0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
в четвъртък с още две съфорумки сме там на линия, да видим ще се справим ли или не  :lol:,

 Тук разпознах себе си :) Трите Марии да видим каква ще я свършим. Мен само забраната за пиене на вода малко ме притеснява, но... ще видим :)
Здравейте, на 16 години съм, висок съм около 177 и тежа 68-69 кг. Попринцип не тренирам редовно и не обръщам много внимание на храната, но не ям тлъсто и се ограничавам максимално с пърженото. Главната ми цел е да премахна мазнините от корема и да бъда напълно изчистен, също така добре до уформя бицепс. Преди 25 дена претърпях операция от апендецит и скоро искам да почна сериозни тренировки. Аз обмислям да ходя на лостове и да тичам, като тичането да е спринт и после нормално и да ги редувам, докато се изморя. Но съм сигурен, че някой ще може да ме посъветва за по-добър хранителен режим и определено разпределяне на тренировките, за да има максимален резултат.
*
Спринт не ти трябва, освен ако нямаш амбиции в този спорт  :wink: За отслабване - продължително бягане или ходене /ако е на пътека/.
За тренировките - във всяка добра зала има инструктори - съветвай се кои групи мускули да тренираш и как, а също и какъв ефект търсиш.
Храни се с балансирана и пълноценна храна и внимавай с добавките. Според мен килограмите са ти добре.
Посъветвай се с лекар кога можеш да започнеш да тренираш - претърпял си операция, все пак.
« Последна редакция: Март 29, 2012, 15:49:40 pm от Елфи »
*
Спринт не ти трябва, освен ако нямаш амбиции в този спорт  :wink: За отслабване - продължително бягане или ходене /ако е на пътека/.
Же, обикновено с теб сме на едно мнение по спортни въпроси, но този път ще ми позволиш да не се съглася с теб :wink:
 Напротив, редуване на спринтове с бавно бягане или ходене, е много по-ефективно за отслабване от продължителното бягане с монотонна скорост. Или т.нар. интервално бягане, за което мисля, че говори момчето - защото казва, че ще редува спринтове с нормално бягане.

За изгаряне на мазнини това е наистина много ефикасно (изпитан от мен метод). За сведение - когато за първи път пробвах интервална тренировка, за 15-20мин. се изморих в пъти повече, отколкото ме изморяваше 30-40мин. бягане с равномерна скорост - направо не можех да повярвам, че за 15 мин. може да каталясаш така 8O :D Но е факт.
Не е обаче за нетренирани/начинаещи определено. Много е натоварващо просто и трябва човек да е в прилична спортна форма, преди да започне да го прави.

Ето малко инфо за интервалното бягане:
http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki


Разбира се, най-добре е комбинация - някои дни продължително бягане, в други - кратки интервални тренировки (които освен всичко пестят и време :wink:), хубаво е и силови тренировки да има. С две думи най-добре е комплекс от всичко - хем да се тренират и стегнат всички мускулни групи, хем да се гори мазнотия, хем да има и разнообразие - всички знаем, че тялото бързо свиква с един и същ тип тренировка, и в резултат на това тя спира да има ефект - колкото и да се потим... :)
« Последна редакция: Март 30, 2012, 15:15:54 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
Ако някой може да ми каже как да тренирам за да постигна добра коремна преса. Благодаря предварително.

__________________________
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 20:32:34 pm от Елфи »