0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!
Бременна съм в 14г.с. и при микробиологично изследване ми откриха вагинални трихомони. Имам един спонтанен аборт преди година и съм ужасно притеснена. Някой сблъсквал ли се е с този проблем по време на бременност и може ли да ми каже какви може да са последствията? Информацията, която намерих в интернет е много оскъдна по отношение на бременните с такъв проблем. Единственото, което намерих е, че трихономите могат да доведат до спонтанен аборт и преждевременно раждане. Лекарката ми иска да изчакаме да 16 г.с. преди да започнем лечение, а аз ще се побъркам от ужас до тогава! От всичко прочетено стана ясно, че са ужасно упорити и няма гаранция, че ще се излекуват напълно. Моля ви, ако можете да ми помогнете с някаква информация, ще съм ви много благодарна!
« Последна редакция: Март 05, 2010, 13:29:26 pm от raztrevojena »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Бременност и трихомони! ПОМОЩ, моля ви!
« Отговор #1 -: Март 05, 2010, 13:15:07 pm »
Здравей, аз съм лекувала трихомони преди да забременея. Първото, което трябва да направиш е да повториш изследването в друга лаборатория, за да си сигурна, че не е лабораторна грешка. Освен теб трябва да се изследва и партньорът ти, защото това е полово преносимо заболяване.
Ако и от другото изследване се потвърди наличието на трихомони, ще направите лечение. Лекарствотот, което обичайно изписват, е приложимо при бременност.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Бременност и трихомони! ПОМОЩ, моля ви!
« Отговор #2 -: Март 05, 2010, 13:35:29 pm »
Благодаря много за съвета ultra, ще повторя изследването непременно. Основното, което ме притеснява е, дали докато съм готова с изследванията всичко ще е наред с бебето  :( Самото отлагане на лечението ме плаши. Ако това наистина е толкова сериозен проблем, защо трябва да го отлагаме?! А като си помисля, че нямах никакви симптоми, ако не бяхме пуснали микробиология, изобщо нямаше да подозирам за този ужас!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Бременност и трихомони! ПОМОЩ, моля ви!
« Отговор #3 -: Март 05, 2010, 14:42:25 pm »
Щом нямаш симптоми, още по-важно е да повториш изследването. По-добре да забавиш с няколко дена лечението, отколкото да се лекуваш напразно.
И преди съм споменавала тук - на някои лаборатории им е специалитет да "откриват" трихомони. При нас на контролата се оказа, че и на двама ни са чисти микробиологиите. Не сме имали оплаквания, профилактично изследване беше. Аз междувременно бях почнала предписаното лечение, но мъжът ми отказа, преди да направи контрола и се оказа прав с изчакването.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde