Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.


Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.Автор Тема: До д-р Бърди - упорит запек  (Прочетена 10002 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SylvieBG

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
До д-р Бърди - упорит запек
« -: Май 02, 2010, 22:52:49 pm »
Здравейте д-р Бърди,

ще се опитам накратко да Ви запозная с нашите премеждия с изхождането, тъй като продължават от деня в който ни изписаха от родилното (преди 2 месеца).
Та откакто се прибрахме у дома, бебето ни, което днес е на 2 месеца, се запече, след като започнахме с НАН 1 (в болницата беше изцяло на изкуствено хранене, кърмата ми слезе впоследствие). Просто изведнъж престана да ака, а болницата го правеше по 3-4 пъти на ден. След консултация с педиатър, ни предписаха Лактулоза МИП и преминахме на НАН Сензитив 10 дни (нямаше резултат), педиатърът ни препоръча Аптамил Комфорт (отново без резултат в борбата със запека), продължавахме с Лактулозата, като я давахме почти всеки ден по 5 мл. и пак акаше на 3-тия ден.
Сменихме педиатъра, който ни каза да минем на Фризовом, същевременно кърмата ми се беше увеличила и бяхме на смесено хранене. 10 дни след започване на Фризовом като добавка, Лактулоза и капки Биогайя, детето започна да ака самичко и в един момент започна да се изхожда след всяко хранене. Радостта ни обаче продължи само 2 седмици с нормално изхождане. Изведнъж отказа да суче, дърпаше се, плачеше... Мъчихме се взаимно 10 дни и приключихме с кърменето. След като остана само на Фризовом, отново се запече, акаше през 3-4 дни с болезнени напъни и очевиден дискомфорт. Отново Лактулоза 3 седмици, през 3-4 дни, когато стане нетърпимо.
От седмица насам сме на ново адаптирано мляко, Лактана БИО, стана още по-зле, сега макар и с Латулоза, не ака всеки ден, а изпражненията му са малко като количество и консистенция като пластелин. Уточнявам, че и това мляко ни е препоръчано от педиатър, който настоява да давам Лактулоза ЦЯЛ МЕСЕЦ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ, а ако детето получи разстройство, просто да намалям дозата от 5 мл., на 3 мл.
Отчаяни сме вече, не знаем да продължаваме ли с Лактана Био, да се връщаме ли на Фризовом-а, какво да правим вече?! Не е ли опасно да даваме Лактулоза толкова дълго време? Не можем повече да гледаме как детето се мъчи, моля Ви, помогнете ни!
Благодаря предварително!

julia_m

  • Редовен потребител
  • ****
  • Публикации: 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: До д-р Бърди - упорит запек
« Отговор #1 -: Май 05, 2010, 16:37:24 pm »
Позволявам си да се намеся, въпреки че въпросите ти са към д-р Бърди.
Така като те чета направо се хващам за главата - за два месеца сте сменили адски много млека, като гледам сякаш почти всичко, съществуващо на пазара. Защо спряхте с кърменето, можеше да цедиш и да даваш от шише. Има един момент, в който бебетата минават период на пълно усвояване на храната, но това не е запек. Надяавам се даваш достатъчно мляко - около 130мл. на хранене за вотри месец.
 За тези капки, които даваш нищо немога да кажа, не сме ги пробвали, но бих ти препоръчала, сутрин преди млякото да даваш малко водичка, това съм чела по други форуми за запечени бебета. ОСвен това, ако пие капки за колики, имай предвид че някои от тях също действат запичащо. Много сте малки иначе може да пробваш със сок от круша за разхлабване, но на мен все ми се струва, че просто няма какво толкова да изака. Когато ака - голямо количество ли е, или малко, защото ако е малко определено е защото усвоява просто всичко което поеме.
Но нека Бърди се включи и даде по-конкретни насоки.

SylvieBG

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
Re: До д-р Бърди - упорит запек
« Отговор #2 -: Май 08, 2010, 13:46:57 pm »
Какво да ти кажа, в чудо се виждаме вече. Продължаваме на Лактана, спрях Лактулозата и вече 3-ти ден не е акал, напъва се и плаче, но засега нищо... Давам хладка водичка преди ядене, но и това не ни помага. Последно ака 2 дни след като спрях Лактулозата, консистенция като пластелин и много малко. Оттогава, нищо! Такива бяха изпражненията му и докато пиеше Лактулоза, така с Лактулоза или без, все тая.

А докато беше на Фризовом, не можеше да ака сам, а като давах Лактулоза, изпражненията му бяха доста обилни, но поне кашести. Не знам какъв е опита на другите от Фризовома, но нашият син имаше страшни колики докато го хранихме с него. Сега коликите му поотминаха, но запекът си остава и това е!

 


Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   карта на сайта