0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #20 -: Май 17, 2010, 19:50:16 pm »
Лисо ма, що не пробваш с оризова каша, може да й хареса, след това дай някакъв плод с кашата и след известно време пробвай пак със зеленчук :)
Деси ядеше всичко и по много, и сега е така де :wink:
Елена много трудно прояде плодове, например, но сега няма никакви проблеми, яде всичко и тя. Така че пробвай, изчакай и т.н. :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #21 -: Май 17, 2010, 20:13:28 pm »
:)Разбрах:)
Няма да я насилвам и ще опитам с оризова каша:) Дано и хареса:)

:)))))))))))Коки, скоро вероятно няма да ми стигат лъжиците само за нея ама нали все един от тримата трябва да ми "провали организацията":)))))))))))))))))
Тъкмо влязоха в ритъм след заминаването на баща им:))))))
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #22 -: Май 17, 2010, 20:38:02 pm »
Лис, и моята Дари прояде много трудно с лъжицата, в началото й беше толкова странно, че и аз имах чувството, че това захранване е егати сложната и непосилна за мен задача :oops:Ние започнахме обаче с оризова каша и плодове /круша, ябълка/. Е, за една седмица започна да яде все едно цял живот е яла с лъжица. :D
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #23 -: Май 17, 2010, 21:00:00 pm »
Нищо Пете, 2 от 3 си е супер бройка  :lol:
Шегувам се, разбира се.
Много, много са различни децата. Ето твоите са от едно котило и пак се различават в много неща, нали?
Тва е, жалко че не става по книга, поне нямаше да се притесняваме постоянно дали не грешим някъде.
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #24 -: Май 17, 2010, 21:16:58 pm »
Абе няма място за притеснение, тя лиса вече 6м. показа, че е смела майка, така че продължавай в същия дух и се осланяй най-вече на инстинкта си. На мен поне това, вече почти 4г. ми помага най-много и смелост, разбира се, няма място за отстъпление. За съжаление или за радост не носим отговорност само за себе си, така че .... смело :lol:
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #25 -: Май 17, 2010, 21:43:20 pm »
весела седмица и здрави дечица!

Жорето отново е на ясла ,след 3 месеца у нас.Дано се е закрепил и скоро да няма болести.Очаквах да е много драматично връщането,но се оказа много лесно и безпроблемно.Аз започвам работа и се чудя как ще се справим,ако боледува като преди на 2 седмици.

Жорето обича много броколи ,но той си яде всичко .Едниственото нещо,което отказваше в началото и му се повръщаше е тиквичките.Свикна с тях постепенно.Първо слагах малка лъжичка от тях в друго пюре,после по 2 ,по 3 и така увеличавах постепенно.
Лисе и аз щях да ти пиша за кашата,но видях,че Стефи ти е писала.Аз започнах с каша да захранвам - четох,че се приема много добре от децата и е най-близката до млякото храна.Ако и харесва кашата ,после ще можеш да слагаш и разни зеленчуци и плодове в нея.

Браво на проходилото Митаче!
<br />
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #26 -: Май 17, 2010, 22:42:55 pm »
парси, честито ти ходещо момченце!

лис, и при моя син в началото беше зор със захранването, но добре, че са момичетата тук и ме посъветваха мноооого бавно да му въвеждам нови храни. Сега яде в общи линии всичко и отваря уста автоматично (но трябва да е достатъчно изгладнял). Стискам ти палци скоро да почне да хапва и Никол. А за омазването - ние сме царе. Че понякога не само себе си омазва и стола, ами и мен или баща си. Също така понякога намирам остатъци от пюре по главата или в ухото. Засърбяло го нещо, докато ядял и решил да се почеше.  :lol:

инке, прасковата и кайсията ги водят алерген заради това, че са мъхести. Но ако са обелени, няма проблем да му даваш. Мисля, че аз дадох към 7 м. (на пюретата на хип пише, че са за след четвърти). Манго още не съм му давала. Сигурно след годинка.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #27 -: Май 17, 2010, 22:52:53 pm »
забравих одеве да честитя на Митаче прохождането- да са му здрави крачетата, само в правилна посока да го водят
аз пък манго давам и на двете от 7 месец- Стефания го обожава този плод, Преславка му се мръщеше, ама тя в началото на всичко се мръщеше
да не казвам голяма дума, ама има изгледи да отбия Преслава вече
мислех, че ще стигаме Крали Марко  :D :D :D
Зори, дано няма болести  :?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #28 -: Май 17, 2010, 23:10:25 pm »
И аз забравих да честитя самостоятелните стъпки:)
Парси, честито и да е здрав:)

Зори, дано болестите са останали назад.

Деси, и в носа е много приятно като влезе оранДжаво пюре:)))))

Лека и спокойна вечер:)

Икебаната (Деян Неделчев) пее по нова, поздравявам ви:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
« Последна редакция: Май 17, 2010, 23:14:30 pm от Lisko »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #29 -: Май 17, 2010, 23:13:28 pm »
здравейте и от мен!!!
Честито проходило Митаче!!!
Аз има въпрос, според вас възможно ли е тъй като последните 3 дни давам на бебка сок от череши от това да и е тъмно зелено акото или е друга причината?
другото за което си мисля е да не е настинала малко?
и имам още един въпрос- какво ви е мнението за бънджито. Дали и от кога?

Извинявай, но ти с кого и по какви причини се състезаваш - сок на три месеца и половина, бънджи?
За соковете - каквито и да било в тази ранна кърмаческа възраст,  е коментирано доста. Ползвай търсачката. От мен ще кажа само, че НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ и че може в бъдеще да бъдат причина за гастро-ентерологичен проблем при детето ти.
По въпроса за бънжи-то - незнам къде и кво четеш, обаче то се препоръчва когато детето не само може да седне , но и може да се изправи с опора. Само не ми пиши, че твоето дете на почти 4 месеца може това! Иначе съм против проходилка или бънджи.

Мини, по въпроса за броколите - и Вики ги яде. И  брюкселско зеле яде, но домашно отгледани и домашно приготвени.

Парси, честит ти проходил юнак!

За прояждането с лъжица - според мен е важна и самата лъжица като форма и цвят дори . Сина прояде успешно с Нуби, авентските /по остри/ не ги приемаше.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #30 -: Май 18, 2010, 00:54:07 am »
освен всичко друго, в момента родни череши още няма. има вносни, кой знае как форсирани и обработвани, за да траят. не му е сега сезонът на сока от череши, да оставим настрана факта, че черешата не е супер витаминозен плод и сокът от череши не е висша ценност.

трябваше през март сок от ягоди...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #31 -: Май 18, 2010, 01:22:02 am »
Мноого ви благодаря за отговорите! И аз се зачудих, особено за кайсиите, защото точно на Хип на пюретаат пише 4м., а ние в момента само за 4м. ядем...Там би трябвало да са белени и термично обработени...За сурови не съм си и помисляла...Ще взема да поизчакам...нищо няма да му стане!
Лис, само се приготви за "аромата" на броколите- дори и да ги обичаш, пюренцето понамирисва сериозно...
Пишете още един любител на тази смрад- моят до сега се е понамръщил леко, без да плюе дори, само на чист карфиол.
Много съм доволна от едни силиконови лъжици на Нук за от 4м., за захранване- приема ги много добре, единствено дето едната се оцвети още от първите моркови и леко жълтее, но пък изрично пише, че могат да се изваряват, а не с всички е така.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #32 -: Май 18, 2010, 08:32:48 am »
Честита половин годинка на Малките лисета  :bighug:
Да са като мама - усмихнати и весели и много здрави разбира се  :D
Пете, пробвай да и дадеш малко мляко с лъжичка, да види че лъжичката хубави неща дава  :wink: , после по-разредено пюренце (пак с мляко) и сгъстявай постепенно. Мойте не обичаха много гъсто пюре и броколи също - надушваха ги от километри  :lol: Преди броколите можеш да дадеш пащърнак (по-сладък е уж) и карфиол. Но преди тях - ябълка, смесена с оризовата каша е ммммммммм
Нацелувай малките и се радвам, че имате ваксини вече.
Papilio, нямам думи просто.... щях да ти напиша доста неща по въпроса, но вече цяла тема има, а и ще съм отново злобна и незнам каква, а днес съм бяла и добра  :wink: Питай си твойта всезнаеща педиатърка, тук от сокове няма кой да разбира  :wink:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #33 -: Май 18, 2010, 10:13:06 am »
Мими, много благодаря:)
Сутринта да си призная поревах малко като ми се ухилиха и тримата. Не ми се вярва, че е истина все още и даже незнам кога мина половин година. Имаме ваксина, но ще ни я слагат в петък наобяд:) Винаги сме последните записани за преглед, че много се бавим в кабинета като влезем:)))))
Ще опитам със съветите, които ми давате. Аз ползвам лъжички на томи типи, които са гумени (може би силиконови:) ) и им скърцат по венците:)))))Много са ми удобни. Боядисаха се по светлите цветове ама не ми пречи:)
Лек и спокоен ден на всички:)
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #34 -: Май 18, 2010, 10:14:35 am »
Честито и от нас на проходилото Митаче :D Сега и на мама да й са здрави крачетата!
Момичета и аз имам питане за хапването Започнахме с оризова каша, въвела съм картоф, морков и тиква Искаше ми се сега да въведа и ябълка, но се чудя кое е по-удачно - към кашата или в 10 ч с млякото? Чета, че кашата е по-калорична и е добре да бъде смесена с плод, но пък я давам следобед :? Затова чакам съвети :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #35 -: Май 18, 2010, 10:23:10 am »
Аз давах плодовете, след като съм ги въвела, с каша следобяд. Предибобяд си бяхме на мляко само, докато ги отбих (почти до годинката).
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #36 -: Май 18, 2010, 10:27:01 am »
Лисе, пробвай с авенските лъжички, тия на томи-типи са по-големи и лично на мен не ми бяха много удобни за захранване точно, иначе за вече прояли деца са страхотни! Освен това може да пробваш с различни на цвят лъжички - аз поне така правех :lol:
Моята маймуна веднъж ги яде броколите, друг път не, ама тя със всичко е така... :? Понякога си мисля - добре че е само една, че 2 или три такива злояди множко щяха да ми дойдат! Това в рамките на шегата, разбира се :D
Джам, ти ме уби. Как така няма български череши още???? Мисля, че все ще има ранни някои....Аз вече открих сезона за Дари и много й харесаха.
Зори, честит ти ученик! Дано не боедува много... :oops: На мен също ми се свива сърцето като си помисля, че от септември ще давам Дари на ясла, а аз трябва да си търся работа...Незнам как ще я скоасаме, а и баби липсват около нас...Мъка, мъкаааа....
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #37 -: Май 18, 2010, 10:30:47 am »
абе според мен пита кога да ги въвежда, а даването следобед след това е ясно :wink:

аз въвждах всичко на обед, преди да дадеш зеленчуковото пюре му дай 2-3 л. ябълка и така 2-3 дни докато я въведеш, след това вече с кашата следобед :)
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #38 -: Май 18, 2010, 10:53:24 am »
И според мен средата на май едва ли има бг череши...
Как ли пък няма да дам 10-12лв/кг да вкусим първите череши на пазара кой знае с какво обработвани, изчакайте малко, няма да избягат черешите, ще има  :lol:

Абе вашите деца хапят ли, докато кърмите? Как да го отуча?
С венците хапе, но страшно силно и много боли. Както си яде и зиведнъж го прави.
« Последна редакция: Май 18, 2010, 10:56:00 am от tzvetenze »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #39 -: Май 18, 2010, 10:58:35 am »
Цветенце, Калина го е прави, но рядко.
Вероятно са зъбки при вас, тя няма никакви признаци за зъбоникнене освен лигавенето.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)