0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #380 -: Август 18, 2010, 23:56:41 pm »
марси, цигу, снежинка,

много ви благодаря за отговорите. тъпо е да казвам колко много значат за мен, но е така, така че, наистина много благодаря.

абсолютно имам чувството, че стреляме в тъмното, само че изглежда стреляме по мен, защото аз едвам ходя, чувствам се подута и напоследък не мога да се владея въобще, докато той си е ок и се оплаква от отношението на докторите. нямаме консултация с уролог, защото "никой доктор не е предложил до момента" и за него, нещата дето аз ги предлагам, защото съм прочела в интернет не са валидни въобще. ще прегледам линковете, благодаря. той е на геритамин само, поради това, че не се е видял с никого до момента. когато днес предложих да помислим за ТЕСЕ "подскочи" и  ми обясни, че имало опасност да доведе до импотентност и след като никой не бил го предложил до момента защо да го мислим въобще. след известно време се поуспокои, но аз пък имам трудности с това да съм спокойна в момента. той дори си мислеше, че можем да прекъснем стимулацията, докато се разбере какво да правим, което на мен ми звучи абсолютно безумно. утре ще говорим с лекарката, надявам се това да внесе малко спокойствие в ситуацията.

ужасно съжалявам за дългия пост, обаче, в момента ми е много зле и не мога да се спра. благодаря ви за подкрепата
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #381 -: Август 19, 2010, 10:53:55 am »
Elena, опитай се да се поуспокойш малко и да взимаш правило решение в деня на оплождането, защото аз не бих се поколебала да използвам донорски материял, при положение,че няма да има достатъчен материял в деня на оплождането.
А иначе как е положението при теб? Колко яйцеклетки се очакват?
Пожелавам ти успех и късмет! yahoo_17
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #382 -: Август 19, 2010, 14:01:52 pm »
Ели, опитай се да не се ядосваш на мъжа си, за него сигурно е голям шок всичко, което се случва и не му се иска да приеме положението. Ние също сме с мъжки фактор, знам, че ти е трудно, когато той реагира неадекватно. Прескочете пропастта заедно, бъди търпелива и обяснявай всичко по няколко пъти. Успех!
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #383 -: Август 19, 2010, 14:14:01 pm »
Еlena B, точно сега е много важно ти да си спокойна!
Ние също сме с мъжки фактор и когато преди 3 години мъжът ми чу за ИКСИ се разбесня и каза не! Естествено е да реагират така, дори след първият неуспешщен опит той настоя веднага да подадем документи за нов и докато започнем втория опит сам започна да предлага донор /не ни се наложи да ползваме, неговите  :sperm2: си свършиха идеално работата и имахме ембриони първо качество/. Трябва им време да осмислят нещата, нали са мъже! Дори не показват какво им е, а моят мъж от вчера има и нерводерматит! И то защото чакаме теста на 27.08. Спокойно, гледай напред, ако лекарите приценят не се отказвай от стимулацията и яйцеклетки могат да се замразяват! Остави го сам да си осмисли нещата, ти само леко го насочвай, накрая ще излезе, че идеите са негови  :lol: :lol:. Късмет!
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #384 -: Август 19, 2010, 15:24:33 pm »
Elena,кошмарна ситуация!
но при положение, че си се блъскала с хормони, трябва да гледаш да се оплодят тези ЯК, не е ли така?  osi_10така че имай си донор като резервен вариант. можете да ги замразите, в случай че искате първо да пробвате с лечение на "мъжкия фактор" и с ваш материал следващия път. ако не дай си боже нямате подобрение  обаче, поне ще си имаш замразени ембриoни.
така бих постъпила аз на твое място. а и мисля, че е много здравословно за психиката да си имаш план Б. 8)
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #385 -: Август 19, 2010, 15:56:43 pm »
Ваня, Янар Стоека, Галардо,

много ви благодаря за отзивчивостта, сега се връщам от прегледи резултатите са 10 яйцеклетки за оплождане от неясно колко и дали въобще ще ги има сперматозоиди. уговорени две срещи с уролог (за второ мнение, в случай, че първото не му хареса) и стерилен контейнер за даване на материал в къщи. а и няколко часа не особено приятни разговори, но това е друга тема. явно хич ме няма с дипломацията. мисля, че това е така, защото го преживявам като несправедливост. не само фактът, че трябва да сме в тази ситуация - това е положението. но усещането, че всъщност си сама и като се поиска нещо от него, освен да плати за поредния преглед или хормон, вече нещата стават трудни. до голяма степен са виновни и лекарите, защото никой не му предложи (освен аз де, ама той на мен не ми вярва) да се лекува с друго освен с геритамин. даже спорехме дали да спре да пуши.

засега планът е да даде материал в деня на изследването, мисля, че няма да се съгласи на тесе, но ако няма нищо за оплождане ще замразяваме яйцеклетки.

знам, че е важно аз да съм спокойна, ама не знам как да го направя и се ядосвам още повече на себе си, че се ядосвам. тъпа работа.

казах ли благодаря, благодаря
е

пп не можем ли да си спретнем един форум на брега на морета, та барем "големият син аспирин" поотмие част от тревогите.
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #386 -: Август 19, 2010, 16:16:46 pm »
Елена, дай му на мъжа ти да почете малко в библиотеката на сайта! Ето една статия за тютюнопушене и качество на сперматозоидите: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=649&Itemid=13

Освен това, нека да попрочете и попита д-р Даскалова/ http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12189.0

И лекарят със сигурност ще му каже, че няма да стане без консултация при андролог.


Наистина момичетата тук са прави, че много първосигнално реагират мъжете. Все едно не може проблемът да е в тях. Но в краен случай и аз бих постъпила, както казва gallardo. Знам, че ти е трудно, но се опитай да си внимателна, че са мнооого чувствителни и освен скандали и разбити нерви, май друго няма да си докараш.

Желая ти успех!  :)

*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #387 -: Август 19, 2010, 16:19:18 pm »
Елена В, трудно нещо е, а ми е ясно как искаш да му извиеш врата.  :bonk: Помага ми в такива случаи като ходя и стрелям по капачките на стрелбището на някой лунапарк. Сигурно има начин да изкараш негативните емоции. Може и с Дартс - представяй си как му забиваш стреличките в зъбите например.
Дано да ти помогна,  :goodluck:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #388 -: Август 19, 2010, 16:30:41 pm »
Много е прав който беше писал по-горе, че всеки мъж и всяка жена си имат технологично време, за да проумеят репродуктивен проблем. И едва тогава са в състояние да мислят за разрешаването му.

Просто ти си много по-напред от мъжа си с информацията и осмислянето й, и ще му е нужно време да те догони. С добро трябва да е, че с лошо много боли. Поне моят опит беше такъв.
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #389 -: Август 19, 2010, 19:31:13 pm »
blue sky, rtfrtf, цигу,

благодаря ви за милите думи. bonk точно ето така се чувствам. и като срещам от негова страна едно  8O се чувствам и още повече. страшно ми харесва идеята за дартс-а. аз се върнах към една изпитана и стара техника на медитация - посети фризьора си, за да ти олекне на главата.

човекът си е записъл час при двама уролози за един ден, което е напълно безсмислено, но поне е напредък, така че аз подкрепям ли подкрепям.
вече удвоих дозата на мерионал-а и включиха оргалутран. да видим какво ще стане. засега страничните ефекти са няколко, но нито един особено тежък - трудно ми е да ходя повече от 10 мин, задъхвам се, подута съм, болят ме яйчниците, вие ми се свят и съм се изринала по стъпалата и ръцете. от новия хормон ми се поду ръката, но пък съм подстригана и човек трябва да си знае приоритетите в тоя живот. (не се оплаквам, да не мислите, само съобщавам). опасявам се, че ще ви държа в течение.

искам да кажа "евала" на тези от вас дето ходят по 8 часа на работа по време на стимулация, не знам как се прави това, аз сега съм в отпуска и поработвам много по малко, не ми е ясно как ще е ако трябва и да работя сериозно. то и каква работа, на мене ъкъла ми е в корема, ама карай.

много ви благодаря още веднъж, светна ми пред очите като видях колко хора са отделили време и мисъл специално за мен. благодаря ви още веднъж.
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #390 -: Август 19, 2010, 21:05:16 pm »
Елена, а дали това са правилните лекарства за стимулация за теб, ако имаш толкова странични ефекти? Мисля, че трябва да го обсъдиш с лекаря си.
Аз съм ходила на работа по време на стимулация, но освен малко подут корем, май нямах други неразположения. Просто всеки организъм реагира различно. Мен ме стимулираха с пурегон.
Виждам, че има напредък мъжът ти, щом сам си е записал час за двама уролози. Нека чуе колкото иска мнения! Лошо няма. Моят мъж пък имаше доверие на един уролог, който е на 200 км от тук, но отидохме при него, защото исках да се чувства спокоен.  :D  Аз пък исках да присъствам, че да не му наговори глупости и моят да мига умно (че и такъв случай имахме).

Успех на всички момичета в процедура!
« Последна редакция: Август 19, 2010, 21:08:35 pm от blue_sky »

*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #391 -: Август 19, 2010, 22:37:39 pm »
и аз искам да присъствам, но той днес се опита да ми каже, че то си било неговото тяло и аз не съм имала работа в кабинета. можеш да си представиш как реагирах. но няма къде да ходи ще присъствам, тъкмо защото знам на мен какво ми е като съм на консултация и забравям да питам прости неща, пък той дето още му тече технологичното време на загряване, мога само да си представя.

а за стимулацията не знам, може би аз да се глезя повече, но обикновено понасям тихичко като нещо не ми е наред. утре съм пак на преглед и ще видя какво ще ми предпише лекарката. толкоз се объркаха нещата, че ме е страх аз да не ги объркам повече, като кажа, че може би трябва да променим нещо. не знам.

стискам палци на всички
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #392 -: Август 19, 2010, 23:55:04 pm »
Ти си кажи, пък тя да преценява! Нали затова е лекарка?!

На прегледа можеш да излезеш, ако е толкова притеснителен. Не си го виждала гол понеже. Но на разговора с лекаря - твърдо за, щото не разбират особено (поне моят беше така) и приемат за чиста монета всичко, което им се каже.  :x

*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #393 -: Август 20, 2010, 07:42:58 am »
Елена В, най-малкото, за да чуеш какви ще са препоръките, нали знаеш ние как се питаме запомних ли всичко или не? Ама това как да му го поднесеш така, че да не се обиди, че не може да запомни няколко думи? Не се сещам в момента. Успех!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #394 -: Август 20, 2010, 20:31:17 pm »
здравейте,

бях на прегледа и в общи линии ни казаха, че няма смисъл да дава материал преди денят на мойта пункция, а по време на пункцията ще му вземат на него биопсия или ако няма в андриуметриума (може и да бъркам, ама това било "главичката на тестита" - винаги съм смятала, че мъжете имали две глави, то се оказаха, четири, сигурна за това им е трудно да мислят :) тогава ще направят разрез. отказа абсолютно спинална упойка, но сега мисли за венозна, макар, че и това го притеснявало, ама поне мислим нещо.

крайният резултат е 3 х 13.5 в ляво и 6х13.5 в дясно и няколко по-дребни, поне това е добре, нали така?

мисля, че от оргалутран-а ми е по-добре и освен от време на време да ме боли глава, другите неща поизчезнаха. даже и корема не си го чувствам толкова подут, да се надявам да е така до вторник, сряда, когато ще е пункцията.

другата техника, която открих, е да го оставям да си мисли сам, аз да ходя да се виждам с приятели и да поработвам, че така по-малко се напрягаме взаимно, а и имам няколко невероятни хора около мен, дето ме усетиха, че не ми е добре и се обаждат да ме чуят. а пък и знам, че като включа компютъра, ще видя, че и вие ме мислите, много е приятно.

та така утре малко почивка от ходене по лекари и в неделя пак за кръв и преглед и евентуално за него за изследвания.

при вас как са нещата, само аз ли съм под пара в момента?

до скоро
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #395 -: Август 20, 2010, 22:21:46 pm »
Точно така, Ели, големите проблеми се решават на порции. Стискам палци за успешен финал! Аз все още не съм започнала стимулация, имам силни тревоги относно мъжкия ни фактор, но се стремя да съм позитивна и уверена в успеха :) А моят човек за добро или зло е безумно зает в момента на работа, така че не ни остава много време да се вайкаме...Следваме стъпка по стъпка нещата и дано септември е нашият късметлийски месец :)
*
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #396 -: Август 20, 2010, 22:33:13 pm »
яничка,

успех на септември, както ни казваха навремето - наесен с песен. ако искаш да се повайкаш на някой - ей ме на - твърде често съм във форума, че иначе се караме с бъдещия татко.

късмет  :wink:
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #397 -: Август 21, 2010, 09:48:25 am »
Ели, по принцип се стремя да не се вайкам, ама от време на време ме хваща паниката. Няма как, нормално е сигурно. Но пък като си спомня как бях като разбрахме за положението ни - сега съм си ок. Нямам търпение да започна процедурата, за да усещам, че се борим :) Да знаеш, че и аз се ядосвах на мъжа ми, защото от една година му казвах, че и той трябва да се изследва, ама той е непоправим оптимист! Дори като видяхме първата спермограма на мен проблема ми се видя ясно голям, а той милия си мислише с витамини да се оправят нещата. :balk_160: Знам , че добавките помагат понякога, но в нашия случай док е категоричен - ИКСИ.  Радвам се, че не се мотахме дълго по лекари - отправихме се направо към специализиран център и макар, че новината ни блъсна по главите, решението дойде веднага. Надявам се на първата годишнина от сватбата ни (през ноември) да празнуваме не със вино , а със снимка от видеозон например :) ;)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #398 -: Август 23, 2010, 13:20:24 pm »
питах в темата за Нк клетки ,но  и тук:


"момичета ,приятелка без достъп до нет помоли да попитам :

тези които  скоро са вливали имуновенин / киовиг откъде са го купували и  на каква цена-за София пита.

Благодаря ви .Ако искате пишете  на лични "


Re: Инвитро/ИКСИ Юли 2010 - Август 2010 :)
« Отговор #399 -: Август 23, 2010, 13:38:59 pm »
Може да отиде в Института по заразни и паразитни болести на ул."Янко Сакъзов", голямата сграда с една фигура на майка с дете отпред, до бившето кино "Левски", там в близост е и спирка на трамвай 20. Цената на Имуновенина е 11,70 мисля. Самият Институт е негов производител. Значи от паметника на Левски и кино "Сердика" тръгва надолу по дясната  страна на тротоара от към страната на киното. За телефони виж в търсачката в интернет.
От този Институт се снабдяват търговците на едро и от тях аптеките и така крайната цена в аптека достига към 13-14 и нещо лева.
Може да провери и в някой аптеки от веригата "Фарм експерт", тъй като при накои от тях дават отстъпки и така цената пада почти на около доставната 11,70 до 12,70 лв.
Точно в коя аптека не мога да ти кажа, защото не съм от София, но нека да се поразходи до самия Институт щом момичето е в София.
Дано да съм ти била полезна. :P