0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
Бременна съм в 5 г.с, вчера видях сака- 12,6 мм, но днес резултатите на хормона ме страснаха доста. ТСХ- 3.00. Не са ми пускали другите показатели на щитовидната жлеза за сега. Имам един мисед в 11 г.с преди 6 месеца. Моля ви за мнение, дали ще успея да запазя тази бремнност или вече съм закъсняла с тези стойности на ТСХ. Благодаря ви и успех....
На първо място се успокой. Моите стойности на ТСХ в 4 г. с. бяха 3.03. Веднага започнах да приемам Л-тироксин (по предписание от ендокринолог естествено, в началото по 25 мг., после 50 мг.) и успях да запазя бременността. Преди това имам два спонтанни аборта. Успех!
Здравейте,
днес получих резултати и за
Т3- 3.0, при референтни стойности 2-4,5
Т4- 1.3, при реф. 0.9-1.7

За съжаление, тук обикновените гинеколози считат за нормални тези стойности и не са ми изписали лечение, но утре имам час при ендокринолог. Надявам се,че те поне ще са по- компетентни. Благодаря ви за надеждата....
Спокойно :D Това мисля се води субклиничен хипотиреоидизъм т.е.Т3 и Т4 са в норма и е завишен само ТСХ. А твоят дори не е нещо драматично. За по-сигурно при бременност се стремят към ТСХ около 1 но 3.0 не е за паника. Енокринолога все пак е задължителен.Особено след 1 неуспешна бременност.Успех.
*
Моето ТСХ беше 3,75 поднових приема на еутирокс х 25 понеже исках да кърмя, след като спрях д-р Тодорова ми го увеличи на 50.

[/url]
*
Айде и аз да споделя:
преди ин витрото - ТСХ 1.22 /доза 50 Л-тироксин/
в 7 г.с. - ТСХ 2.75 /това при доза 50 Л-тироксин/, д-р Тодорова ми вдигна дозата на 100 Л-тироксин, заради двуплодната бременност
в 14 г.с. - ТСХ 0.03 /доза 100 Л-тироксин/ и намалихме дозата на 75.
Сега още не съм се изследвала и не знам какво е станало, но идеята е, че при високо ТСХ има опастност от спонтанен аборт, особено в начална бременност и е хубаво да се контролира нивото му.
Ендрокинолога ще ти каже какво лекарство и доза е подходящо за теб.


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Извинявам се , че се намесвам в темата, защото ще питам за обратните стойности. :oops: ако някой знае...
Аз имам ТСХ 0.005

На 9ти Март имам час при Д-р Тодорова ( едва се записах!  :) ) предполагам тя ще ми обясни подробно. Но все пак ако някой знае, ще се радвам да прочета .

Хубав ден !
*
Не е хубаво да са много ниски стойностите на ТСХ. За оптимална долна граница при бременност се приема долно-гранични стойности на TSH (0,4 – 0,5 mIU/ml)и проследяване на TSH на всеки 6 седмици по време на бременността. Това според Бълг. Асоциация по ендокринология.
Имат един Доклад с препоръки за добра практика по тиреоидни заболявания, но не мога да ти дам линк в момента към него.


TSH 0.005 при какви референтни стойности...не казваш.
*
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3710.0
Ето тук се дискутират оптималните стойности на ТСХ.

Референтните до колкото имам наблюдения в лабораториите са почти сходни, но все пак зависи от реактива, който използват.
 


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Да... :oops:

На 4ти Януари си пуснах изследвания
свободен Т4 беше около 20 и нещо     реф.ст. - 9.3 - 17
ТСХ  0.007                           реф.ст. - 0.27 - 4.2


Правя си изследванията в Бодимед.
На 20ти Януари спрях да пия хапчета за хиперфункция...поради много причини, видях че не стават работите просто. Тогава не знаех че съм бременна.

Въпреки, че бях без лекарства, се чувствах много много добре и някак усещах че се оправям.

На 1ви Март си пуснах нови :

Т4  -  13.58   ( 9.3 - 17 )
ТСХ - 0.005    (0.27 - 4.2 )

Пуснах също кръв и урина, освен че са ми малко по-високи левкоцитите и пх-то ми е малко по-високо, друго май няма. :)
Здравейте и благодаря на всички, писали в темата и дали ми поне малко надежда, че този път ще порасне моето бебе. За съжаление плодния сак не нараства и ми предстои за втори път абразио след мисед(6-7 седмица. Аспирин приемах всеки ден от 15-ия ден на цикала, но не помагна явно. Дали имам шанс при терапия с аспирин и фраксипирин при евентуална следваща бременност?
Искам да Ви помоля за съвет отново. Искам да си направя цялостни имунологични и генетични изследвания, а не както до сега на парче - един показател тук, друг там и да няма, от кого да получа адекватна помощ. Къде е най пълно изследването и кой може да ме спаси от трети мисед, понеже не ми се живее вече ....Има ли нужда от цветна снимка и хистероскопия, при положение, че забременявам спонтанно и миседите са ми без никакви признаци и кървене в ранни седмици- 11 и 6? Имам ли нужда от спермограма, има ли качествени показатели на сперматозоидите и яйцеклетката,които да повишават вероятността за мисед? Трябва ли да мисля за инвитро или икси?
*
доц. Конова би могла да е вариант при теб.

[/url]
Zdr momiceta
Az imam Hasimoto, no v izsledvaniyata ТСХ to mi e normalno.vaprosit mi e iskam da zabremeneq vtori pit kakvi sa eventualnite problemi.Mejdu drugoto po vreme na pirvata mi bremennost imah visoko krivno i po precenka na lekarite rodih sas sekcio.Imali nesto obsto  :( :(
*
Не знам дари има общо, но аз също бях с високо кръвно и два пъти лежах в болницата за това. Щях да раждам нормално, но бебето беще много високо и големичко, и в последния момент решихме да е секцио.
Относно ТСХ- консултация с репродуктивен ендокринолог.

[/url]
naniha , най вероятно проблема ти е имунологичен. консултирай се с репродуктивен имунолог.
*
моля дайте име и телефон на добър репродуктивен ендокринолог - тсх -2,2/норма до 5/, висок пролактин /няма аденом/ и спонт. аборти, вси4ко друго е правено като имунологични,генетични и пр.
По слънчевата страна на улицата
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Аз ходя при Д-р Тодорова и съм много много доволна.
Не я посещавам в МД, а в частен кабинет.


Д-р Катя Тодорова - Ананиева
Консултант-ендокринолог,
Зав. кабинет Диабет и бременност,
СБАЛАГ "Майчин дом",

Телефони за контакт: 9 52 36 00,
мобилен 0 888 40 82 03
*
Re: FT4 и ТСХ
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2010, 16:57:01 pm »
Здравейте,правиха ми изследвания