0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Община Варна отпуска през 2010 година 100 000 лева за лечение по метода ин витро. Изборът на пациентите за лечебно заведение и аптека за закупуване на медикаментите е свободен.

На заседание, проведено на 01, 02.04.2009 г. 1224-6.  На основание чл. 21, ал. 1, т. 23, във връзка с чл. 17, ал. 1, т. 4 от ЗМСМА, Общински съвет – Варна реши:

1. Започнатата процедура по „Програма Ин витро IVF” на Община Варна, съгласно решения на Общинския съвет – Варна № 889-7(10)/23, 29.10.2008 г. и № 1035-7(11)/10, 11.12.2008 г., да бъде довършена по досегашния ред, съобразно посочените решения.

2. Общински съвет – Варна решава при последващо осъществяване на програми „Ин витро IVF”, финансирани от Община Варна, всяка одобрена двойка да получава определената с решение на Общинския съвет – Варна сума, като има право на свободен избор на медицински център за асистирана репродукция и извършване на ин витро-процедура и имплантация, както и на свободен избор на аптека за закупуване на лекарства за необходимата медикаментозна терапия.

3. Общински съвет – Варна отменя т. 2 и т. 3 от свое решение № 889-7(10)/23, 29.10.2008 г., като същите запазват действието си до приключване на започнатата процедура по „Програма Ин витро IVF” относно отпускането на финансови средства на безплодни двоки, одобрени за включване в „Програма Ин витро IVF” на Община Варна от комисия, избрана с решение № 534-10(7)/21.05.2008 г.

Елфи, дай някакви данни как се кандидатства, някакъв сайти или какво имаш, не намирам нищо в интернет.
Да и мен ме интересува,как става кандидатстването,или някякъв тел. на който могат да ни дадът информация  :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Момичета, и мен ме интересува, но не е ли старичка информацията? Нали всяка година се приема бюджет на общината, това е от миналата година май? Дано не е така, ще пробвам да звънна там, да видя за какво става въпрос.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Сиска81, в поста на Елфи пише, че става дума за 2010г. Очевидно е нещо ново, но май няма голяма яснота за сега.  :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
А има ли възрастово ограничение?
*
Сумата от 100 000 лв за 2010 г. е одобрена на заседание на Общински Съвет - Варна. Към момента се очаква решение на Здравната комисия за начина на провеждане на "Програма ин витро" 2010 г. на Община Варна.
Ние ще следим събитията и ще актуализираме информацията в тази тема.
Да така е за 2010 година има отпуснати 100 000 лв. Кандидатствала съм по тази програма през ноември 2008 година /документи официално се приемаха от 01.11 до 26.11.2008 година/. Преди няколко дни ми се обадиха от Община Варна да ме попитат има ли някаква промяна при мен и остава ли кандидатурата ми за финансиране по програмата /така разбрах че и тази година ще има някакво финансиране/ От приетите през 2008 год. документи има все още доста чакащи защото незнайно как в програмата попаднаха лица подали документи през 2009 година , а тогава официален прием на документи нямаше. Да се надяваме , че тази година ще е по-ясен критерия по който се избират лицата. Телефона в Община Варна на Д-р Тунчев е 659220
Angelina, как се кандидатства за този фонд? приемат ли хора от София или само от Варна?
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
След като официалния прием на документи е бил през 2008г., това означава ли че повече хора не им трябват ?

Сантини май имаше някакво изискване поне единия от кандидатстващата двойка да е с постоянен адрес гр. Варна, но нека кажат по-запознатите
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Финансирането е за жители на община Варна.
crow, има двойки, подали документи предходните години, първо ще се провери колко са и колко пари ще останат за следващия прием. Това ще бъде обявено след решение на здравната комисия към ОС - Варна.
Момичета, а някой има ли престава дали и по Общинската програма изискванията за неизяснения стерилитет са както при Държавния фонд?

П.П.Аз имах информация, че няма да се приемат повече документи, дано не е вярно :)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Съни, при общинския фонд такова изискване няма. Сигурна съм 100 % ! Единствено се изискват всички там документи и изследвания, както и документ от болницата, че си с еди какъв си стерилитет (в него се описват процедурите, ако си правила такива). Изрично съм се интересувала за това дали искат 4 бр. ИНСЕ при неизяснен.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Здравейте момичета,
това е мн ого интересна и радостна новина, все пак че има община която се грижи  и създава програма за тия проблеми.
Аз съм с един неуспешен опит към фонда и чакам за следващото отдобрение и живо се интересувам и за програмата към общината.
Опитах се да звънна на зи телефон който сте дали за д-р Тунчев...но не ми отговаря и се включва факс сигнал.
Дали в клиниката в която съм (в фр.Варна) ще имат инфо????
Благодаря прдварително.
*

    Писе

  • *
  • 29
  • Винаги има надежда
Тази тема живо ме интересува. Надявам се да има скоро по-подробна информация, ще приемат ли нови документи тази година
Ето една статия по темата http://www.moreto.net/novini.php?n=78120&p=2  и малко инфо от мен . След като прочетох статията се обаждах в общината , отговориха ми че нов прием на документи няма да има и програмата се прекратява. От подалите документи през 2008 година  има около 20 чакащи , на комисия на общината ще се разглеждат техните документи .