0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #100 -: Януари 23, 2012, 16:59:08 pm »
Момичета, къде го слагате този оцет или го изливате направо м съдомиялната? И колко е една чашка, че мисля и аз да пробвам.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #101 -: Февруари 08, 2012, 13:15:53 pm »
Момичета, къде го слагате този оцет или го изливате направо м съдомиялната? И колко е една чашка, че мисля и аз да пробвам.

Аз излях малко повече от половин чаша оцет долу, където принципно трябва да ми седи солта. Оцетът ми беше някакъв фалшив, та реших да се пробвам с него.
С един цикъл на празно и светна. Моята машина позволява да я отварям докато работи /спира естествено/, та на няколко пъти с твърдата част на домакинската гъба забърсвах натрупаните отлагания от таблетките. Имаше основно по ръбчетата на вратата и гумите за уплътнение.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #102 -: Февруари 08, 2012, 14:28:34 pm »
Един "тъп" въпрос ако позволите  :oops: Но този оцет защо го ползвате в съдомиялната, че не разбрах аз 8O Аз ползвам направо готовите препарати за почистването и, слагат се в кошничката и се пуска един или два цикъла машината. Светва просто :P


Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #103 -: Февруари 08, 2012, 14:37:21 pm »
 :D :D :D

Защото аз изобщо не подозирах за съществуването на подобни препарати. :lol:
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #104 -: Април 06, 2012, 16:25:01 pm »
Сдобих се с кухненски робот Кенууд. В упътването му пише да се мие на ръка. Наистина ли не може да се мие в съдомиялна?
Вие как миете подобни уреди?
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #105 -: Април 07, 2012, 09:01:24 am »
Всички части на моя робот (Bosch), с изключение на блендера, могат да се мият в съдомиялна. Само че един два пъти пусках и доста се понадраска пластмасата и вече мия на ръка (но не ми е голям проблем, тъй като го ползвам основно за сурови зеленчуци и се нуждае единствено от изплакване).
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #106 -: Април 09, 2012, 11:46:08 am »
Аля, аз подобни уреди ги мия на ръка.

Мацки,
някой може ли да помогне с акъл и предположение.
Много отдавна не бях зареждала соли в миялната. Когато все пак реших да я заредя със соли, установих, че там цялото отделение се е напълнило с вода. :? 8O не трябва ли там просто да си стои празно? Как да сипя соли там във водата? от къде е дошла водата там? сори, ако звуча тъпо и неадекватно, :oops: но сравнително от скоро си служа с този уред. :oops: и а съм блондинка. :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #107 -: Април 09, 2012, 12:06:57 pm »
синьо кокиче
не се притеснявай, там винаги си има вода. Отваряш, сипваш докато солите стигнат до горе (в случай, че е празно ще ти отиде половината или цяла кутийка) и после си затваряш капачето.
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #108 -: Април 09, 2012, 12:09:03 pm »
синьо кокиче не се притеснявай. Няма нищо нередно. Напълно нормално е в това отделение да има вода. Просто вземаш фунията, която е за поставяне на солта и сипваш смело, докато не напълниш отделението. Приеми този съвет от друга блондинка :)
alia_alia единственото лошо нещо, което може да се случи на робота, ако го пуснеш в миялната е да се одраска. Обаче аз не обръщам внимание на тези неща и слагам всичко в миялната. Е сега като ти е новичък, сигурно ще ти е жал, но после ще го прежалиш :)
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #109 -: Април 09, 2012, 14:48:02 pm »
 :D
Благодаря за отговорите!
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #110 -: Април 09, 2012, 15:05:47 pm »
:D
Благодаря за отговорите!

и аз!  :D

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #111 -: Декември 30, 2012, 10:25:33 am »
Момичета, имам нужда от съвет :? Съдомиялната ми е Мидеа за 6 комплекта, но напоследък не мие както трябва. Все по-често доизмивам съдовете на ръка, а иначе си ползвам същите препарати, които съм ползвала и преди. Ползвам си и същата програма :? Възможно ли е в отворите за водата да се е натрупал котлен камък (видимо няма промяна) и какво мога да напрвя (препарат или нещо друго). Дайте съвет, ако някоя се е сблъсквала с подобен проблем :?
Ясно ми е, че марката не е висок клас, но съм ограничена откъм място и затова се спрях на нея. Сега съм на крачка да я изхвърля, но не мога да открия АЕГ толкова малка или друга марка, която да знам със сигурност, че ще мие добре :x
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #112 -: Декември 30, 2012, 12:25:18 pm »
Не мисля, че е проблем на котлен камък, в препаратите има такива и за котления камък.
Според мен, имаш няколко варианта:

Първо проверяваш в упътването какви са възможните причини за този проблем с неизмиването. Възможно е да има запушени отвори, и за това да не мие хубаво, например.

Второ - проверка и диагностика. Можете да си я направите и сами, ако следвате инструкциите от упътването. Нашата миялна, например, не включваше нагревателя заради проблем с тахометъра и миеше със студена вода и после не ги изсушаваше. Това го установихме, като я пуснахме в диагностичен режим и видяхме каква грешка дава след миене.
Частта, която ни трябваше, не я продаваха отделно, а само заедно с мотора, който струваше 132 паунда. Та викахме неволята и си я оправихме сами.

Трето - можете да викнете техник и той да направи всичките тези неща и да острани проблема. Стискам палци да се окаже нещо малко като проблем.

И понеже тук съм хвалила Електролукс преди време, вече не съм доволна. Вече втори път я ремонтираме, и то сами, защото сервизите са решили да забогатяват с поправка на миялни и като препродават частите със 100 % печалба.

« Последна редакция: Декември 30, 2012, 12:28:10 pm от sia »
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #113 -: Декември 30, 2012, 14:56:15 pm »
Ако миялната ми не измива добре, винаги проверявам филтъра и естествено винаги има някакви остатъци от храна.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #114 -: Декември 30, 2012, 15:58:16 pm »
Благодаря ви за отговорите :D
Като начало измих филтрите. Не бих казала, че имаше храна, но пък и не бяха идеално чисти. Отворите, доколкото е видимо са чисти. Сега мислех по средата на някоя програма на отворя и да проверя дали водата е топла :? Иначе в упътването пише, че или програмата е слаба или съдовете не са правилно подредени :?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #115 -: Декември 30, 2012, 16:25:44 pm »
Розовелка, при нас става така, когато няма достатъчно сол в машината. Винаги слагаме таблетки, които съдържат и сол, но си има нужда и допълнително да добавяме.

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #116 -: Декември 30, 2012, 22:22:03 pm »
Моя мъж редовно оставя някоя чиния да засъхне порядъчно и въпреки, че машината първо си ги накисва, пак ги вадя със следи. И аз редовно сипвам сол в машината, тя отговаря за варовика.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #117 -: Декември 31, 2012, 10:05:24 am »
Когато наближат празници и прекарвам голяма част от времето си на мивката, се убеждавам все повече в предимството на този уред. Нямам съдомиялна машина и едва ли някога ще имам, въпреки, че разглеждам някои добри оферти. ;) Момичета, мият ли се добре в съдомиялната тави, тенджери, или тази машина е само за чинии и чаши?

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #118 -: Декември 31, 2012, 10:34:00 am »
du6ka трябва да ти кажа, че и да търкаш денонощно тавите, няма да можеш да ги излъскаш така. Ако все пак има останало нещо от външната страна, то е размекнато и се смъква с телчето на гъбичката за секунди. Йенските съдове просто са като нови. Пролетта си взех Eurolux и съм доволна. Аз много обичам да готвя и да правя разни кексове, сладки и какво ли не, но после миенето на чиниите ми е най-омразната работа. Особено тигани, тави и подобни. От пролетта и пристигането на съдомиялната е просто рай.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #119 -: Декември 31, 2012, 10:40:59 am »
Душе, измиват се чудесно и още как.
Ако има нещо загоряло, леко накисвам и след това я мушкам в миялната. А пък съдовете ми от йенско стъкло никога не са били толкова чисти.

Аз в миялната си мия и филтрите от абсорбатора, само там се измиват добре. На ръка, колкото и да ги кисна, не става.