0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

уголемена матка
« -: Март 02, 2010, 15:09:08 pm »
здравейте, незнаех къде точно да си пусна темата извинете ме ако съм сгрешила!
Днес бях на преглед, имам неродовен - продължителен цикъл - казаха ми, че се дължало на хормонален дисбаланс,предписаха ми противозачатъни, но не ме притеснява това, доктора установи, че имам уголемена (разширена) матка по рождение, това може ли да окаже влиание при зачеването и да имам трудности ?Отговора на доктора беше, че няма да имам проблеми, но се притеснявам.
« Последна редакция: Март 02, 2010, 15:12:32 pm от Деси21 »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: уголемена матка
« Отговор #1 -: Март 03, 2010, 14:10:16 pm »
Понеже никой не ти е отговорил - да се включа с каквото знам...
Аз също имам проблеми с чести и продължителни кръвотечения. В тези случаи матката изглежда уголемена заради нарастналата лигавица, която се кръвоснабдява по-обилно от обичайното. След спиране на кръвотечението, матката започва да изглежда нормално.
Предполагам, че това е имал предвид лекарят, поне доколкото чета оплакванията ти.
Когато решите да имате дете е добре да се направят хормонални изследвания, за да се види откъде идва проблемът с нередовния цикъл.
Противозачатъчните в тези случаи обикновено ги изписват за три месеца, след което се прави почивка, за да се прецени дали цикълът се е нормализирал.
Може да разкажеш по-подробно от колко време са проблемите ти, за да ти помогнем по-добре :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: уголемена матка
« Отговор #2 -: Март 03, 2010, 18:52:34 pm »
Ами лятото имах малка киста, изписаха ми противозачатъчни и оргаметрил, първия месец след протовозачатъчните цикъла ми продължи по дълго лекарката каза, че понякога се получавало, но втория месец цикъла ми дойде още докато си пиех хапчетата не бях изпила всички и реших да ги спра.От тогава само един месец цикъла ми беше редовен, иначе ми продължава по две седмици, като втората седмица е много слаб но все пак си има.Ходих пак на преглед и ми изписаха дуфастон, но и той не помогна, сега смених лекаря, и той каза че матката ми била уголемена по рождение каза ми каква форма имала но забравих.Противозачатъчните ще ги пия три месеца.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: уголемена матка
« Отговор #3 -: Март 04, 2010, 13:16:52 pm »
Явно предишните противозачатъчни са били по-слабо дозирани, дано новите ти понесат добре.
И на мен ми се е случвало да кървя, докато пия противозачатъчни. В тези случаи или пиех по схема с увеличен прием на лекарства, или сменяхме марката протовизачатъчно.
Пиши, ако пак се появи проблем!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde