0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #140 -: Юли 13, 2014, 20:49:01 pm »

Машина от "куча марка" може да ти мие и по-добре от "маркова". На съседите кошника за 300 кинта с двоен обем - ги вади такива съдовете, че да ги гледаш със слънчеви очила. При това мият с някакъв още "по-кучи" препарат, който не съм чувала и купуват от някакво гаражно магазинче. Но те имат чисти съдове, а аз сега - каквото нагоре разправях, при по-солена цена и то доста.  :lol: Обаче по книжка дори - тяхната харчи 5 пъти повече ток и вода от моята. При марките плащаш доста, именно заради иновациите, "зелената политика" и пр. Не, че в самото миене на съдове някаква вари каква си иновация са измислили ;)

включвам се в подкрепа на кучата марка :)

нашата е Беко (45 см, за вграждане, модел Февруари 2011) - отначало изкарах няколко комплекта замъглени чаши и си помислих че това я краят, и че всички лоши истории, които съм чувала са реалност.

Обаче, седнах и изчетох ръководството "от - до", смених таблетките с течен препарат - е нямам по-любим уред  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  (то аз всички те си ги обичам, и ползвам, но от "глезотийските" този ми е най-любим)

И така.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #141 -: Юли 13, 2014, 21:29:36 pm »
По препоръката на Жбрул за програмите съм съгласна, няколко пъти ми се е случвало да мия само чаши и да ми е зор да излязат до 30 мин., та съм пускала къса програма.
Това да ти светне лампичка, че ти е свършила солта или гланца, предполагам всички машини вече го имат, моята е купувана точно втора употреба, за да съм сигурна, че е немска :)  Чета сега, че тия с тройни перки миели по-добре, моята е с двойни и си мие.
Жбрул, като вземе да не мие пробвала ли си да изключиш и да я включиш пак? Някой уреди точно заради електрониката при токов удар така правят, не работят добре, но после при изключване и включване пак проработват :) Имах една микровълнова, която така правеше, после почна и сама да се включва като и скимне, в сервиза ми обясниха, че е платката и няма смисъл да я сменят, вече и беше  изтекла гаранцията естествено :)
Аз мия с Финиш, понеже и финиша и калгонита са доста видове, та на финиша по-бързо запомних кой не мие  :lol:
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #142 -: Юли 13, 2014, 21:35:46 pm »
delusion22, да ти кажа, мааалко ми остава да си купя някоя "куча марка" съдомиялна, ама барем да мие и да не ми струва накъм 1000лв., че като стане като със сегашната - "да си чукам чуканките".  Реално - не ме бърка като разход, че ще харчи повече ток и вода, уж и аз гледам "екологично" да я карам колкото мога, ама с тази последната ми прекипя, вече над година стана "драми".  :? А и уж като е марка нали, по-малък шанс да се скапе, ама това на теория...

Всъщност, с друг уред се убедих, че е тъпо да робувам на марки и старите им лаври (както често се оказва). При предишния ремонт - всичко AEG, но аз искам хладилник-фризер тип "двукрилен гардероб". С диспенсър за вода от ВиК мрежата, ледогенератор и пр., да ми е удобно. Иззидана му е на същия специална ниша, кухнята сглобена вече - няма мегдан да мислим друго. Обаче чааак тогава откривам, че AEG - такъв артикул нЕмат. Отделно хладилник, отделно фризер, "гардероби" - йок. Сега вече може и да правят, не съм гледала, но тогава нямаха. Минавам на следващо възможно от тоя вид и хвалено - "Самсунг". Пак луди пари, ама каквото искам го има и се води, че били мноУ добри. Цената беше към 4000лв. Избирам, меря....е, не влиза пущината, за 5 см., ама не влиза в нишата, нищо не мога да направя. И вече избирам по размер съответно - което влезе. Оказва се, че едно LG ми влиза баш. Има същото като "Самсунг"-а за 4 хилки, енергиен клас, бе всичко еднакво, а цената на половина почти. Хванах го за ушите и зачаках да се скапе естествено. Не моЙ то тая ширпотреба налЕ да е ок. Включихме го през декември 2006-а, сега е юли 2014-а - оттогава - не е ИЗКЛЮЧВАН от контакта, размразяван, чисти се докато си бачка. Работи като комсомолец.  :lol: Сменя му се само филтъра за вода на година и нещо, което си е консуматив и се сменя на всички от този вид.
Сега като се запремествах, в "Техномаркет" управителя ми вика за такъв тип хладилник - идвай, жестока промоция имаме за такива "Самсунг", към 1000лв. надолу ще ти легне. Викам му: "Мерси, искам LG аз"  :lol: И си взех "фейслифта" на предния пу-пу и той се оказва жИлезен. Друг казус за тук - пералнята. Трябваше ми такава, която да е по-малко от 60 см. като дълбочина, за да ми пасне, ама не исках с горно зареждане. Гледах и AEG и Бош, над 1000лв. бяха, ама с горно зареждане и аз не ща и не ща... И управителят ми казва, че щом ми харесва LG - да погледна последната им пералня. 46 см. в дълбочина, предно зареждане, стандартен барабан (5 кг) и с отстъпката....към 600лв. беше. Отделно, че има иновационно задвижване на барабана "дайрект драйв" - почти няма вибрация при центрофуга, шум никакъв и то за тия парииииии. Награбих я, счупвам я от ползване - супер доволна съм и от нея.

Ако жълтурите пуснат съдомиялна - няма да мисля изобщо дали, или, честно ви казвам. Ама гледах , гледах - нямат засега. С тоя ЕС - добрата "западняшка" техника даде фира - лично мнение. Единствено за Miele още бих си заложила главата, ама и там не се знае до кога.

м-и, номера с контакта все още го пробвам при всяко пускане с психопатската надежда, че ще стане, ама не става.  :lol: "Калгонит" и "Финиш" са едно и също нещо ;) Т.е. "Финиш" е новото име на "Калгонит" за цялата им гама продукти за съдомиялни. Аз си ползвам тях от първата машина насам, веднъж взех "Сомат", че нямаха в магазина друго и ми изми прекрасно всичко. Вкл. шарките на чиниите ми изми хахахах ШЕ си купя аз една малка "Мидеа", "Беко" или от сорта някрая и колкото изкара - все файда, като се счупи - друга, пак по-малко ще се набутам отколкото с тия "марковите" пък бъгави  :?
« Последна редакция: Юли 13, 2014, 22:09:22 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #143 -: Юли 13, 2014, 21:47:09 pm »
Jbrul, това което намирам на Miele с размер 45 см е само един вариант:

http://shop.mcm.bg/index.php/sudomialni/stand/g-4700-sc-45cm.html

Цената естествено е доста солена, но бих се прежалила, ако имам наистина гаранция за качеството. Но както и ти самата пишеш, вече не може да се доверим на марка, всичко е късмет. Ще си помисля още малко и ще решавам, че ми се иска в най-скоро време да се оборудвам с тая екстра  :)


*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #144 -: Юли 13, 2014, 21:53:56 pm »
Jbrul, това което намирам на Miele с размер 45 см е само един вариант:

http://shop.mcm.bg/index.php/sudomialni/stand/g-4700-sc-45cm.html

Цената естествено е доста солена, но бих се прежалила, ако имам наистина гаранция за качеството. Но както и ти самата пишеш, вече не може да се доверим на марка, всичко е късмет. Ще си помисля още малко и ще решавам, че ми се иска в най-скоро време да се оборудвам с тая екстра  :)
Ооо, за Миеле можеш да се довериш, те все още се произвеждат само в Германия  :D
Жбрул със Сомат го бълкам тоя Калгонит, Сомат ми оставяше резки на някакви чаши.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #145 -: Юли 13, 2014, 21:59:50 pm »
mgstra, за Miele конкретно - аз все още бих си купила без колебание НО не от техномагазините (някой ми каза, че и там пуснали няколко артикула техни), а от официалния вносител, откъдето си взех сушилнята. http://www.electra.bg/bg/index.html Обади им се питай дали са наистина "джърман" все още, попитай подробно за гаранцията какво и как (даваха 5 години преди), питай дали още предлагат замяна на аварирал уред с оборотен такъв и ако ти отговорят с ДА на тези въпроси - за мен си струва солената цена. Но това за мен.

Тази я гледах и аз, но в моя случай -  не ме бърка главно широчината, моята е широка към 60 и няколко см., но е висока към 45 и ми стои под мивката и просто нямат модел с такава форма. Иначе щях да се "овътря" с чиста съвест с тази от твоя линк. Но за да събера машина с по-различна форма и размер от сегашната - ще трябва да си поръчам нова кухня (а тази ми е на няма 2 години). И ще имам най-скъпата съдомиялна в историята тогава  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #146 -: Юли 13, 2014, 23:24:31 pm »
всичко е късмет, другарки.

моята миялна е АЕГ произведена в Немция, което не й попречи да дефектира лекичко на 3-тата година и да не съм особено доволна от миенето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #147 -: Юли 14, 2014, 08:29:29 am »
delusion22 Оказва се, че едно LG ми влиза баш. Има същото като "Самсунг"-а за 4 хилки, енергиен клас, бе всичко еднакво, а цената на половина почти. Хванах го за ушите и зачаках да се скапе естествено. Не моЙ то тая ширпотреба налЕ да е ок. Включихме го през декември 2006-а, сега е юли 2014-а - оттогава - не е ИЗКЛЮЧВАН от контакта, размразяван, чисти се докато си бачка. Работи като комсомолец.  :lol: Сменя му се само филтъра за вода на година и нещо, което си е консуматив и се сменя на всички от този вид.

И управителят ми казва, че щом ми харесва LG - да погледна последната им пералня. 46 см. в дълбочина, предно зареждане, стандартен барабан (5 кг) и с отстъпката....към 600лв. беше. Отделно, че има иновационно задвижване на барабана "дайрект драйв" - почти няма вибрация при центрофуга, шум никакъв и то за тия парииииии. Награбих я, счупвам я от ползване - супер доволна съм и от нея.


малко Оф-топик, но аз също имам уреди LG и ги чакам да се счупят, че да си купя нови - е няма, и няма :mrgreen:

А моето Беко е ААА+ - има програма 30 градуса, 50, 55, 70 и 70+ (понеже съм малко късопаметна и си държа копирана инструкцията за употреба на плота) - и вода много малко ползва. Но май е само с две перки, а най-отгоре с нещо като душ.

Но, всеки месец пускам по една празна миална с препаратче за почистване - защото никога не мия филтрите на ръка (както е по инструкции)  :oops:  :oops:  :oops:
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #148 -: Юли 15, 2014, 19:55:39 pm »
AEG отдавна са изкупени от някаква корейска фирма и само името им остано, но не и качеството. Miele каквото и да вземете от тази марка си струва и няма да съжалявате. Тази марка все още си е немска и почти доживотна. Друга марка, която си заслужава е Bosch.


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #149 -: Юли 15, 2014, 23:39:26 pm »
AEG отдавна са изкупени от някаква корейска фирма

това не е вярно.

марката домакински уреди AEG е закупена от шведската компания Electrolux. уреди с тази марка се произвеждат както в Германия, така и в други европейски страни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #150 -: Юли 16, 2014, 10:44:33 am »
За мен съдомиялните (както и всички електроуреди) среден клас е въпрос на късмет какво ще се "изтегли" от лотарията. В къщи имам Горение, на вилата Електролукус. Тази в къщи работи безотказно 10та година, но мие хубаво само с определени препарати, основно гелове. Тази на вилата мие прекрасно с каквото й сложа (водата е мека) и съм се запасила за години с препарати, които не мият добре в къщи, но.... още нямаше и 20 пъти пускна и даде дефект платката. Буквално щяхме да се запалим.  Трета година вече работи добре, но не смея да я пусна нощем. На сестра ми също е Електролукс и 6-7 година работи перфектно. Свекърва ми има АЕГ и вече 28 години няма мърдане - просто е от истинските.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #151 -: Юли 24, 2014, 23:11:11 pm »
Благодаря на всички за съветите.
Вече мога да се похваля, че днес се сдобих със съдомиялна. Спряхме се на Bosch. Утре ще ми я доставят, но не знам кога ще я монтираме, за да споделя впечатления. Но аз до сега не съм имала и няма да имам база за сравнение. За сега всичко ми се вижда доста сложно с тези препарати, соли, гланц и т.н., но все си мисля, че това е само в началото  :P
В почерпка съм  :wink:
« Последна редакция: Юли 24, 2014, 23:14:58 pm от mgstra »


*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #152 -: Юли 25, 2014, 16:05:20 pm »
mgstra,

Честита придобивка! Много бързо се свиква с тази екстра, т.ч. не се тревожи :) Аз не си представям живота без миялна, и още се чудя на хора дето твърдят, че не я възприемат, защото не виждали какъв проблем е да измиеш чиниите и че няма да ги измие толкова добре  8O (да бе, я ти пробвай на ръка да измиеш на 60 градуса :lol:).
Малко офф: на нас вчера ни се развали микровълновата и днес с потрес установих, че въпреки многото си посуда почти нямам в какво да си стопля храна на котлон - ето как се свиква с удобствата :lol:
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #153 -: Юли 25, 2014, 16:38:14 pm »
Mousyt, сигурна съм, че бързо ще се ориентирам, но като всяко ново нещо, сега съм в питанки  :D
Аз отдавна исках да се сдобия с миялна, но отлагахме, заради процедурите, защото не смеехме да рискуваме с финансите.
Сега съм доволна  :D
Надявам се скоро да ми я монтират и да влезе в употреба веднага след това.


*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #154 -: Юли 25, 2014, 17:03:25 pm »
Моята миялна е индезит, купувана преди 10 години, работи и мие прекрасно. С нея купихме и хладилник индезит - еми няма такъв боклук. Сушилнята за дрехи ми е миеле - купих е втора употреба от една казанлъшка фирма за 300 лева и транспорт до Варна 50 лева - просто съм очарована, страхотен уред, сметките ни за ток даже не мръднаха, барабан пчелна пита и прочие екстри.


Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #155 -: Септември 18, 2014, 11:27:42 am »
Вкъщи сме с Бош, 45-сантиметрова - толкова място имахме предвидено в кухнята за вграждане на миялната и нямаше вариант да ''набутаме'' по-голяма. Трудно ще забравя как гледах безпомощно в началото, като коза - афиш. И надавах ухо - да проверя дали е започнала да мие, редях и пререждах по пет пъти... Сега ми е приятелка най-вярна, чак се цупя като нещо остане за измиване на ръка.  :lol:

На стандартната програма видях сметката на едни пластмасови кутии за съхранение на храна - ама те си бяха афиф - излезнаха с едни модернистични форми, неопределени... Явно от сушенето - толкова им е била свестна и пластмасата. И едни рекламни чаши за вино със столче заминаха. Ама аз ги бях наредила пет за четири, де.

Проблеми, ако има, са напълно и изцяло в ''предмиялното устройство'', уредът си работи безупречно.  :lol: Частите на робота се измиват като слънце, само дето купата е дори страшна на размер - цялата миялна само за робота трябва да се пуска... Пък и в делнични дни не я пускаме всеки ден - няма никой вкъщи, а роботът ''бачка'' здраво всяка вечер - та него обикновено го мия на ръка. С цупене, естествено.  :lol:

Само с таблетки всичко-в-едно карам, каквито има на промоция в Метро - такива. Сегашните са Финиш Куантум не знам ти какво си - не виждам драматично да са различни от другите. Шишета и биберони съм слагала, ама капачките им ми се ''разлитат'' навсякъде - явно пак ''предмиялното устройство'' се излага при нареждането.  :oops:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #156 -: Септември 18, 2014, 18:22:21 pm »
Моята съдомиялна е Siemens.
Откакто сме в сегашния ни апартамент я имам, т.е. от 3 години и повече от половина. В началото купих таблетки от Метро (не си спомням колко точно бяха) и още не съм ги свършила  8O
Чак сега започна да им се вижда края.  :lol:
Тъкмо вчера купих на промоция от ДМ Финиш - 100 бр. за 29 лв.
Ползвам я само като имам гости. За мен и мъжа ми само не я пускам. Евентуално от време на време като ме домързи да мия тави и тенджери.
Иначе съм доволна от самата машинка. Трябва супер много да е запекло нещо, за да не се измие.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #157 -: Септември 18, 2014, 22:38:37 pm »
Имаш съдомиялна и я ползваш...чат-пат?  8O 8O 8O Ти ме срази, честно. Аз с Дани като съм само пускам моята 2 пътни дневно, ако готвя стабилно - 4. Ако някой ми изнесе плазмите - ще се усетя след седмица, ама това нещо ако го няма - ще съм в нервна криза и то стабилна  :lol:
Понеже съм "олд скуул" - зареждам соли, блясък и препарат отделно (Финиш). Но не е само по навик, а защото така можеш да си регулираш количеството препарат/блясък според твърдостта на водата при нужда, за да имаш перфектен резултат. С таблетката - нЕма шанс. Но не всички луди да си оглеждат измитите стъкларии на 100 вата крушка де, отчитам го.  :lol: Когато миех на ръка - що чаши съм полирала....нЕкои бармани могат да ми се поклонят само. Много се радвам, че това е минало за мен де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #158 -: Октомври 28, 2014, 12:35:56 pm »
Заделила съм към 200 лева, каква миялна ще ми препоръчате!
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #159 -: Октомври 28, 2014, 12:40:07 pm »
Ами ти какво търсиш? Аз примерно ползвам за 12 комплекта и често мия по 2 пъти дневно, т.е. ако и ти си така да ти препоръчаме нещо за 6 комплекта е глупаво  :) Нямам никаква идея какви са цените на новите машини и някак мисля, че 200лв биха стигнали само за втора ръка. От опита ми мисля, че не са ти нужни много програми-кратка, дълга и изплакване са ок.