0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Стимулация с Прегнил
« -: Май 27, 2010, 11:46:40 am »
Здравейте момичета.Ние сме с предстоящо ИКСИ/мъжки фактор/нисък тестостерон и високо ФСХ назначиха ни стимулация с Прегнил 5000.Моля ако някой е минал по този път или е успял- да сподели ефекта от стимулацията.Предполагам,че нама да има влошаване след три месечният курс.
« Последна редакция: Май 27, 2010, 12:05:24 pm от iovi »
Re: Стимулация с Прегнил
« Отговор #1 -: Май 27, 2010, 16:04:32 pm »
Здравей,
И мъжа ми беше три месеца на прегнил. Всяка седмица по една инжекция. Още не сме направили контролната спермограма да видим има ли някакво подобрение. Иначе FSH не му беше в норма и мисля, че точно заради това му изписаха прегнила.
А иначе другите стойности какви са му?
*
Re: Стимулация с Прегнил
« Отговор #2 -: Юни 09, 2010, 13:37:10 pm »
Значи, по принцип Прегнил представлява човешки хорион гонадотропин hCG, който е способен да имитира лутеинизиращия хормон - LH.
Затова, Прегнил се назначава при ниски нива на LH. LH от своя страна стимулира тестисите да произвеждат повече тестостерон. Това е логиката.
FSH стимулира производството на сперматозоиди - най-общо казано.
Не виждам причина защо ще се назначава Прегнил при високо FSH?
На мен всички нива ми бяха ниски - тестостерон близо до долната допустима граница, FSH и LH бяха под средната норма, но в границите. Бяха ми изписали Прегнил, но без никакъв ефект според мен. Това беше обаче доста отдавна. Струва ми се, че инжекциите трябваше да ги слагат мускулно, а ми ги изписаха подкожно. И двата варианта се предписват, но четох някъде че културистите си ги слагат мускулно и си мисля дали тогава нямаше да има ефект. Но това лечение задължително трябва да го изпише специалист андролог, и то добър.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Стимулация с Прегнил
« Отговор #3 -: Юни 09, 2010, 15:46:15 pm »
iovi,  какви са нивата на всички хормони, които сте изследвали? Моят съвет е да се консултирате и със специалист по ендокринология и андрология. В България знам за един такъв.
Не съм много наясно как трябва да действа Pregnyl при високи нива на ФСХ.
Доколкото съм информирана, Прегнил се назначава с цел повишаване нивата на Тестостерона, най често за стимулиране на сперматогенезата при ниски или нормални нива на ЛХ и ФСХ в комбинация с препарати отговарящи по съдържание на същите.
Бие се мускулно, най-добре седалищно и разбира се дозировката и продължителността са много важни! Продължителността е минимум 3 месеца, като контрола се прави минимум след 4 от началото на лечението.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Стимулация с Прегнил
« Отговор #4 -: Юни 10, 2010, 11:11:01 am »
В нашият случай LH-9.53(1.59-9.3)    FSH-25.94 (1.4-18.1) Estradiol-16(0.-52) Prolaktin 12.97 (2.6-13.1)  TESTOSTERON 2.23  (2.4-8.27)  TSH-1.52    Тези изследвания сме ги правили септември и незнам дали има нужда да се пускат пак-имам в предвид,че са първите и последни на този етап.От тогава е на витамини,пиеше и Клостилбегиит 6 мес. а си и подобри здравословният начин на живот/спря цигарите/.Незнам дали това е от значение и дали трябва да се следят нивата на хормоните периодично-все пак са си хормони-надолу-нагоре,а пък и лабораторни грешки стават.Стимулация с прегнил+омнадрон -това лечение го изписа специалист андролог-д-р Бъчваров.Според него -няма нужда да пускаме сега,а след 3 мес. курс със контролната спермограма и МБ на еякулат.Много благодаря на отговорилите на моето запитване,но ще съм благодарна и други момичета да споделят преживяно или сегашна стимулация-резултати.
*
Re: Стимулация с Прегнил
« Отговор #5 -: Юни 10, 2010, 16:36:39 pm »
Значи, така подробно описана последната информация променя доста нещата.
Лечебният препарат в случая е Омнадрен а не Прегнил.
Омнадрен всъщност е хормонален препарат заместващ тестостерона.
Прегнилът в случая се изписва с цел да не се блокира производството на LH от организма - при повишени нива на тестостерона действа отрицателна обратна връзка която понижава нивото на LH.
Иначе при тези хормонални резултати вероятно става въпрос за първичен хипогонадизъм - тоест проблемът е в тестисите.
Само това не е достатъчно - трябва да се види спермограма, и оттам в зависимост от резултатите може да се наложат изследвания примерно за варикоцеле, диабет, прекарана заушка в детството и още куп други заболявания, или пък генетични изследвания. Обаче това е най-добре да се направи в някой от центровете по стерилитет (най-вече спермограмата).
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 16:45:38 pm от sfr »