разбера кръвната група от епикризата и ако е трябвало да ми бият ваксина са щели да ми я бият. След като го попитах мога ли да го държа отговорен, ако все пак се окаже, че съм с отрицателна и не са ми били нищо, той каза: "Как смеете вие на мен така да ми говорите?" Разбързаха се сестрите, едната акушерка ми заяви, че предния ден (деня на изписването ми), резултатите от изследванията ми били пристигнали в 14:30 и понеже много съм била бързала да си ходя и не съм ги дочакала. Сега проверили дали имало ваксина в аптеката. В крайна сметка след 5 мин ваксината ми беше бита. Ако не бях отишла да си търся правата - надали изобщо някой щеше да се сети, че трябва да ми се бие тази ваксина. Днес си взех епикризата - в нея НЕ пише кръвна група и като попитах защо, акушерката ми каза, че в епикриза кръвна група не се пише.

Нямам коментар. Специално този "доктор" се отнесе изключително грубо с мен - повече там няма да стъпя.
Re: д-р Куковски
« Отговор #15 -: Април 30, 2010, 10:53:21 am »
      Здравейте.С две ръце подкрепям лошото мнение.Аз също си тръгнах,обаче на 27-ми от майчин дом..вече искрено мразя с цялото си сърце всички,които работят там.Въпреки това,че определени екземпляри от тях ми причиниха ужасно изживяване там,мразя ги всичките ащото те се подкрепят и си прикриват грешките един на друг.Както е казано "единия лъже,другият маже"..Ето тук-http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32439.0 съм публикувала и изписала историята ми в майчин дом подробно,както и в черните списъци на бг-мама...
  Относно дуковски-отвратена съм..за същите антитела направи голям проблем на една бременна в 7-ми месец,дето вече е раждала три пъти и си знаеше за проблема.първо и изгубиха изследването,после оня на сляпо почнал да спори,че тя изобщо няма такива антитела...Когато ме изписваха ПО МОЕ ЖЕЛАНИЕ много му се искаше да не получа болничен за престоя там.Чудеха се как да излъжат държавата и да оправдаят престоя ми,след като им отказвам абразиото там.Големи простаци..Представете си професора/шефът на оделението 'майчин риск"-не му знам името/ми изписа фолиева киселина,след като вече ми бяха казали че ще ми правят абразио на следващия ден..постъпих по спешност с кървене,а ония изчакаха да се получи некроза и Пак отлагаха..Като си тръгвах изобщо не ги интересуваше,дали кървя или изобщо как се чувствам..Всичко защото Дуковски,видял ембрион,който според него можел да се развие...ту виждаха ту не виждаха ембрион..и така през пет минути,час,ден...Накрая ми омръзна да им слушам глупостите,с които доста ме изтормозиха и отидох в 1АГ,където получих професионално мнение и помощ..Имах чувството,че всички ония в майчин дом се бяха надрусали и,че ми се налага да слушам бълнуванията им..Вижте и черния списък..http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=4909.1785
                
Цитат
След като го попитах мога ли да го държа отговорен, ако все пак се окаже, че съм с отрицателна и не са ми били нищо, той каза: "Как смеете вие на мен така да ми говорите?" Разбързаха се сестрите, едната акушерка ми заяви, че предния ден (деня на изписването ми), резултатите от изследванията ми били пристигнали в 14:30 и понеже много съм била бързала да си ходя и не съм ги дочакала. Сега проверили дали имало ваксина в аптеката. В крайна сметка след 5 мин ваксината ми беше бита. Ако не бях отишла да си търся правата - надали изобщо някой щеше да се сети, че трябва да ми се бие тази ваксина. Днес си взех епикризата - в нея НЕ пише кръвна група и като попитах защо, акушерката ми каза, че в епикриза кръвна група не се пише.
 Ами така,ще е...Бедните те,все гледат да си оставят вратичка за измиване на ръцете,че им е трудно да обяснят глупостите които извършват и говорят.Пък и за заплати им събираме всеки месец със здравните осигуровки дето плащаме..Това момичета се нарича посткомунистически реализъм..По простотия ги избират "специалистите".Пък и ,ако не могат да си обяснят собствените им действия,вариантите са два,три...Или им се анулира дипломата+заплащане на ощетените пациенти...+затвор или постъпване в психиатрия..А най-лекото наказание е да им вземат лекарските права и дипломи и да ги гледаме цял живот как мият тоалетните някъде...На последното много бих се зарадвала,ако го видя с очите си наяве..
   И още нещо за това дето ти е казал "Как смеете вие на мен така да ми говорите?" "Така някаква дето уморила бебето на една жена по невнимание,казала "не се притеснявайте,все едно е умряла бълха на кучето ви",а като изяла боя/защото жената имала и посетителка-свидетел на тия думи/казала"как не ви е срам"..Тия олигофренски положения много са ми омръзнали вече..
« Последна редакция: Април 30, 2010, 11:24:02 am от Пандора »
*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
Re: д-р Дуковски
« Отговор #16 -: Юни 15, 2010, 16:40:24 pm »
Здравейте и от мен.
Дуковски неможе да се наре4е лекар.Това на което бях свидетел ме потресе.Остави моми4е с мъртав плод 4 дена.Първо и обясни колко сложна процедура е аборта и той не се наемал,затова да си плати избор на екип.Моми4ето си плати ,като писа неговото име и съответно тогава се нае да го направи,но я държа така 4 дена,на 4-тия и направи аборта.Според мен това си е престъпление.
 Аз се водя рискова бременност и когато докара студентите в стаята запо4на да им обяснява,какво се прави в такъв слу4ай.Потресе ме единия от вариантите,които представи,а той е цитирам:"Да оставим вси4ко в ръцете на бог и да се молим.Господ оби4а вси4ки свои 4ада и затова ако реши,4е тази жена заслужава да има деца той ще запази тази бременност"Все едно аз съм някакъв изрод ,който незаслужава да има деца 8O Ще се ограни4а само с тези два слу4ая макар,4е мога  да разкажа още.Съвета ми е да стоите по-дале4 от този 4овек.
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
Re: д-р Дуковски
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2010, 00:52:55 am »
Момичета,аз и още няколко приятелки родихме при д-р Дуковски.В София това е един от най-добрите специалисти.Сигурно има и недоволни,но проблема е техен. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВЕЖЛИВ И ОТГОВОРЕН КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ СИ ДОКТОР.Спокойно може да му се доверите...
Re: д-р Дуковски
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2018, 18:44:27 pm »
За мен този дорктор е абсолютен луд. Доктор, позволяващ си подобни практики и своеволия трябва да бъде съден! Ето моят горчив опит с този "лекар", заради който без причина не можах да дочакам естествено настъпване на родова дейност:

Отидох при него на рутинен преглед в дните около термин, за да потвърдя, че всички условия за естествено раждате са налице.
Изследванията му потвърдиха, че всияко е наред (предлежание на бебето, околоплодни води, размер на таза) и всички условия за естествено/нормално раждане са налице.

Накрая реши, че ще ми прави „гинекологичен преглед“, като не обясни за какво става въпрос – просто го нарече „гинекологичен преглед“.

В последствие, когато си тръгнах от болницата, силно прокървих. Обадих му се и той ми обясни, че това е така, защото е използвал приом Хемилтън за ускоряване узряването на матката. Контракциите ми започнаха след часове. Така този ЛУД индуцира (предизвика) раждане без да е настъпила спонтанна (естествена) родова дейност, БЕЗ ДА ИСКА МОЕТО ПОЗВОЛЕНИЕ и най-вече БЕЗ ДА ИМА РЕАЛНА НУЖДА ОТ ТОВА. Бих дефинирала това като НАСИЛИЕ.

Ако вярвах в правосъдната система в България, бих завела дело срещу този „доктор“, който си играе с човешките съдби...
« Последна редакция: Февруари 22, 2018, 18:56:52 pm от Елена Георгиева »