0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Антибиотик- гъбички...
« -: Май 27, 2010, 15:20:10 pm »
Здравейте. Имам голям проблем.. наскоро след дългогодишно лечение се излекувах от бяло течение... и тъкмо се зарадвах и се разболях,та антибиотик и сега отново гъбички...  лекаря ми предписа Кандизол 150 две хапчета... аз съм изпила едното само за сега,обаче не виждам никакъв ефект.... та въпроса ми е вие ползвали ли сте го и действа ли?? Защото аз даже си мисля да си спра антибиотика,тъй като вече оздравях... само и само да не почнат пак тези кошмари  А.и друго нещо- преди половин месец лекувах гъбички с Полижинакс вагинални... та ако ги ползвам и сега, ще ми помогнат ли?  Въобще,има ли смисъл да се ходи пак на гинеколог след като знам,че вс е от антибиотика и не мога ли просто да ида до някоя аптека и да поискам нещо против кандида...  ;(
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #1 -: Май 27, 2010, 15:51:11 pm »
Аз преди време след прием на антибиотици се излекувах от последващите гъбичики с две хапчета кандизол, едното на първия ден от МЦ другото на 3, ако не се лъжа беше така. И паралелно с това ми бяха изписали глобули, гинодактарин мисля се казваха. Но все пак мисля е по-добре първо да се консултираш  с доктор. Иначе да ти кажа преди месец ми се наложи да пия антибиотик но този път се бях подготвила изпих един Микомакс още в началото и нямах проблем след това. Също така е добре докато лекуваш гъбички да избягваш сладкото.
Дано съм ти била полезна, че много се разписах :)
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #2 -: Август 14, 2010, 10:09:36 am »
А знате ли как се отразяват глобулите на влагалищната флора и по-конкретно на сперматозоидите. Малко странно звучи, понеже като има инфекция, не се прави секс. Но на мен примерно ми се случи три часа след секс да усетя някакво парене и понеже няколко пъти съм имала подобно и все е едно и също - гъбички. Имах под ръка една глобула ломексин и я сложих късно вечерта. Дали веществата в тия лекарства влияят зле на сперматозоидите? 
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #3 -: Август 14, 2010, 17:12:14 pm »
Привет от мен !Tulip83 надали от един глобул ще постигнеш някакъв ефект,ако мислиш,че са гъбички. Случвало ми се е след секс ,първият контакт след цикълът ми да е малко болезнен-говоря за втори,трети ден след цикъл.Просто все още влагалището е малко сухо и като съм ходила до тоалетна след това малко ми е парило,но дотам.След това всичко е наред.При започване на лечение за някакви гъбички принципно се изписват три глобула + някакъв антибиотик след това се взима секрет,ако има остатъци в микробиологията,се консултурах с моя док-поне при мен беше така :)
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #4 -: Август 14, 2010, 17:14:52 pm »
За сперматозоидите не знам дали може да им повлияе по някакъв начин,има вероятност,консултирай се с док :D
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #5 -: Август 14, 2010, 23:03:36 pm »
Ами да, то зависи от това колко е сериозна инфекцията, понякога и една глобула може да свърши работа:) Аз съм правила микробиология скоро, лекувала съм ги по най-различни схеми - с глобули, с хапчета през устата, с кремове, в това число и вагинални, с микомакса дето се пие не незмаси колко месеца по едно и т.н. и т.н. Взех си лактажин сега, да видим дали ще има ефект. Аз си знам кога ми се получават, ама какво да се прави. Видях, че има разни теми по форумите дали гъбичките пречат на забременяването. Ама много е кофти да се опитваш и точно като си в овулация да ти се случи такова. Ееее :?
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #6 -: Август 14, 2010, 23:05:22 pm »
Просто не искам да си мисля, че заради това трябва да го отпиша този месец, пък пия клостилбегит на всичко отгоре.
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #7 -: Август 15, 2010, 13:15:19 pm »
И аз съм на клостил ,правим фоликуметрия и разчитаме сега на естествен цикъл,ти за инсеминация ли го пиеш :)
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #8 -: Август 15, 2010, 17:35:40 pm »
Tulip83, така както го описваш ми минава през ум, че партньора ти може да има гъбички и ти да ги прхващаш, но споменаваш, че ти вземаш глобулката...
Правили ли сте и двамата изследвания и лечение след като и преди се е случвало?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #9 -: Август 16, 2010, 11:51:40 am »
Лечението винаги е "споделено"  :wink:
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #10 -: Август 16, 2010, 11:53:30 am »
И ние разчитаме на естествен цикъл, ама не знам колко да разчитам при това положение. Не искам да се тревожа вече. Ако стане - стане.
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #11 -: Август 16, 2010, 20:14:25 pm »
Не се притеснявай,но недей и да губиш време.
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #12 -: Август 16, 2010, 21:18:10 pm »
Мерси за отговорите :) Ами в какъв смисъл да губя време?
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #13 -: Август 16, 2010, 21:28:26 pm »
В смисъл казваш ако стане -стане- от опит искам да ти кажа ,че и ние с моя мъж така си казвахме-в началото нещата бяха прекрасни,докато не ми направиха цветната снимка и се установи ,че са ми запушени и двете тръби-после лапаро,после-още едно и сега стискаме палци и ние като вас.Не искам да те плаша,имах предвид да не чакате,а да действате.Аз изгубих доста време докато ми открият проблема-и искам да кажа на всички момичета да не чакат,а да ходят при специалисти,да не стоят и да чакат нечата да се случат от само себе си.Вие пробвали ли сте инсеминация,как са при теб нещата-имаш ли добри фоликули след клостила? :)
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #14 -: Август 16, 2010, 21:42:18 pm »
Права си. Ние имаме вече едно дете, за него не се стараехме толкова  :wink:
Ами миналия месец не можах да видя дали са ми хубави фоликулите, защото ходихме на море, но  тогава тъкмо приключих с утрогестана и на другия ден ми дойде. Ама аз съм малко сложна история. Май трябва да вземем да действаме наистина малко по-координирано.
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #15 -: Август 16, 2010, 21:59:23 pm »
Искам да ти кажа ,че откакто разбрахме за моя проблем с мъжа ми сме оставили всичко друго на заден план-при него слава богу нещата са ок. :)Ние се борим за първо детенце-аз вече станах на 30 -февруари и не искам да чакам повече. :(той е на 34-минахме през какви ли не периоди-не мислихме за това,мислихме го,не ходихме , ходихме по доктори-всичко сме правили-има го и момента,че бебишока ще дойде ,не е нужно да се натягат нещата.Но знаеш ли човек без да иска се навива и си мислиза това! радвам се ,че ви има вас и че мога да си споделя всички емоции и чувства в тези трудни за мен моменти :thankyousign:Искам на всички ни да се сбъднат мечтите и да си гушкаме сладките бебенца! :bori_011:
Re: Антибиотик- гъбички...
« Отговор #16 -: Август 16, 2010, 23:50:34 pm »
Пожелавам ти успех и  съвсем скоро да видиш това  :bfp1: Дано на всички ни се сбъднат мечтите. Аз вярвам, че това ще се случи  :)