0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, преди малко получихме резултатите от спермограмата на мъжа ми. Диагнозата е олигозооспермия.  :( Тъй като не сме много запознати, а има време докато се видим с лекар, ще може ли да кажете, според вас какви са ни шансовете при следните резултати:

Период на въздържание:4 дни
Обем:3.6 мл.
ph:7.7
вискозитет:2
време на втечняване: 20
концентрация на сперматозоиди:19 млн./мл.
общ брой на сперматозоиди в еякулата: 68.4 млн.
обща подвижност на сперматозоиди: 55%
нормокинеза:50
хипокинеза:5
акинеза:45
брой нормокинетични спермотозоиди:9.5 млн.
общ брой нормокинетични:34.2 млн.
аглутенация на сперматозоиди: не
агрегация на сперматозоиди: не
левкоцити:1-2
епителни клетки <1
еритроцити и др.:не
желатинови конгломерати: не
незрели клетки на спермогенезата:не
10% сперматозоиди с нормална морфология
90% сперматозоиди с отклонения в морфологията, от тях:
27% сперматозоиди с главични дефекти
18% сперматозоиди с шийни дефекти
20% сперматозоиди с опашни дефекти
23% сперматозоиди с цитоплазмен остатък
2% клетки на спермогенезата

Колко зле са резултатите?  :? Има ли шанс да ги подобрим с някакви препарати и да се постигне по естествен начин бременност или ще трябва да търсим други варианти?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какви са ни шансовете с тази спермограма?
« Отговор #1 -: Юни 03, 2010, 17:44:44 pm »
Здравей, да започнем с това къде е направена спермограмата.
Ако е в лицензиран център от ембриолог и приемем, че е достоверна, мога да ти кажа, че това е една доста добра спермограма с огромни шансове за спонтанно забременяване в близко време. Ако обаче не е правена в лицензиран център нещата няма да стоят никак, защото няма да е достоверна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Какви са ни шансовете с тази спермограма?
« Отговор #2 -: Юни 03, 2010, 17:55:32 pm »
Здравей, Мини!  :)

Спермограмата е правена в Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София". Предполагам, че е достоверна. Мислиш, че е общо взето добре, така ли?  :D Благодаря ти, много ни успокои!
*
Re: Какви са ни шансовете с тази спермограма?
« Отговор #3 -: Юни 16, 2010, 13:30:52 pm »
И аз мисля като Мини. Не е толкова лоша спермограмата, макар да не е идеална. И с по-малко от 10% по Крюгер се забременява. Но, концентрацията е малка. Съветът ми е да отидете на андролог/уролог и да видите откъде идват тези ниски стойности и да се лекувате. Успех!


*
Re: Какви са ни шансовете с тази спермограма?
« Отговор #4 -: Юни 16, 2010, 18:45:59 pm »
Здравей, Мини!  :)

Спермограмата е правена в Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София". Предполагам, че е достоверна. Мислиш, че е общо взето добре, така ли?  :D Благодаря ти, много ни успокои!

Здравей! Ако спермограмата е правена при д-р Владимиров и д-р Тачева, ако съм разбрал правилно трябва да е там, със сигурност е достоверна - мога да гласувам с две ръце за тях защото и аз съм бил там и вече имам успешен резултат след два опита ин витро - ICSI. Моите спермограми бяха доста по-зле. Концентрация някъде между 2 и 8 милиона на милилитър. Морфологията ми се вижда доста нарушена, но за там нямам представа. Сигурно може и ако се пият някакви лекарства или билки да се оправи. Но концентрацията е някъде около долната граница - 20 милиона/ml при което в най-лошия случай може би ще се реши проблема с една инсеменация което както от финансова, така и от психическа и физическа гледна точка е много по-лек вариант.
Но каквото ви посъветват от центъра - послушайте ги - много са добри  :D