0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #20 -: Април 01, 2010, 10:24:49 am »
Добър ден и от мен. Моникс, така като чета ми се иска да попитам майка ти дали е по-добре да ти стане лошо, за да не напълнееш много. Аз самата никога не съм имала навик да закусвам, но в самото начало не можех и да помисля да тръгна нанякъде без да съм хапнала, сега вече не е така и според мене всяко нещо е с времето си. Не се връзвай, вие сте майка и дъщеря и ще ви мине.
Да кажа за себе си, от два дни се сдобих с нова екстра-киселини. Много гадна работа, давайте съвети какво да си купя, че се задават празници, а не се трае.
Нощеска пих сода, ама не е много полезно да се пие редовно.
Хубав ден на всички
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #21 -: Април 01, 2010, 10:55:55 am »
Здравейте и от мен !
Аз да ви кажа за килограмите не ми е важно -важно е бебчето ни да е добре а после ще се оправяме някак си !
Така че кой каквото си иска да казва! :D
А днес чакаме Надето от прегледа ,душичке с теб сме!
[/url]
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #22 -: Април 01, 2010, 10:59:34 am »
shanoar, чета, че предписват Talcid за киселините. Т.е. против тях :)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #23 -: Април 01, 2010, 11:30:15 am »
moniks без да ми се сърдиш, ама ако ми попадне майка ти пред очите ще й кажа някои неща, дето цял живот ще ги помни! Нормално е да се качват по 500 гр. на седмица, какъв слон, какви 5 лв.? Или да припадаш, защото не се храниш правилно, така ли? Моля те, не си втъплпявай глупости, предстоят ти прекрасни 8 месеца, не прави моята грешка да се качваш на кантара всеки ден - това много депресира. Накрая теглих една на ум на килцата и реших, че ще ги свалям после с количката - това е най-важното- да се роди живо и здраво бебчето, а не какво казва майка ти.
shanoar, Талцид помага...ама мен ме спасяват други две неща: газирана вода (аз станах рекламно лице на газирана вода вече:lol:) след всяко ядене и ако киселините са вечер една шепичка печени тиквени семки - те много бързо уталожват киселините.

Аз имам въпрос - трябва ми добър дерматолог, някой да знае? Че се изринах от дясно - и на лицето и на тялото. Ама само от дясно 8O
[/url][/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #24 -: Април 01, 2010, 11:41:17 am »
Жаси, каква е тая странна болест твоята само от дясно?-да не се лежала надясно и опирала само тази страна в нещо, което те алергизира-може да е прах за пране, материя и т.н.т.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #25 -: Април 01, 2010, 11:58:55 am »
Ами нещо такова трябва да е, защото не мога да спя на ляво, а само на гръб и на дясно. И предполагам заради това. Ама са едни червени пъпчици, без нищо в тях и ме дразнят страшно :(
[/url][/url]
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #26 -: Април 01, 2010, 12:14:36 pm »
Хайде и аз в новата темичка.  :lol:
Да се пълва и препълва от бъдещи майчета!
Поздравления на всички за хубавите новини, както на миналите първите прегледи, така и на тези, за които големият ден наближава!
Погалете тумбачетата от мен.  :D
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #27 -: Април 01, 2010, 12:32:41 pm »
Вив, честита точица и тук  :D Да се пазиш,миличка, и благодаря за палците  :bighug:
Вени, това със съгурност е алергия. Във Вита знам че има добра дерматоложка, ама име незнам  :oops: но мога да питам.

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #28 -: Април 01, 2010, 15:04:51 pm »
Наде, казвай какво стана на прегледа, че бой!

Вени, мила, виж във Вита наистина - там са добри.

Шаноарче, докторката ми каза, ако имам киселини, малко сода (без да прекалявам), не ми препоръчва Талцида. Каза да избягвам да пия каквито и да било хапчета.

Моникс, гледай да не се ядосваш мила. Знам какво е понякога дори собствената ти майка да те критикува от незнание. Обясни и нещата спокойно и ако трябва я питай кое предпочита - да си добре или да си слаба. Те все си мислят, че като са по-възрастни - то знаят повече. Нищо, че нещата са се променили доста откакто те са били бременни.  :bighug:


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #29 -: Април 01, 2010, 15:12:12 pm »
 :) За кг-те да доложа и аз!

Все ми е тая колко са, само да сме здрави.
Аз бях 52 кг., от години си поддържах тези кг +/- 2кг. 168 см съм.
Покрай хапчетата за ЩЖ много качих и то адски рязко. За 1 месец качих 6-7 кг. След още един месец ги докарах общо до 10. Психически ми дойде огромен шок, та аз нямах дреха която да ми стане! Нито една!
Та когато забременях бях 62 . Сега съм 65 .

Майка ми ми каза, че със сестра ми е качила към 20 кг. Била е 50 , станала е 70, след раждането е била 58. Тоест в болницата за 4 дни е свалила 12 кг.
С мен е имала по-добър старт. Била е 60 кг. и пак е стигнала 70 ! Тоест е било едно и също.
Аз за себе си предполагам , че ще стигна 75 някъде. Но и 100 да са съм съгласна  :lol: Мъжо каза, че ще ме увива в чаршафи, като спрат да ми стават И широките ми дълги поли, които сега купувам с килограми  :lol:

Айде на яйцата! Аз те първа ще ги вапцам!  :D
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #30 -: Април 01, 2010, 15:17:27 pm »
Шани, Квамател е твоето спасение  osi_9 на мен нито Талцид, нито Ранитидин (който е противопоказен при бременност, ама аз реших да го пробвам), нито сода, нито газирана вода... нищо не мо помагаше, освен Квамито  :lol: от всякакви храни ли ти излизат киселини? на мен ми се получаваха от домати, чушки и всякакви зеленчуци с люспи, започнах да ги беля. Освен това ако хапнех нещо сладко, като десерт например - също имах киселини. За това първо ядях кекс/плод и след това обядвах, за да го затапя отгоре с нещо соленичко и да не ми прави бели на стомаха  :? Успех!
Мони, не й се връзвай на майка ти - тя просто е забравила как се отслабва от бутане на бебешка количка по прекрасните ни улици.
Наде, чакаме новини  :bighug:
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #31 -: Април 01, 2010, 16:07:58 pm »
Шани, Квамател е твоето спасение

Абсолютно вярно! Допреди седмица при мен беше нещо страшно с тези киселини. Отвратителна работа! Бях пробвала дни наред с Талцид, никакъв ефект. Д-р Сигридов ми предписа Квамател - родих се!!! По препоръка на Жаси пия и сода от време на време.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #32 -: Април 01, 2010, 16:38:44 pm »
Момичета, честита нова темичка.
jasmin_veni , за обриви и силни сърбежи щях да ти кажа да си видиш черият дроб, ама пък твоето е само от едната страна и изгледжа като алергия.

Момичета, много странно я усещам бебка. Тя прави някакви движения, които се чувстват все едно цялата подскача вътре. Усеща се ниско долу в корема ми и не е болезенено. Обаче, ако искате се смейте, но като го прави това и понякога се чувства все едно ми е в дупето. Направо не знам какво да мисля - нормално ли е това?


Боби


  
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #33 -: Април 01, 2010, 17:43:28 pm »
Боби, напълно е нормално. Ти се радвай, че я усещаш все едно ти е в дупето, че моето сладко диваче като скача ми скача върху пикочния мехур направо :lol:Тогава 5те метра до 00 ми се виждат 5 км. :)
Аз мисля, че обрива е заради това, че само на дясно спя. Иначе ме боли и кожата на бедрото и дупето точно от дясно-там, където лежа. Ама боли като от залежаване и като стана и я намажа с крем минава.
[/url][/url]
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #34 -: Април 01, 2010, 17:46:53 pm »
Боби, като го видях моя хубавец днес как подскачаше на прегледа, ми се струва съвсем нормално това, което казваш. Кой знае къде те натиска, та така я усещаш, в дупето  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #35 -: Април 01, 2010, 18:37:07 pm »
Момичета,много ви благодаря!И аз мисля,че е забравила ,но ...нищо.Оплаках се и както винаги намерих спокойствие тук :grouphug:

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #36 -: Април 01, 2010, 19:47:28 pm »
Ама Мони ти верно ли се връзваш?!?!
СтиА се излага!  :bighug:

Толкова време ги чакаме тези бебчета и така сме се молили за тях...а ти се връзваш за някакви кг ! Да сме живи и здрави, да си родим здравички децата,
пък аз ще ти покажа как ще отслабваме после!
Все пак треньор по тае-бо съм била  :lol:

В "the gym" има страхотна гимнастика - яко се подскача!
Аз се моля най-горещо кг-те да са ми единственият проблем   :)

А и нещо друго, не знам при теб как е, но моята майка например е "хващала" едва ли не от въздуха. Забременяла е на 21, после на 23 ( с мен ) , а между мен и сестра ми има и един аборт! ( за жалост )
Та ако не знаеше за всичките мъки през които минах, не бих се изненадала ако изръси някоя глупост.
Тя ме успокоява, че заради добрия ми старт съм щяла да кача малко. Аз пък мисля, че доволно ще се окръгля... да видим коя ще познае!  :lol:
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #37 -: Април 02, 2010, 01:38:59 am »
Честита ви нова тема, момичета, и да се препълва бързо!
Жаси, страхотен дерматолог е д-р Стоянова- Болница "Лозенец"(Правителствена)- като бях в 20г.с. поради страхотен стрес и антибиотик си завъдих по краката едни зверски гадини от вида на кандидата- тя ме спаси от тях - за ок. месец изчезнаха.
Не ги мислете тия килограми- повечето ще си останат в родилния дом , а другите с тия пролетно- летни бебета бързо ще ги затриете по градинките.По-слабите жени качват повече, прасчовците като мен- по-малко- аз съм огромна, а качих за цялата бременност 8кг.
Важното е с бебоците да сте добре- всичко друго се оправя!
Весели празници и шарени яйца!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #38 -: Април 02, 2010, 10:30:18 am »
Привет бременелки!Моля за съвет-от няколко дни по иначе чистото ми лице допреди имам ситни пъпчици .Снаха ми каза да се мажа с розова вода /правя го/,но май и крема трябва да сменя :D.Дайте съвет за крем /кожата ми е суха ,но вече предишния не я овлажнява достатйчно/Хахаха май ще съм бременна с късен пубертет 8O А и фон дьо тен вече не смея да слагам заради тези гадини

Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #39 -: Април 02, 2010, 10:38:41 am »
моникс, аз също страшно се опъпчих, като забременях. За разлика от теб, винаги съм имала мазна кожа, но такова чудо не бях виждала - гръб, деколте, врат, навсякъде излизат тия пуберски пъпки.
Това, което четох, е, че по време  на бременността може да започнеш да реагираш странно дори на козметиката, която си ползвала до момента. Вероятно твоят случай е такъв. Лично аз бих те посъветвала да вземеш тестери от някой хубав магазин и да пробваш, за да избереш какъв крем да си купиш.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.