0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #20 -: Юли 01, 2010, 22:37:56 pm »
Кокиченце, разсмя ме :D, макар че на теб едва ли ти е смешно... :( На мен ми е трудно с едно дете да работя, а с две незнам дали изобщо бих се справила. Вие сте майки - героини, шапка ви свалям! И аз от скоро време започнах да поработвам - де вкъщи, де в офиса - събота и неделя, когато баща й може да я гледа. Лошото е, обаче, че има някои неща, които трябва да се предадат през седмицата и ходя с Дари. А това, квото е страхливо, като види шефа и наддава такива оглушителни писъци, че свят да ти се завие....Снощи ми се наложи да отида на едно гости с такси. Една приятелка мина покрай къщи да ме вземе и като влязохме в таксито - същият този сърцераздирателен рев и пищене :( От нея ли се уплаши, от това, че влизаме в непозната кола ли - незнам...Ама приятелката ми се пошегува, че нямало шанс да я отвлекат - щом и таксиджията се вцепи :lol: Незнам кво й става напоследък, на вас случвало ли ви се е такова нещо? Може би и от болницата се наплаши така, но започвам да се притеснявам - такива писъци....
Raissa777, според мен бебетата не могат да свикнат толкова бързо да пият от шише! Ами те във всички болници ги хранят така...Аз например първите 3 дни изобщо нямах кърма, нищо че съм раждала нормално - еми и аз си я хранех от шише, няма гладна да стои я! Същевременно я слагах на гърда колкото пъти ми я даваха да я кърмя - е, свикна, де ще иде! Нека твоята приятелка бъде по-настоятелна.
Благодаря на всички ви за пожеланията! :)
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #21 -: Юли 01, 2010, 22:56:30 pm »
Нуну,
аз в действителност не работя. Не го написах в този смисъл. Но имам други задачи за вършене. Купихме си апартамент наскоро. Докато бях бременна, ходех заедно с Михаела по огледи, а сега ходя по магазини за обзавеждане за бани, мебелни магазини, офис на строителна фирма и т.н. Това имах предвид, като казах, че върша работа. Косьо наскоро го кърмих в шоурума на мебелната фирма, преди това в една агенция за недвижими имоти (разбира се, хората любезно ми предоставят свободно помещение :lol:) Та така, все припкам я до някоя банка, я до фирма, но не става с двете деца. Виж, бебето не ми пречи - той си е навсякъде с мен неотлъчно, ние сме като скачени съдове с него. :D

Раиса,
при мен кърмата тръгна сериозно едва към седмия ден. И аз се бях отчаяла, че няма да се справя и мислех да се отказвам. Но сега бебето си суче прекрасно. Дори вече така е свикнал с гърдата, че наскоро се наложи да бъде нахранен от шише и не можа - сякаш не знаеше какво да го прави този биберон в устата си.

Но с първото дете се цедях и така я хранех до към шести месец и едва тогава взе, че засука.
И при теб ще се получат нещата, ще видиш! :) :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #22 -: Юли 01, 2010, 23:45:54 pm »
 :) Благодаря за отговорите !
Тя моята позната явно не е била чак толкова мераклийка. Може да се притеснява за гърдите си, понеже е с имплантанти. Странна ми е тази нова тенденция, но я виждам твърде често - жените мислят повече за гърдите си, отколкото за храненето на бебето.
Нямам позната с малко дете, която кърми. Не само това, а нямам позната на моя позната, която да кърми!( техни приятелки, сестри, братовчедки и т.н. ). Аз като чуя за млада майка все питам кърми ли...и все един и същ отговор - не. И все искали, ама не станало.
Чета информация в нета и обясняват доста неща. Не ми се струва чак толкова трудна задача. А всеобщото мнение ( което чувам около мен ) е, че адаптираното мляко било много добро, че ние с каквато храна се храним - кой знае колко е полезна кърмата...
И за раждането виждам също подобна тенденция. Познатите ми, родили естествено, са не повече от 5 % . Всички останали - секцио, по желание, не че са имали проблем.
До такава степен тези неща са станали "модерни", че дори когато казах на мъжа ми че искам да раждам естествено ( да сме живи и здрави и всичко да е наред ), той ме попита - " защо ще се пънеш? "  :?
Аз в първия момент се стреснах от такъв въпрос и чак не знаех какво да отговоря, но после се замислих...ми той какво мнение да има - всички жени на негови познати са родили или ще раждат секцио. Излиза, че аз съм странната  :lol:
Както и да е, много изписах и за да не досаждам повече - спирам!  :D
*
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #23 -: Юли 02, 2010, 11:14:32 am »
Гери, да мине леко и безпроблемно изпитанието за малкия човек.
Нуну, готооооооови, старт... :DБезавариен полет.
Раиса, и в темата на бременните и тук бях пуснала линк към една прекрасна книга за кърменето. Има много съвети точно за проблемите, които възникват понякога.
Винаги съм казвала, че кърменето е въпрос на желание в 99 % от случаите. И трябва да се чете преди да се роди!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #24 -: Юли 02, 2010, 11:20:59 am »
Да, благодаря  :)
Видях я книгата в сайта .
*
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #25 -: Юли 02, 2010, 16:18:11 pm »
Гери, как можах да пропусна :oops: Дано всичко мине успешно при малкото човече!
Ние днес пътуваме и стягам багажи...та минах само за малко да ви видя :D
*
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #26 -: Юли 02, 2010, 16:18:49 pm »
За кърменето моите бебета са родени преждевременно и въпреки,че едното стоя в кувиоз 5 дни на 6 тия като ми го дадоха засука без проблем въпроса беше,че така или иначе не стигаше и за едното бебе колкото и да пробвах.
За секциото като лесен начин за раждане не ми се говори,нито е лесно нито възстановяването е леко така,че всеки да си решава.
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #27 -: Юли 02, 2010, 21:48:25 pm »
Раиса, Ники не иска да суче от зърно, явно защото съм с плоски зърна и беше много слабичък - нямаше сила да засуче. Измъчих се в родилното, той реве, аз рева, давам шише-яде, а от мен не иска. Като се прибрах купих силиконови зърна и досега така се кърмим. И пак си пада мързеливец и се изцеждам допълнително - хем замразявам за случаи, в които трябва да отсъствам повече от 3 часа, хем той не доисуква всеки път цялото мляко и иска да му се додава от шише.
Та сега освен, че се кърмим, винаги държа и шише с поне 60 мл. мляко, ако иска да дояжда :lol:

Раиса, и в темата на бременните и тук бях пуснала линк към една прекрасна книга за кърменето. Има много съвети точно за проблемите, които възникват понякога.
Винаги съм казвала, че кърменето е въпрос на желание в 99 % от случаите. И трябва да се чете преди да се роди!

Уайти, повярвай ми много бях чела за кърменето, на много лекции ходих и пак ми беше трудно - докато някой ми каже за плоските зърна и как да кърмя минаха 3 дни. Имаше един период на т.н. криза на растежа, в който се измъчихме - той пищи, аз си мисля, че имам кърма и това са колики и на всеки час на гърда. Ми накрая забърках след кърмене 30 мл. АМ и заспа. Така започнах да дохранвам чат-пат, а понеже вече изтече годноста на кутията АМ, я оползотворихме като сметана в кафето :) Но сега винаги държа по една кутия АМ в нас, за всеки случай.
Сега сме на кърма изцяло - додавам с шише пак кърма.

За естественото - ми и мен дори свекитата ме питаха "Ама ти верно ли естествено?", а педиатърката ми каза "Браво", все едно е рядкост вече.
[/url][/url]
*
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #28 -: Юли 02, 2010, 23:32:43 pm »
На мен доктора който ме оперира преди време ми беше вкарал муха-забременея ли,задължително секцио да раждам,но сега като се случи доктора който ми следи бременността и този при който реших да раждам ме увериха,че няма причина да не родя нормално.Ами така и стана,въпреки 20-те часа( в които наистина имаше моменти да съжелявам,че съм избрала този начин :D)сега отново бих родила нормално.
И ние в началото имахме проблеми с кърменето,все си мислех,че не и стига,имаше моменти додавам АМ,седеше ми постоянно на гърдите,един час сучи и след около час зукваше гладна.Мислех си едва ли ще я кърмя поне до 2 месеца,но ето скоро ще станат 5 и продължаваме упорито.Имам само една-две приятелки кърмили.
Тези моменти сами толкова скъпи,че не бих се отказала от тях!Друг е въпроса когато наистина има причина да не се кърми.А това да не се развали бюста не ми се струва основателна причина-е моя се развали,едната ми гърда стана видимо по-голяма от другата-е и...на мен не ми пречи :)

Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #29 -: Юли 02, 2010, 23:38:59 pm »
И моя се развали и ми е кофти, но го преживявам.
Аз да питам - има малки корички на две-три места по главата. Моя с измивен гел на Себамед и четкам с четка за коса (бебешка) косичката, за да паднат тези келички, но не падат :( Има ли значение дали е бебе-измивен гел или шампоан :ask:
Какво да ги правя тези келички?
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #30 -: Юли 02, 2010, 23:58:25 pm »
Еми май е рядкост Жаси ...

А какво значи " плоско " зърно ? Ако самото зърно не "настръхва" - това го знам.
Но някъде четох, че ако зърното е по-квадратно пак има проблем...А аз забелязвам , че зърната ми се промениха доста - хем станаха по-големи ( ареолите и те пораснаха, ясно, но и самото зрънчо ), хем някак много твърди като настръхнат . ( почти го докарах за червена точка  :lol: ) Извинете !
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #31 -: Юли 03, 2010, 02:12:10 am »
Жаси, най-вероятно имате крусти- появяват се при никнене на нова коса- едни такива жълтеникави...Можеш да ги мажеш с бебешко олио и леекичко с гребена, а може и нищо да не ги правиш- аз ги оставям така- видимо не му пречат.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #32 -: Юли 03, 2010, 08:06:12 am »
Жаси, за крусти една мама тук ми препоръча и даде ТОВА-ЦЪК, с 4-5 намзавания главата на Калина се изчисти!
Процедирах така, изкъпвам, подсушавам и намазвам, седи до другата баня.
Мазничък е крема и е малко като с гелче, но е поносимо.
И като къпя следашия път намазвам с шампоан и изресвам с гребенчето.
Подсушавам след края на банята и пак намазвам, за мен е много ефикасен!

Райса за кърменето и аз съм с плоски зърна, но е до дете.
Митака беше мързелив, а и не биваше да го насилвам първите 15 дни заради дробчетата.
Още в болницата взех силиконови зърна, но и с тях не стана.
Цедене, сукане, шише 3.5 месеца и приклюихме.
При всичкото ми желяние и усилия кърмата ми намаля и спря.

Госпожица Калина не срещна никакви трудности с това,
готови/страт и превръща плоскоста в машина за хранене.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #33 -: Юли 03, 2010, 09:53:36 am »
Крустите и аз съм ги мазала с това, което mishanta е показала, но не съм ресала (всъщност аз още не съм го ресала моето момче). Наистина много бързо действа - за около седмица и се изчистиха.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #34 -: Юли 03, 2010, 10:25:24 am »
Моника беше 10 дни в кувиоз и пак се кърмехме. Зависи си от детето.
Трябва и майката да има голямо търпение разбира се. Като се сетя за някои моменти, честно ви казвам още ми щръква косата  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #35 -: Юли 03, 2010, 14:14:10 pm »
Същото кремче ползвахме и ние и още ползвам за крем за лице. Страхотен е.
А за кърменето и развалянето на бюста.... като се сетя за това като довод и се изприщвам. Той бюста си се променя още преди раждането. Аз двамата ги кърмих почти година и не смятам, че ми се е развалил кой знае колко, само дето порасна още  :lol: :lol: :lol: че беше малък  :lol: :lol:
При нас се успокои положението, дечицата са вече добре - от вчера не са вдигали температура, само някаква кашлица остана, ама дано мине скоро и тя. Голям кошмар беше, не съм спала цяла седмица  :?
Жаси, аз ползвам Себамед, но пяната за вана - става и за главата и за тялото.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #36 -: Юли 03, 2010, 14:39:04 pm »
Мими, браво на Юнаците!Да изчистят и кашлицата и да отдъхнеш малко!

Бюст, какво беше това  :lol:


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #37 -: Юли 03, 2010, 16:37:37 pm »
Супер, ще пробвам това на Клоран, а като ми свърши гела на Себамед, ще взема пяна за вана, пак на Себамед. А гребенче ли трябва или четка за коса
Мими, дано бързо мине кашлицата на юнаците :) А тя суха ли е?
А да ви питам - като кърмя и започва да тече и от другата гърда. Като съм в нас, слагам помпата и изпомпвам - да не отива фира кърмата :lol: Ама се чудя как да спра този теч :ask:, че ми се иска да махна този сутиен за кърмачки.
Раиса, май точно това е плоско зърно - не "настръхва" и устата на бебо не може да го захване, а един вид само "облизва" зърното, защото не се оформя на небцето му, за да засуче.
 
[/url][/url]
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #38 -: Юли 04, 2010, 02:09:25 am »
След време сам ще си спре течът.Аз го събирах и додавах като добавка и замразявах, защото с помпа не мога да се цедя.
За какво ти е сутиен за кърмачки? Обикновен и подплънки и готово!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Да е слънчева седмицата 28.06-04.07.2010г.
« Отговор #39 -: Юли 04, 2010, 09:00:08 am »
Жаси, виж ТОВА, слагаш го докато кърмиш или през ноща и в него се събира свободно изтичащата кърма!

У нас има зайче, Калина се сдоби с две зъбчета, спокойно без драми!
Само като се сетя първите на Митака как се появиха и тръпки ме побиват!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)