0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
По повод излизането на пазара на книгата „Аз бих те обичала с удоволствие“, в едно списание се появи статия за нея, която дори и да не е полезна за читателите на Зачатие, се надявам да е интересна...

„Чертите на Rowan бяха толкова съвършенни, тя изглеждаше като ангел, но аз не можех да оценя това малко Чудо. Аз не я мразех, аз не бях сигурна дали я искам в живота ни…”
Откровенни, но и несигурни думи, които казани от една силна жена като Brooke Shields (40), карат кожата да настръхне. Актрисата се бори след раждането на дъщеря и Rowan през май 2003 година с тежка следродилна депресия: “Още си спомням, как гледайки през прозореца на спалнята, си представях как ще скоча ...”
При това някогашната манекенка толкова много желае да има дете. След като не може да забременее по естествен път, тя и съпругът и Chris Henchy (42) опитват с изкуствено оплождане. Дълго време опитите са неуспешни. Едва след шестия опит и казват :”Вие сте бременна!” Двойката се наслаждава на следващите седмици, докато Съдбата не поднася следващият си удар. При една от консултациите лекарката и съобщава, че плода няма сърдечна дейност... Светът се срива в караката и.
Докато тя преживее случилото се, съпругът и  продължава работа като продуцент и сценарист. Това, което остава, е копнежът по дете. Така се решават за още един последен опит. Когато тогава чуват: “Теста е положителен”, не знаят как да реагират. Този път бременността и протича нормално. Въодушевено купуват детски дрехи и играчки. Когато най-накрая започват родилните болки, никoй не предполага, че това ще е началото на най-тежкото за Brooke време.
След 24 часа болки лекарите решават да направят Цезарово сечение. “По това време бях облекчена, че най-накрая нещо ще се случи”, споделя тя. Обаче по време на операцията  матката се разкъсва и лекарите не могат да спрат кръвотечението. Докато Chris държи новороденото в ръцете си, лекарите се борят за живота на жена му. “Аз чух един глас да ми казва: Ти трябва да продължиш да живееш”, разказва тя сама за тези драматични часове. И наистина, тя успява! Когато после, напълно изтощена, за пръв път опитва да кърми бебето, нищо не става. “Аз имах чувството, че правя всичко грешно и никога няма да се справя с майчинството.”
“В къщи аз исках колкото е възможно по-малко да се занимавам с Rowan”, споделя Brooke. “Аз плачех повече от бебето си, затварях се в себе си”. Тя не може да разбере какво и се случва. Как е възможно една майка да не обича детето си? Тя ненормална ли е, болна? В продължение на седмиците, в които тя все повече и повече се раздвоява, депресията и става все по-лоша.
Едва месци по-късно, по съвети на приятели, тя търси помощ от психиатър. “Аз се срамувах, но знаех, че така повече не може да продължава”. Сеансите и лекарствата и помагат постепенно да се съвземе. Тя започва да обича дъщеря си, а по-късно започва и отново да работи.
На 18 април таzи година, Brooke Shields рoди втората си дъщеричка. “Макар че винаги ще има висоти и падения, аз знам, че ще ги преодолея”.
Brooke Shields: „Аз не можех да обичам бебето си“
« Отговор #1 -: Май 07, 2006, 19:06:30 pm »
Този разказ е много интересен, Таня. Благодаря ти, че го предостави на вниманието ни!
Но  лично за мен е и поучителен. И ще ви кажа защо. Когато бях в болницата за ин витро процедурата, имаше едно момиче в съседната стая, което беше забременяло от ин витро, но беше там за задържане. Беше сполучила на третия път. Тогава тя ми каза : " Знам вече всичко за стерилитета, за безплодието, за проблемното забременяване, че вече съм половин доктор. Но сега, когато се случи да забременея, се оказа, че не знам абсолютно нищичко за бременността. За майчинството пък съвсем. Сега ми е толкова чуждо всичко, дори и бебето в мен." И аз се запитах, желанието ми да имам дете ще ме направи ли добра майка. Дали копнежа за бебе не е по-силен от майчиното чувство. И мен ми напират въпроси от рода - ще се справя ли с майчинството. Естествено отхвърлям такива мисли мигновено, защото са меко казано - безумни.
И все пак.....?
*
Brooke Shields: „Аз не можех да обичам бебето си“
« Отговор #2 -: Май 08, 2006, 10:25:33 am »
Как няма да бъдем добри мами?
Как ви минава дори през главата?
Да не би тези безпроблемно забременели да са по-подготвени от нас?
Да не би те да знаят повече за бременността и за бебетата?
Като добавим това, че всичко, което си постигнал с много усилия и си искал много силно е много по-мило - мога да твърдя, че всички жени във форума ще бъдат Чудесни Мами и повече обич едва ли би могъл да даде някой друг на детето и ли на децата си!
*
Brooke Shields: „Аз не можех да обичам бебето си“
« Отговор #3 -: Май 08, 2006, 14:49:00 pm »
Здравейте,
пуснах статията тук като тема, не zа да ви карам да се съмнявате какви майки Ще бъдем, а zа да видите, че и иzвестните личности се сблъскват с проблеми като наШите, борят се и успяват!

Vasilia,
не се притеснявай, Ще се справиШ с бременността, а след това и с майчинството. След положителният тест Ще имаШ достатъчно време да се подготвиШ, да прочетеШ кое, как и zаЩо,а и да поговориШ с приятелки, които да ти дадат "иzпитани" вече рецепти как най-лесно и правилно да се справиШ с майчинството. А не zабравяй, че и мъжете ни са до нас, zа да ни подкрепят и помагат! 8)