0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравословно отслабване
« -: Май 20, 2010, 13:06:55 pm »
Здравей Лазар,
добре дошъл и предварително благодарности за отделеното време и професионално мнение!
Аз съм на 34г., 170см, 69кг, едва удържам да не премина заветната граница на 70-те  Спортувам, но не редовно - 1-2 седмично плуване по 40-50 дължини или 40-50мин., а от 2 седмици включих и по 200 коремни преси вечер.
Нямам много време и работата ми е на бюро. Хранителния ми режим се нуждае от професионални корекции, защото залитам в крайности и нямам постоянни резултати.
За последните 2-3 години всеки мой опит да сляза под 60кг. приключва с краткотраен резултат, а след време с 1-2кг отгоре на старото ми тегло.
Сватбата ми е след 1 месец и трябва да вляза в по-добра форма от настоящата, а в същото време съм и в процес на бебеправене и здравословното отслабване е за предпочитане. Помагайте!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #1 -: Май 20, 2010, 19:47:06 pm »
Здравей Оливия,

най-доброто, което можеш да направиш за себе си, е да започнеш да се храниш добре и да спортуваш ... сега! Важно е и за твоето тяло, важно е и за бъдещото бебе.

Опитът ти е показал, че резултатът от т.нар. диети за отслабване най-често е връщане до изходно ниво + нерядко - 1-2 кг бонус. Най-вероятно ти направило впечатление, че качването на килограми никога не се случва от самосебе си и никога не се случва "просто така". То винаги е следствие от един или няколко фактора.

Тези фактори най-често са:
- лош подбор на храни, които консумираме или твърде много храна
- недостатъчно физическа активност
- емоции

Доста често става въпрос за комбинация от тези фактори. Така че щом имаме килограми, които очевидно не носят функционалност на тялото ни, първо е важно да установим причината, поради която сме ги натрупали.

Това, че плуваш 1-2 часа седмично и че правиш коремни преси е по-добре отколкото да не правиш нищо. Имай предвид обаче следното - седмицата е 168 часа и 2-3 часа физическо натоварване са крайно недостатъчно за нашето тяло. Което междувпрочем има НУЖДА да се натоварва физически и при това - РЕДОВНО, първо и основно - за да бъде здраво.

Всъщност това е целта на правилното хранене и спорта - ЗДРАВЕ. Защотот единствено когато сме здрави, можем да изглеждаме добре. Повечето от т.нар. диети за сваляне ни карат да се чувстваме зле, да нямаме енергия, а някои ограбват тялото ни и от есенциални хранителни вещества. Не е нужно да мъчиш тялото си повече.

След малко ще пусна няколко статии от нашия сайт. Ако след това имаш още въпроси, ще се радвам да ги зададеш. Ако евентуално въпросите изискват по-пространно изложение - може да се видим в нашата зала.

поздрави
Лазар
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #2 -: Май 21, 2010, 11:58:15 am »
И аз да се включа в тази тема, независимо, че смятам да консултирам наживо в Пловдив.

С една дума при мен ситуацията е трагична от гледна точка на тегло и движение.

Години: 40 (без един месец), височина/тегло: 158/82  :( Причините за състоянието ми:
- спиране на цигари
- заседнал начин на живот (без никакви упражнения и почти нулево движение)
- 4 инвитро процедури, като първите със зверска стимулация, вторите с естроген и прогестерон, но достатъчно при всяка процедура да кача по 2 кила, които не мога да сваля.

Хранителен режим:
- сутрин: през седмицата - черно кафе без захар на гладно, събото неделно - нещо за закуска, което може да бъде или овесени ядки с кисело мляко или баничка  :oops:
- обед : салата + нещо (мръвка на скара / сирене пане) или пък пица / спагети + бира (независимо от менюто) - всичко това се консумира в кварталната пицария
- вечер : готвено или мръвка (на скара или в йена) с гарнитура със салата и чаша вино
От време на време - по чашка ракийка на вечеря
Под гарнитура разбирам - най-често ориз в различни разновидности (и ориза и начина на приготвяне), арабски кускус, пълнозърнести спагети, картофи (сравнително рядко).
Като месо - основно свинско (основно филе, понякога бут без мазнина), телешко, пилешко без кожа.
Риба почти не ям, за сметка на това обожавам морски дарове - миди, скариди, калмари, хайвер.
Хляб - домашен пълнозърнест от машината, по една-две филийки - само вечер.

Що се отнася до спорта и движенията: като малка съм играла една година балет, активно ветроходство 15-на години, една година каланетика.
В момента единственото ми движение е разхождане на кучето сутрин около час (сериозно ходене, защото е на повод) но 1 седмица на всеки 3  :oops:

Още една голяма черна точка: отвратително работно време, т.е. от 10 до... най-рано 19 часа, съответно пълна невъзможност последното ми хранене за деня да е преди 18ч.

Това, което искам да постигна - отслабване до тегло около 60 кг, поетапно и със задържане на теглото, без йойо ефект.
« Последна редакция: Май 21, 2010, 12:02:50 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #3 -: Август 01, 2011, 12:06:45 pm »
А какво ще кажете за Витаслим, някой ползвал ли го е и възможно ли е да навреди ако си примерно преди инвитро порцедура по накакъв начин!???
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #4 -: Август 03, 2012, 22:05:34 pm »
Здравейте и от мен! Много ми се иска тези позабравени теми отново да станат активни, защото аз имам опит, който да споделям и ще ми бъде приятно да помогна и на други хора с наднормено тегло да отслабнат трайно и без йо-йо ефект, ако желаят. Интересно ми е да знам и опита на другите хора за здравословно отслабване. До скоро, момичета и момчета.
Вашата възможност за допълнителни доходи! За повече информация - свържете се с мен.
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #5 -: Август 04, 2012, 12:25:29 pm »
Ползвам Детоксикацията, препоръките и системата на д-р Атанас Михайлов.
Не съм била с наднормено тегло, но оперделено бях качила покрай ин-витрото и неправилните хранителни режиим килограми, които не харесвах и бяха излишни.
Сега всичко при мен е ок. Продължавам да правя Детоксикациите, но вече не свалям по много, защото вероятно съм постигнала оптималното ми тегло. А най-важното е, че се чувствам добре и не се разболявам с честотата в предишните години.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Здравословно отслабване
« Отговор #6 -: Август 10, 2012, 17:59:18 pm »
anajens,
Пих този Витаслим, ама нищо не ми помогна, след това реших да пробвам с Акай, но свалих 3 кила и половина, но после пак взех да катеря нагоре. Сега съм си на старото, добре изпитано и доказало ефект поне при мен кафе за отслабване Витаголд, ако го няма в аптеката, може да се поръча. Поне в моята аптека е така. От вчера съм на него и ето 1 килограм съм вече надолу. пие се 2 месеца и е доста ефикасно, но тъй като ми горчи и леко люти, защото има екстракт от люта чушка си го подслаждам с малко захар или мед по желание. Ама всичко е до организъм де :) на някои може да помогне на други не.
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2012, 23:09:15 pm »
Мира,каква е тази детоксикация?Къде да намеря информация?От бременността ми останаха 10 кг,които много ми пречат.Кърмя и не мога да гладувам,яде ми се.Гледам да се ограничавам,но резултат засега няма
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2012, 14:48:39 pm »
А, бе нищо не ми помогна за това отслабване, оказа се, че никой продукт няма да ми повлияе добре, защото имам ИР и трябва да оправя първо инсулина. Сиофор 1000 по схема и здравословно хранене, малко разходки по час-два на ден и това е.
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #9 -: Януари 26, 2014, 08:48:12 am »
Привет!
Трудното отслабване до колкото разбрах при мен до голяма степен се дължи на недостатъчен прием на полезните мазнини. Такива мазнини са Омега 3 и Омега 6. Те се съдържат най-вече в семена от слънчоглед, тиква, орехи, сусам, други семена и риба.  Когато баланса на мазнините е нарушен и се приемат по-вече мазнини от животински произход се наблюдават проблеми с трудно отслабване, предменструален синдром, задържане на вода, висок кръвно налягане, предразположеност към инфекции, намалена способност за учене или памет, суха кожа, проблеми с глюкозата в кръвта и др.
Другото, което си харесах е да консумирам по-вече плодове и зеленчуци. Идеята е да са различни по свят и вид за деня. Например 5 вида по-възможност с различен цвят или отенък.
Знам, че е по-добре а ям жито вместо хляба от магазина, но мие трудно да го реализирам.
При мен промяната на хранителните навици става постепенно и няма как да е иначе, защото човек си променя навиците по-трудно и за по-дълъг период от време.
Сега само забелязвам, че бавно, но сигурно съм почнала да отслабвам. Не е нужно да имате всичките симптоми, но си струва да се опита с мазнините и плодовете. Имам по вече енергия.
А що се отнася за упражненията и спорта съм чувала, че "Най-добрите упражнения са тези, които правите", тоест по добре нещо от колкото нищо. А когато свикна да правя нещо редовно и се запозная с тялото си може и да отида на фитнес инструкция. Идеята е да е редовно и приятно занимание, което наистина зарежда.

Според мен не диетите, а балансираното хранене и спорта са кючът към здравето.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2014, 12:50:09 pm »
Katia2012
Може да включиш и Кокосово масло, Авокадо  :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2014, 18:13:29 pm »
и масло от рапица :)
[/url][/url]
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #12 -: Април 23, 2014, 15:37:51 pm »
Здравейте,
Помощ! Ето ме и мен: 164 висока, 64 кг. след последния 5 опит инвитро. Работа - на бюро. Народни танци - 2 пъти седмично. Ядене: овесени ядки, кисело мляко, сирене - козе (домашно), черен хляб (домашен), домашно пилешко месо, кафе, чай на гладно, огромна зелева салата на вечеря, понякога по две квадратчета черен шоколад и 100 гр. червено вино. Не комбинирам месо и сирене на едно ядене. Ходя пеша, но не всеки ден. И да си призная - май почти не пия вода. Искам да стана около 58 кг. Просто не мога да гледам това 6  :) А да, опитвала съм с фемимодел - не съм гладна, но и не отслабвам, с витаголд и зелен чай ми "събуждат" колита. Дайте ъкъл какво да правя.
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #13 -: Април 23, 2014, 18:41:47 pm »
Като начало започни наистина с прием на много вода.
Можеш да опиташ протеинова диета, ако я съчетаеш с активен спорт, мисля, че ще ти даде резултат.

Аз не съм фен на домашното мляко, прекалено високо маслено ми идва. Калция не се усвоява при висока масленост, но виж мазнинките се усвояват. Аз не съм яла/пила от години домашно мляко и да ти кажа, кожата ми се изчисти и май това ми бяха първите свалени килограми, тогава.
[/url][/url]
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #14 -: Април 23, 2014, 20:11:22 pm »
Jasmin, под протеинова диета Дюкян ли имаш в предвид?
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #15 -: Април 23, 2014, 21:55:10 pm »
тц:
http://fitnesinstruktor.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0/

Ама си трябва и много упражнения.
Програмата на Сидни Крауфорд е подходяща, ама ви трябва поне час свободен.
[/url][/url]
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #16 -: Април 23, 2014, 22:34:49 pm »
Сидни е страхотна,  плавно преминаване от начинаещи  към по-напреднали,  гиричките и коремните ги харесвам много.

Иначе тае бо в зала или в домашни условия с Били Бланкс, голямо скачане и потене  :lol:
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #17 -: Април 23, 2014, 22:52:02 pm »
тц:
http://fitnesinstruktor.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0/

Ама си трябва и много упражнения.
Програмата на Сидни Крауфорд е подходяща, ама ви трябва поне час свободен.
Същото е с тази разлика, че няма дни само на протеини. От опит- успешно се свалят килограми, но и много трябва да се внимава.
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #18 -: Май 15, 2014, 11:01:12 am »
Момичета, идвам да се похваля, че успях да се отслабна и да си върна килограмите от преди бременността. Свалих около 11 килограма и вече съм 53-54 килограма. Постигнах това с 90- дневната диета, много е лека, не ограничаваща и най- важно не се гладува;) Самият режим го завърших на 12 януари, след което направих три месеца почивката за стабилизиране на килограмите, не съм повишила телото си, задържах постиганатото, дори се надявам да сваля и последните три килограма и да се върна на моминските мерки:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #19 -: Май 15, 2014, 14:58:06 pm »
Момичета, идвам да се похваля, че успях да се отслабна и да си върна килограмите от преди бременността. Свалих около 11 килограма и вече съм 53-54 килограма. Постигнах това с 90- дневната диета, много е лека, не ограничаваща и най- важно не се гладува;) Самият режим го завърших на 12 януари, след което направих три месеца почивката за стабилизиране на килограмите, не съм повишила телото си, задържах постиганатото, дори се надявам да сваля и последните три килограма и да се върна на моминските мерки:)

Аз също успях да сваля 12кг с този режим. При мен даде много добри резултати, свалих доста и от обиколките. Завърших режима на 6-ти декември миналата година, качила съм 1кг и това беше още през януари-февруари.
     
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #20 -: Май 15, 2014, 15:27:00 pm »
Браво Теди, браво Дани  :D
И на мен ми предстои и събирам сили, че нещо не мога да започна... Имам 10 кг за сваляне  :?
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #21 -: Май 15, 2014, 19:11:54 pm »
Врабчо, ще ги свалиш само се мотивирай и я почвай, лека е, само плодовия малко по тежкън, ама се свиква.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #22 -: Май 15, 2014, 19:30:39 pm »
Теди, изглеждаш страхотно  :biglove:  !
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #23 -: Май 15, 2014, 19:48:28 pm »
браво ,момичета!Явно само при мен тази диета не работи.Правих я и след първото раждане,правих я и сега и нищо -  ама наистина нищо ,защото 2 та килограма дето свалих,изобщо не мога да нарека успех. :(
 С първата бременност качих над 30 кг. и ги свалих с Дюкан и плуване.С втората качих 22 кг.  и сега имам 10 кг, за сваляне ,но все още кърмя и не мога да започна Дюкан.От 1.04 ходя на фитнес и съм ограничила тестото и плодовете.На кантара не се отразява много (1-2 кг.),но по дрехите разбирам,че обиколките са намалели.
<br />
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #24 -: Май 15, 2014, 21:23:25 pm »
При мен народните танци помагат. За два месеца съм свалила три килограма. От фитнеса преди това почти никакъв резултат. Явно мотивацията е различна  :D



   La vita è bella
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #25 -: Май 19, 2014, 14:37:40 pm »
При мен народните танци помагат. За два месеца съм свалила три килограма. От фитнеса преди това почти никакъв резултат. Явно мотивацията е различна  :D
От другата седмица и мятам народните танци, дано има ефект :)

*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #26 -: Май 20, 2014, 07:34:48 am »
Браво, момичета за успешните диети!
Това за мен би било мъчение, не мога да издържам на на толкова дълго ограничение.

След зимата не си харесвам ръцете, отпуснах ги на чаша вино и мезета.
От седмица увеличих физическото натоварване - 40-50 мин. стягане, разтягане, гирички + 20 мин. аеробни.
Сега всичко ме боли, ще мисля да да разделя долна, горна част в съчетание с динамичните
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #27 -: Май 20, 2014, 11:55:14 am »
.На кантара не се отразява много (1-2 кг.),но по дрехите разбирам,че обиколките са намалели.
Точно така. Както е известно, мускулите тежат повече от мазнината, затова щом тренираш, килограмите няма и да мърдат много надолу. Мен кантарът пък изобщо не ме вълнува - никога не съм имала такъв вкъщи, тегля се веднъж на годината примерно, ако отида на гости някъде, където имат кантар ;)
За мен значение имат само обиколките, а и цялостната стегнатост. Диети не спазвам - е, естествено някои неща гледам да ограничавам, но чак диета - трудно спазвам, чревоугодник съм си голям и туйто. Залагам на движението повече - бягане и високоинтензивни тренировки на всички мускулни групи.
Момичета, повярвайте ми, съвсем не е нужно да прекарвате часове във фитнеса - има тренировки в нета от по 10-15 минути, с които ще се лее пот от вас все едно два часа сте бягали и ще се стегнете и отслабнете цялостно много по-бързо. Открих ги миналата зима и за 1-2 месеца ефектът беше видим навсякъде - големи минуси в сантиметрите и много по-стегнато тяло. Винаги съм спортувала нещо (най-често бягане, но и танци и какво ли още не през годините), но за първи път виждах такива резултати с толкова малко вложено време на ден. Най-ценно ми беше точно това, че ми пестят време - сутрин преди работа, тренировка плюс душ, че и обличане - 30-40 мин. Едно ходене на фитнес ви отнема поне 2 часа с отиването и връщането.
Пращала съм тия линкове на много мои приятелки, само една обаче беше сериозна и смъкна 7-8 см от обиколката на д-то за 2-3 месеца. Значи вярно, брутални са и може би затова не всеки се захваща - но то пък оставаше и да искам хем да е само 10 мин. на ден, хем да има главозамайващи резултати :) No pain no gain, както се казва :)
Ако някой се интересува, мога да му пратя инфо на лични или тук, ако е разрешено.


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #28 -: Май 20, 2014, 13:48:34 pm »
Counterfeit, давай линковете с упражнения :)   Искам да съкратя времето на тренировка като обхващам цялото тяло.

Аз имам 3-4 излишни килограми от  прекаляване с хранене. Движа се много, спортувам, но сега искам релеф.
Нямам време в момента за фитнес, но пък тежести имам вкъщи за укрепване на мускулатура.
Днес отново претренирах и резултата, че след душа ми идеше да  се пльосна обратно  в леглото вместо да съм заредена с енергия. 

Сега дупето, краката и трицепсите ми пушат след като им приложих няколко серии; - напъди назад и встрани, клекове с гири, мъртва тяга с гири, мини клекове, сумо клек с гири, махове за странична външна част на крака. После пак различни тежести за гръб и ръце.  След  скачането на аеробната тренировка облекчение чувствах на гърба и корема,  където не съм прекалявала.
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #29 -: Май 20, 2014, 14:10:31 pm »
И аз искам линк, Counterfeit!
Имам 10-12 кг да свалям, но също нямам много време. Всички други фактори ги елиминирах - спрях цигарите, диета не спазвам, но се храня достатъчно здравословно, не пия, всеки ден тичам след децата поне един час навън, но пак движението не е достатъчно.
Като бивш активен спортист много ме е яд като се видя в огледалото и там някъде под тлъстинките се крият мускулите ми :D


*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #30 -: Май 20, 2014, 15:19:15 pm »
И аз искам линк  :D. Свалих килограми и обиколки, но имам нужда от стягане.
     
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #31 -: Май 20, 2014, 16:12:46 pm »
Ето, давам :)

По принцип всичко на http://www.bodyrock.tv/
Имат и фейсбук страница https://www.facebook.com/BodyRock.Tv?fref=ts
където редовно постват нови и нови тренировки, включително 30-дневни (примерно) програми. Имат и по-дълги тренировки - от по 30-45 мин., но има и достатъчно кратки.
А и са безплатни. Единственото като минус е, че използват 2-3 уреда, за които аз лично не смятам за оправдано да давам толкова пари (те ги продават), но те лесно могат да се заменят с алтернативи - гирички, торба/сак с пясък и т.н. ;)

Именно заради това допълнително оборудване миналата зима реших да потърся техни тренировки без уреди - написах в Гугъл Bodyrock no equipment и излезе този линк:
http://litealloy.com/workouts/tags?utf8=%E2%9C%93&search

Тук някакъв пич си е направил труда да събере доста техни тренировки без оборудване (или почти без), като пак има и по-дълги, и по-къси като времетраене. Само да отбележа, че в този списък са стари тренировки на Zuzana Light, която е бившата инструкторка в Bodyrock - понастоящем имат друга инструкторка - Lisa-Marie. Съкращението zwow, ако някой се чуди (както аз в началото), е Zuzana's workout of the week :)

Иначе ето сайт и на Зузана, тя си предлага отделни програми (след като вече не е в Bodyrock):
http://www.zuzkalight.com/
Ето я и във ФБ: https://www.facebook.com/ZuzkaLight?fref=ts

Напоследък е въвела някакви минимални такси за някои от програмите си като ZGym например, но пък има предостатъчно тренировки, които са си безплатни (като тия в списъка по-горе и други). 

Хайде, enjoy! :) И пак да кажа - не са за начинаещи/нетренирани хора - може да си докарате някоя травма, ако не сте спортували нищо наскоро. Така че по-внимателно и по колкото можете - аз в началото например правех така - ако тя прави 10 повторения, аз правя 3-4 - а бе колкото можех. Постепенно ще започнете да ги правите целите. До ден днешен обаче има едно упражнение, което аз лично не мога да правя - pistol squat или приклякането и изправянето на един крак, с другия изпънат напред :) Това просто като вметка, де - не че е фатално да не можете да го правите - никак даже :)
Тара, щом правиш тези упражнения, които пишеш, тези тренировки няма да са ти никакъв проблем, то и там има доста подобни упражнения.


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #32 -: Май 21, 2014, 08:11:31 am »
Counterfeit, благодаря  :)
Започнах с разглеждането на първия линк, скоро ще пиша какво съм избрала, като елементи или програма, първо искам да видя всички. Наистина има подобни упражнения каквито аз правя, модифицирани по различен начин и степен на трудност.
Аз имам книга с обяснения и снимки по пилатес, там съм правила доста дълго време  упражнения, от които не се отслабва, но за придобиване контрол на тялото,  цялостно разтягане, каква да бъде позата, а упражненията от поза лицева опора са основополагащи в много други програми.
Пилатеса го ползвам за разгрявка сега.

Днес продължавам с гръб и аеробни - общо 45. мин
1.разгряване - врат, ръце, крака, гръб, повечето елементи от пилатеса
2.горна част - лицеви опори, поза лицева опора със свиване до ъгъл, гребане с тежес, гмуркане, гирички цялостно за ръце, крак напред ръка назад от лицева опора, ренегатско гребане
3.аеробни  скок-подскок с Били

хранене: ограничаване на порциите, вън боклуците и много вода

По повод упражнения вкъщи, за начинаещи бих добавила Синди, но е дълго времето около 50мин.  Сайта на Румяна Илиева, има програми и упражнения, не е нещо, което не сме виждали, но може да бъде за ориентир за последователност и съвети.



*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #33 -: Май 21, 2014, 09:11:03 am »
Сайта на Румяна Илиева, има програми и упражнения, не е нещо, което не сме виждали, но може да бъде за ориентир за последователност и съвети.

Аз точно по неин режим се храня и тренирам с нейните тренировки. Бях месец и половина на тези за начинаещи и сега съм на напреднали уж :)
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #34 -: Май 21, 2014, 11:15:18 am »
Айде, запис, че така се стимулирам.
Кила излишни нямам, обаче трябва да ги разпределя както трябва, че годините си казват думата.
Аз също качвам килограми, когато засиля  физическото натоварване - бързо трупам мускули. Counterfeit го е обяснила. /радвам се да те видя тук, следя ти успехите  :wink:/

Аз не съм пипала нищо от 5-6 години - лежах си на стари лаври, ама идва момент, в който трябва да се помага на природата.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #35 -: Май 21, 2014, 13:24:40 pm »
Таничка, злато си ми ти!!! Ама аз си го зная от многоооооо години, де!  :kiss:
Освен, че си ми soulmate, сега ще си ми и стимул да се стегна.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #36 -: Май 23, 2014, 15:16:17 pm »
Хайде и аз в тази темичка :)
Днес празнувам 10 свалени килограма, като ми остава още месец и малко до края на 90-дневната диета - пишете и от мен препоръка за този режим!  Мисля че мога да се храня така завинаги, ям само хубави неща и се радвам се на храната.
Допреди година наблягах на тренировките, после се опитах да свалям килограми като се засилих за няколко месеца по 4 дни в седмицата по 2-часа тренировка, чувствах се много добре и здрава, но и ми се ядеше за двама :)  Сега просто се движа много и гледам да не се задържам пред компютъра.
Ще се постарая да започна и аз с упражнения у дома, примерно на Руми Илиева или предложените от Counterfeit тук (мерси!).
Успех на всички, да си върнем килограмите и никога вече паласки  :rockon:


*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #37 -: Май 23, 2014, 22:20:33 pm »
Радвам се да помогна :) Защото честно казано, след като видях тия резултати върху себе си, си умирах да споделя с други - точно заради бързия ефект от цялата работа. Ма си требе и труд, де, хич да не е:) Няма да забравя с какво постоянство миналата зима най-методично ставах (не повече от 30-40 мин.) по-рано всеки ден, за да мога да си направя 10-15 мин. тренировка, да взема бърз душ и да се облека, преди да се е събудил Цецуняка :) А бе човек има ли желание за нещо, винаги се намира време и варианти (от гледна точка на един упорит и инатлив Стрелец поне:)

Же, то па големите успехи мойте, ама айде :) Просто бягането ми е страст открай време и се радвам, че напоследък имам възможност да си начеша крастата да участвам тук-там в някои състезания. Тичам си за удоволствие от около 20 години - когато и по колкото имам време, разбира се; но едва последните 2-3 години почнах да се интересувам от по-дълги дистанции и съответно участия в полумаратон, маратон и др. бегачески състезания:)  :cross:
Дари,  :balk_21:  Липсваш ми! Много ще се радвам, ако тренировките ти допаднат!:) И чакам да се видим на лято във Варна!  :hug2:

PS. Допълвам се - на Румяна Илиева тренировките са подобни на тези, които съм посочила по-горе - не съм тренирала по нейни програми, но по това, което прегледах в нета, и с нея няма да сбъркате. Става дума за същото нещо - HIIT (High intensity interval training), или високоинтензивни интервални тренировки. Наистина най-добрият и бърз начин да влезете във форма. Не бих го твърдяла така убедено, ако не го бях изпитала върху себе си.
Успех на всички! :)
« Последна редакция: Май 23, 2014, 22:47:02 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #38 -: Май 24, 2014, 10:28:22 am »
Така, разгледах линковете и още веднъж много благодаря, Counterfeit :).
Спрях се на Зузана за сега, че  има избор от кръгови и интервални тренировки, аз не се чувствам напреднала да карам само на интервални.

моята програма продължава с:
1-ви ден  ZWOW 49 - 35 мин.  цяло тяло /направено, отне ми повече време и почивки :)/
2-ри ден ZWOW67 12 мин. за баланс + 15 мин. таебо
3-ти ден ZWOW65 15 мин. - долна част /тук клякане на един крак не се надявам да успея някога, но не пречи да опитвам/ може да си добавя нещо
4-ти ден горна част 25мин. на Румяна /"адреналин в кръвта"/
5-ти ден таебо 25-30 мин.
6-ти ден   ZWOW 56 8 мин. интервално кардио
7-ми ден аеробика по усмотрение на момента или мързелуване


Успех на всички, дано след време се похвалим
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #39 -: Юни 04, 2014, 23:47:55 pm »
Идвам да се похваля, че чрез диета без въглехидати свалих много лесно 10 кг, като по около кг на седмица свалях. не съм спортувала през това време. Правих я на 2 пъти и сега пак съм я започнала, като между диетите не съм качила тегло. Няма точни правила, няма определени храни в еди колко си часа, просто не се ядат НИКАКВИ въглехидати -хляб, ориз,мед, картофи, мляко ( сирене може) и дори не се ядат плодове  освен домати. Ядат се зеленчуци, месо, риба, яйца, ядки, боб , ей такива неща, но пък на корем. Един ден от седмицата може и въглехидрати.
В първите дни е трудно, докато свикне човек без никакви въглехидрати, но после се свиква. Сега мисля, да я направя докато сваля поне още 5-10 кг и после ще почивам. Имам още общо към 15-20кг да свалям, но вече съм обнадеждена, че наистина ще мога. Каот огладеня и се чудя какво още да изям, хрупам моркови :-). Що моркови изядох в псоледно време, не е истина.
Правя почивки, защото не съм убедена, че тази диета е супер здравословна в дългосрочен план, но за 1-2 месеца човек да свали килца, мисля, че не е толкова вредно. Не бих ви съветвала да я правите ако имате проблеми с хоелстерола обаче.


  
Re: Здравословно отслабване
« Отговор #40 -: Юни 22, 2014, 18:09:30 pm »
Препоръчвам ви филма "Глад за промяна"...обяснява се защо диетите не са ефективни и че най- добре е да се промени начина на хранене и то да е с полезни и прости продукти - зеленчуци и плодове, ядки, семена. На мен ми подейства много замислящо този филм, мисля че не е толкова трудно...аз реших, че няма да ям нищо в опаковка като начало.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Здравословно отслабване
« Отговор #41 -: Октомври 15, 2014, 12:34:15 pm »
Рецептата е една: спорт, здравословно хранене и много воля!