0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Следпразнична тема- 05.04- 11.04!
« Отговор #20 -: Април 08, 2010, 17:07:38 pm »
Аз честно казано си мисля, че за трудната адаптация на някои деца голяма вина имат и учителките. Пример с една съседка, детето ходи няколко месеца и те ежедневно й се обаждаха, че плачел, да ходи да си го прибира, без да приложат каквито и да е техники да му помогнат. Тя им беше казала как заспива вкъщи, да пробват същото -неможело така, ами останалите деца и т.н. Мия е обратен пример -дете, което изненада всички и свикна изключително бързо. Разбира се, ние имаме опит само с частни градини. Тя беше много свито дете, гледано от много грижовна баба, несвикнало на общуване с други деца и т.н. Лятото я дадох в една занималня за 1 месец, за да видим дали ще ставаме за градина изобщо. Ами още на втория ден влизаше с усмивка, но там имаше страхотни какички. Тя като ги видеше още на улицата, ги хващаше за ръка и казваше чао. А преди това като някой я заговореше, се скриваше зад нас. После септември тръгна в една градина където на третия ден я оставих да спи там и ми се обадиха, че е заспала за 20 минути (вкъщи заспиваше за доста по-дълго време). Там имаше една учителка, която определено не харесваше и с нея не искаше да влиза и правеше сцени, но с останалите влизаше с бодри крачки. През декември се наложи да сменим градината по транспортни причини, и в новата пак нямаше проблеми. Там дори сякаш й харесва повече.
<br />[link=http:
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Следпразнична тема- 05.04- 11.04!
« Отговор #21 -: Април 09, 2010, 10:02:56 am »
Определено много зависи от отношението на персонала, но и на детето му трябва време да свикне! Като си спомня миналата година по това време как ми късаше сърцето, влизайки с як рев... Сега влиза с желание, даже заобикаля сестрата и сама отваря вратата, дори след 1 месец отсъствие! 
*
Re: Следпразнична тема- 05.04- 11.04!
« Отговор #22 -: Април 09, 2010, 10:05:44 am »
albenanedelcheva, asi73, meshko106,yana-v,  благодаря ви момичета за куража който ми давате, надявам се да се адаптира с времето, но първо да преборим болестите. Тя е много общителна по принцип и като се заиграе изобщо не ме търси, затова мислех че бързо ще свикне, но уви. Предполагам сте прави за сестрите и лелките, директорката ме убеждаваше че всички били професионалисти с голям опит, обаче на мен много не ми вдъхнаха доверие. Само едната си личеше че се старае и полага усилия, другите казваха само че било нормално, ще свикне и нищо не правеха, поне в мое присъствие. Отделно, че почти цялата група е от момченца и незнам дали и това не дава някакво отражение, знам че не е критерий и всяко дете е различно, но знам и комшийчето как я бута и скубе като я види.
Весел уикенд  и здрави дечица желая на всички!

Re: Следпразнична тема- 05.04- 11.04!
« Отговор #23 -: Април 09, 2010, 13:03:12 pm »
Здравейте момичета. Пожелавам на болните дечица да оздравяват, Габи да свикне бързо с градината и мама да е по-спокойна. Нас ни е много празнична тази седмица. Тошето стана на една годинка. Направихме едно празненство в детски център и беше много весело. Поканихме и бабите, защото иначе щеше да стане война. Но се получи много добре. Тошето цяла седмица тренираше да духа свещичката и накрая се стресна. Но имаше много добри помощници, които му духнаха няколко пъти и му показаха за другата година как да го направи. Той също от осем ,даже седем месечен стои прав, все още не ходи, но за ръчичка сме постоянно. Когато иска да стигне по бързо пълзи. Пълзенето му е запазена марка, защото с единия крак ходи, с другия пълзи. Много е смешен. Пожелавам спокоен и слънчев уикенд.