0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Здравословно отслабване
« Отговор #20 -: Май 15, 2014, 15:27:00 pm »
Браво Теди, браво Дани  :D
И на мен ми предстои и събирам сили, че нещо не мога да започна... Имам 10 кг за сваляне  :?
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #21 -: Май 15, 2014, 19:11:54 pm »
Врабчо, ще ги свалиш само се мотивирай и я почвай, лека е, само плодовия малко по тежкън, ама се свиква.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #22 -: Май 15, 2014, 19:30:39 pm »
Теди, изглеждаш страхотно  :biglove:  !
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #23 -: Май 15, 2014, 19:48:28 pm »
браво ,момичета!Явно само при мен тази диета не работи.Правих я и след първото раждане,правих я и сега и нищо -  ама наистина нищо ,защото 2 та килограма дето свалих,изобщо не мога да нарека успех. :(
 С първата бременност качих над 30 кг. и ги свалих с Дюкан и плуване.С втората качих 22 кг.  и сега имам 10 кг, за сваляне ,но все още кърмя и не мога да започна Дюкан.От 1.04 ходя на фитнес и съм ограничила тестото и плодовете.На кантара не се отразява много (1-2 кг.),но по дрехите разбирам,че обиколките са намалели.
<br />
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #24 -: Май 15, 2014, 21:23:25 pm »
При мен народните танци помагат. За два месеца съм свалила три килограма. От фитнеса преди това почти никакъв резултат. Явно мотивацията е различна  :D



   La vita è bella
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #25 -: Май 19, 2014, 14:37:40 pm »
При мен народните танци помагат. За два месеца съм свалила три килограма. От фитнеса преди това почти никакъв резултат. Явно мотивацията е различна  :D
От другата седмица и мятам народните танци, дано има ефект :)

*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #26 -: Май 20, 2014, 07:34:48 am »
Браво, момичета за успешните диети!
Това за мен би било мъчение, не мога да издържам на на толкова дълго ограничение.

След зимата не си харесвам ръцете, отпуснах ги на чаша вино и мезета.
От седмица увеличих физическото натоварване - 40-50 мин. стягане, разтягане, гирички + 20 мин. аеробни.
Сега всичко ме боли, ще мисля да да разделя долна, горна част в съчетание с динамичните
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #27 -: Май 20, 2014, 11:55:14 am »
.На кантара не се отразява много (1-2 кг.),но по дрехите разбирам,че обиколките са намалели.
Точно така. Както е известно, мускулите тежат повече от мазнината, затова щом тренираш, килограмите няма и да мърдат много надолу. Мен кантарът пък изобщо не ме вълнува - никога не съм имала такъв вкъщи, тегля се веднъж на годината примерно, ако отида на гости някъде, където имат кантар ;)
За мен значение имат само обиколките, а и цялостната стегнатост. Диети не спазвам - е, естествено някои неща гледам да ограничавам, но чак диета - трудно спазвам, чревоугодник съм си голям и туйто. Залагам на движението повече - бягане и високоинтензивни тренировки на всички мускулни групи.
Момичета, повярвайте ми, съвсем не е нужно да прекарвате часове във фитнеса - има тренировки в нета от по 10-15 минути, с които ще се лее пот от вас все едно два часа сте бягали и ще се стегнете и отслабнете цялостно много по-бързо. Открих ги миналата зима и за 1-2 месеца ефектът беше видим навсякъде - големи минуси в сантиметрите и много по-стегнато тяло. Винаги съм спортувала нещо (най-често бягане, но и танци и какво ли още не през годините), но за първи път виждах такива резултати с толкова малко вложено време на ден. Най-ценно ми беше точно това, че ми пестят време - сутрин преди работа, тренировка плюс душ, че и обличане - 30-40 мин. Едно ходене на фитнес ви отнема поне 2 часа с отиването и връщането.
Пращала съм тия линкове на много мои приятелки, само една обаче беше сериозна и смъкна 7-8 см от обиколката на д-то за 2-3 месеца. Значи вярно, брутални са и може би затова не всеки се захваща - но то пък оставаше и да искам хем да е само 10 мин. на ден, хем да има главозамайващи резултати :) No pain no gain, както се казва :)
Ако някой се интересува, мога да му пратя инфо на лични или тук, ако е разрешено.


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #28 -: Май 20, 2014, 13:48:34 pm »
Counterfeit, давай линковете с упражнения :)   Искам да съкратя времето на тренировка като обхващам цялото тяло.

Аз имам 3-4 излишни килограми от  прекаляване с хранене. Движа се много, спортувам, но сега искам релеф.
Нямам време в момента за фитнес, но пък тежести имам вкъщи за укрепване на мускулатура.
Днес отново претренирах и резултата, че след душа ми идеше да  се пльосна обратно  в леглото вместо да съм заредена с енергия. 

Сега дупето, краката и трицепсите ми пушат след като им приложих няколко серии; - напъди назад и встрани, клекове с гири, мъртва тяга с гири, мини клекове, сумо клек с гири, махове за странична външна част на крака. После пак различни тежести за гръб и ръце.  След  скачането на аеробната тренировка облекчение чувствах на гърба и корема,  където не съм прекалявала.
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #29 -: Май 20, 2014, 14:10:31 pm »
И аз искам линк, Counterfeit!
Имам 10-12 кг да свалям, но също нямам много време. Всички други фактори ги елиминирах - спрях цигарите, диета не спазвам, но се храня достатъчно здравословно, не пия, всеки ден тичам след децата поне един час навън, но пак движението не е достатъчно.
Като бивш активен спортист много ме е яд като се видя в огледалото и там някъде под тлъстинките се крият мускулите ми :D


*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #30 -: Май 20, 2014, 15:19:15 pm »
И аз искам линк  :D. Свалих килограми и обиколки, но имам нужда от стягане.
     
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #31 -: Май 20, 2014, 16:12:46 pm »
Ето, давам :)

По принцип всичко на http://www.bodyrock.tv/
Имат и фейсбук страница https://www.facebook.com/BodyRock.Tv?fref=ts
където редовно постват нови и нови тренировки, включително 30-дневни (примерно) програми. Имат и по-дълги тренировки - от по 30-45 мин., но има и достатъчно кратки.
А и са безплатни. Единственото като минус е, че използват 2-3 уреда, за които аз лично не смятам за оправдано да давам толкова пари (те ги продават), но те лесно могат да се заменят с алтернативи - гирички, торба/сак с пясък и т.н. ;)

Именно заради това допълнително оборудване миналата зима реших да потърся техни тренировки без уреди - написах в Гугъл Bodyrock no equipment и излезе този линк:
http://litealloy.com/workouts/tags?utf8=%E2%9C%93&search

Тук някакъв пич си е направил труда да събере доста техни тренировки без оборудване (или почти без), като пак има и по-дълги, и по-къси като времетраене. Само да отбележа, че в този списък са стари тренировки на Zuzana Light, която е бившата инструкторка в Bodyrock - понастоящем имат друга инструкторка - Lisa-Marie. Съкращението zwow, ако някой се чуди (както аз в началото), е Zuzana's workout of the week :)

Иначе ето сайт и на Зузана, тя си предлага отделни програми (след като вече не е в Bodyrock):
http://www.zuzkalight.com/
Ето я и във ФБ: https://www.facebook.com/ZuzkaLight?fref=ts

Напоследък е въвела някакви минимални такси за някои от програмите си като ZGym например, но пък има предостатъчно тренировки, които са си безплатни (като тия в списъка по-горе и други). 

Хайде, enjoy! :) И пак да кажа - не са за начинаещи/нетренирани хора - може да си докарате някоя травма, ако не сте спортували нищо наскоро. Така че по-внимателно и по колкото можете - аз в началото например правех така - ако тя прави 10 повторения, аз правя 3-4 - а бе колкото можех. Постепенно ще започнете да ги правите целите. До ден днешен обаче има едно упражнение, което аз лично не мога да правя - pistol squat или приклякането и изправянето на един крак, с другия изпънат напред :) Това просто като вметка, де - не че е фатално да не можете да го правите - никак даже :)
Тара, щом правиш тези упражнения, които пишеш, тези тренировки няма да са ти никакъв проблем, то и там има доста подобни упражнения.


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #32 -: Май 21, 2014, 08:11:31 am »
Counterfeit, благодаря  :)
Започнах с разглеждането на първия линк, скоро ще пиша какво съм избрала, като елементи или програма, първо искам да видя всички. Наистина има подобни упражнения каквито аз правя, модифицирани по различен начин и степен на трудност.
Аз имам книга с обяснения и снимки по пилатес, там съм правила доста дълго време  упражнения, от които не се отслабва, но за придобиване контрол на тялото,  цялостно разтягане, каква да бъде позата, а упражненията от поза лицева опора са основополагащи в много други програми.
Пилатеса го ползвам за разгрявка сега.

Днес продължавам с гръб и аеробни - общо 45. мин
1.разгряване - врат, ръце, крака, гръб, повечето елементи от пилатеса
2.горна част - лицеви опори, поза лицева опора със свиване до ъгъл, гребане с тежес, гмуркане, гирички цялостно за ръце, крак напред ръка назад от лицева опора, ренегатско гребане
3.аеробни  скок-подскок с Били

хранене: ограничаване на порциите, вън боклуците и много вода

По повод упражнения вкъщи, за начинаещи бих добавила Синди, но е дълго времето около 50мин.  Сайта на Румяна Илиева, има програми и упражнения, не е нещо, което не сме виждали, но може да бъде за ориентир за последователност и съвети.



*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #33 -: Май 21, 2014, 09:11:03 am »
Сайта на Румяна Илиева, има програми и упражнения, не е нещо, което не сме виждали, но може да бъде за ориентир за последователност и съвети.

Аз точно по неин режим се храня и тренирам с нейните тренировки. Бях месец и половина на тези за начинаещи и сега съм на напреднали уж :)
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #34 -: Май 21, 2014, 11:15:18 am »
Айде, запис, че така се стимулирам.
Кила излишни нямам, обаче трябва да ги разпределя както трябва, че годините си казват думата.
Аз също качвам килограми, когато засиля  физическото натоварване - бързо трупам мускули. Counterfeit го е обяснила. /радвам се да те видя тук, следя ти успехите  :wink:/

Аз не съм пипала нищо от 5-6 години - лежах си на стари лаври, ама идва момент, в който трябва да се помага на природата.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #35 -: Май 21, 2014, 13:24:40 pm »
Таничка, злато си ми ти!!! Ама аз си го зная от многоооооо години, де!  :kiss:
Освен, че си ми soulmate, сега ще си ми и стимул да се стегна.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #36 -: Май 23, 2014, 15:16:17 pm »
Хайде и аз в тази темичка :)
Днес празнувам 10 свалени килограма, като ми остава още месец и малко до края на 90-дневната диета - пишете и от мен препоръка за този режим!  Мисля че мога да се храня така завинаги, ям само хубави неща и се радвам се на храната.
Допреди година наблягах на тренировките, после се опитах да свалям килограми като се засилих за няколко месеца по 4 дни в седмицата по 2-часа тренировка, чувствах се много добре и здрава, но и ми се ядеше за двама :)  Сега просто се движа много и гледам да не се задържам пред компютъра.
Ще се постарая да започна и аз с упражнения у дома, примерно на Руми Илиева или предложените от Counterfeit тук (мерси!).
Успех на всички, да си върнем килограмите и никога вече паласки  :rockon:


*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #37 -: Май 23, 2014, 22:20:33 pm »
Радвам се да помогна :) Защото честно казано, след като видях тия резултати върху себе си, си умирах да споделя с други - точно заради бързия ефект от цялата работа. Ма си требе и труд, де, хич да не е:) Няма да забравя с какво постоянство миналата зима най-методично ставах (не повече от 30-40 мин.) по-рано всеки ден, за да мога да си направя 10-15 мин. тренировка, да взема бърз душ и да се облека, преди да се е събудил Цецуняка :) А бе човек има ли желание за нещо, винаги се намира време и варианти (от гледна точка на един упорит и инатлив Стрелец поне:)

Же, то па големите успехи мойте, ама айде :) Просто бягането ми е страст открай време и се радвам, че напоследък имам възможност да си начеша крастата да участвам тук-там в някои състезания. Тичам си за удоволствие от около 20 години - когато и по колкото имам време, разбира се; но едва последните 2-3 години почнах да се интересувам от по-дълги дистанции и съответно участия в полумаратон, маратон и др. бегачески състезания:)  :cross:
Дари,  :balk_21:  Липсваш ми! Много ще се радвам, ако тренировките ти допаднат!:) И чакам да се видим на лято във Варна!  :hug2:

PS. Допълвам се - на Румяна Илиева тренировките са подобни на тези, които съм посочила по-горе - не съм тренирала по нейни програми, но по това, което прегледах в нета, и с нея няма да сбъркате. Става дума за същото нещо - HIIT (High intensity interval training), или високоинтензивни интервални тренировки. Наистина най-добрият и бърз начин да влезете във форма. Не бих го твърдяла така убедено, ако не го бях изпитала върху себе си.
Успех на всички! :)
« Последна редакция: Май 23, 2014, 22:47:02 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #38 -: Май 24, 2014, 10:28:22 am »
Така, разгледах линковете и още веднъж много благодаря, Counterfeit :).
Спрях се на Зузана за сега, че  има избор от кръгови и интервални тренировки, аз не се чувствам напреднала да карам само на интервални.

моята програма продължава с:
1-ви ден  ZWOW 49 - 35 мин.  цяло тяло /направено, отне ми повече време и почивки :)/
2-ри ден ZWOW67 12 мин. за баланс + 15 мин. таебо
3-ти ден ZWOW65 15 мин. - долна част /тук клякане на един крак не се надявам да успея някога, но не пречи да опитвам/ може да си добавя нещо
4-ти ден горна част 25мин. на Румяна /"адреналин в кръвта"/
5-ти ден таебо 25-30 мин.
6-ти ден   ZWOW 56 8 мин. интервално кардио
7-ми ден аеробика по усмотрение на момента или мързелуване


Успех на всички, дано след време се похвалим
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #39 -: Юни 04, 2014, 23:47:55 pm »
Идвам да се похваля, че чрез диета без въглехидати свалих много лесно 10 кг, като по около кг на седмица свалях. не съм спортувала през това време. Правих я на 2 пъти и сега пак съм я започнала, като между диетите не съм качила тегло. Няма точни правила, няма определени храни в еди колко си часа, просто не се ядат НИКАКВИ въглехидати -хляб, ориз,мед, картофи, мляко ( сирене може) и дори не се ядат плодове  освен домати. Ядат се зеленчуци, месо, риба, яйца, ядки, боб , ей такива неща, но пък на корем. Един ден от седмицата може и въглехидрати.
В първите дни е трудно, докато свикне човек без никакви въглехидрати, но после се свиква. Сега мисля, да я направя докато сваля поне още 5-10 кг и после ще почивам. Имам още общо към 15-20кг да свалям, но вече съм обнадеждена, че наистина ще мога. Каот огладеня и се чудя какво още да изям, хрупам моркови :-). Що моркови изядох в псоледно време, не е истина.
Правя почивки, защото не съм убедена, че тази диета е супер здравословна в дългосрочен план, но за 1-2 месеца човек да свали килца, мисля, че не е толкова вредно. Не бих ви съветвала да я правите ако имате проблеми с хоелстерола обаче.