0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,реших да пиша и тук защото паниката взе победа.И така на кратко със съпруга ми правим опити от около 3 години тока написано звучи страшничко.От начало бяхме сигурни че ще стане много лесно след това се успокоявахме че и не сме уцелили точният ден след това че следващият път ще стане и т.н.и т.н.Правихме си изследвания всички от който се оказваха повече от добри а бебче не се появяваше.Когато преди 2 месеца по мое настояване направихме имунологичен тест в "Щерев" и се оказа,че имам 65% несъвнестимост(или както там си го наричат лекарите)към съпруга ми.Води се стерилитет женски фактор гениколожката при която ходя ми е блиска и явно ме е успокоила фалшиво.Та каза да пия 2,3 месеца ДЕХИДРОКОРТИЗОН от които антителата щели да намалеят и всичко да е ок.И ето ти вчера изненадата говорихме и като чу че на 1 юни имам М каза ,че ако и този мес. не стане няма да стане и да се подготвям заинсеминация.А сега съм в паника НИКОЙ не е чувал че несъвм. се лекува с това лекарство и за то МОЛЯ ЗА ПОМОЩ дайте ми координати на специалист от който сте доволни за да направя консултация или вие ми дайте вашето мнение.Благодаря Ви много!
*
Re: Помощ несъвместимост 65% на имунологичен тест
« Отговор #1 -: Юни 03, 2010, 23:13:54 pm »
Здрасти. Какво представлява този тест? Аз лично го чувам за първи път. От няколко месеца се занимавам с имунологията и имунологичните изследвнаия, но това не съм го срещала. Дай повече информация какво точно представлява тази имунологична несъвместимост. Това за някакви антитела ли става въпрос и ако е за антитела за кой точно? Мога да ти препоръчам доктор, но се въздържам да не би де се окаже, че
правя реклама.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помощ несъвместимост 65% на имунологичен тест
« Отговор #2 -: Юни 04, 2010, 14:23:38 pm »
Когато преди 2 месеца по мое настояване направихме имунологичен тест в "Щерев" и се оказа,че имам 65% несъвнестимост(или както там си го наричат лекарите)към съпруга ми.
Какво са ти изследвали?


  
*
Re: Помощ несъвместимост 65% на имунологичен тест
« Отговор #3 -: Юни 06, 2010, 13:13:53 pm »
Здравейте много се извинявам се за непълното обяснение.Значи това което пишеше на теста беше МАР-тест за несъвместимост м/у партниорите.Това което правиха беше да вземат материал от мъжа и да го съпоставят с кръв от жената за да видят дали се образуват антитела.Това което се получи при нас било много рядко защото е много висок %.
teodor много ще съм ти благодарна да ми дадеш координати на лекар с които да направя допълнителна консултация,защото вече не знам какво да правя.След 5,6 дни трябва да съм в овулация и ако не стане пак лекарката ми каза,че трябва да спра Дехидрокортизона и ще мисли какво да правим.
 
*
Re: Помощ несъвместимост 65% на имунологичен тест
« Отговор #4 -: Юни 08, 2010, 13:21:30 pm »
Само да предупредя,че дехидрокортизонът се спира по схема!

Екатерина,след като тестът е показъл несъвместимост,ти обсъждала ли си с някой от лекарите в клиника Щерев какви са опциите?Дали несъвместимостта би попречила например на инсеминация или ин витро?
*
Re: Помощ несъвместимост 65% на имунологичен тест
« Отговор #5 -: Юни 09, 2010, 11:39:22 am »
Здрасти,благодаря за предупреждението за този Дехидрокортизон това не го знаех добре че се включи.
А относно обсъждането с док от "Щерев" не не съм лично,но моята док и Юнакова от "Щерев" са приятелки и са го обсъждали двете.Не не пречи за инсеминация и ин витро това било следващата стъпка.Но всичко което казва док си противоречи отначало беше,че докато не минат 2,3 месеца няма как да се получи бременност даже трябваше да увеличим дозата на хапчетата след това,защото тази не била достатъчно за преодоляване на проблема.Сега пък след като е минал само 1и 1/2 изведнъж нова песен"Няма да стане трябва да мислим нещо друго." аз и за това писах за помощ от вас момичета.Все пак човек от страни вижда нещата по ясно.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помощ несъвместимост 65% на имунологичен тест
« Отговор #6 -: Юни 09, 2010, 15:16:46 pm »
Аз пък въобще не вярвам на подобни изследвания, защото изрично съм питала и според моят лекар подобно нещо като несъвместимост не съществува. Така че предполагам, че това е някакво изследване със съмнително тълкуване, т.е. не напълно сигурно какво означават резултатите. Аз не разбрах само как така хем си правила антитела, хем не пречело на инсеминацията. Ми инсеминацията не е много различна от нормалнмото забременяване, освен че се прескача влагалището. Това е мое мнение де, никого не задължавам.


Боби
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 15:20:42 pm от Bobbie »